به گزارش صبحانه پرس: به نقل از ایسنا، سید عادل مولا با اشاره به دوم مهرماه روز غار پاک اظهار کرد: غارها، جلوه گاه های دیگری از تنوع ساختاری زمین و مکان هایی متفاوت با محیط مانوس سطح سیاره هستند که می توانند ما را به شناختی دیگر گونه از این جهان رازآمیز راهنمایی کنند.
وی افزود: به جز غار "پبده" در نزدیکی شهرستان مسجدسلیمان، غار "شوی" در محدوده دزفول و غار "تنگ سرد" در شیمبار، در سال جاری 2 غار دیگر نیز در استان خوزستان کشف شده که مورد بازدید کارشناسان بخش محیط طبیعی قرار گرفته است.
مولا بیان کرد: با مجموعه میراث فرهنگی هماهنگ کردهایم که بررسیهای کارشناسی در خصوص این دو غار در محدوده شهرستان های هفتکل و بهبهان انجام شود. به این منظور باید یک تیم کارشناسی در مورد گونههای جانوری، گونههای گیاهی، میراث طبیعی و فسیلهایی که در آنجا وجود دارد، بررسیهای لازم را انجام دهند. غارها از شگفت انگیزترین و دیدنی ترین مخلوقات پروردگار و حاصل هزاران و شاید میلیونها سال فعالیت زمین هستند.
معاون ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: پیمایش غارهای توریستی و تجهیز شده که همگان بی آن که مهارت ویژه ای به دست آورده باشند، می توانند انجام دهند تا غارنوردی های دشوار ماجراجویانه که به قصد شناسایی دهلیزهای ناشناخته یا غارهای عمودی انجام میشوند، میتوانند دارای جنبه های شگرفی باشند.
مولا اظهار کرد: دیدن یک غار برای هر کس، فارغ از این که ورزشکار باشد یا گردشگر، جوان باشد یا پیر، در یکی از زمینه های علمی متخصص باشد یا نه، با هدف خاصی وارد غار شده باشد و یا بدون برنامه ریزی قبلی گذرش به آن جا افتاده باشد، در هر صورت، تجربه ای است جذاب و خاطره ای ماندگار.
وی افزود: غارها از زیبایی های بی بدیل طبیعت هستند و خوزستان نیز از وجود این معماری طبیعت بی بهره نمانده و امید است با همکاری بین بخشی بتوان غارهایی پاک و زیبا در سطح استان داشته باشیم.
عالیه چنگیزی، مسئول بخش ذخایر ژنتیکی، غارها و فسیل های خوزستان نیز گفت: غار "سرجوشر" ظرفیتی برای اشتغال زایی به همراه حفظ طبیعت استان خوزستان است.
وی اظهار کرد: به طور کلی غار، فضای خالی زیرزمینی است با حداقل یک دهانه به خارج از پوسته زمین که هیچ گونه ابعاد خاص و مشخصی ندارد و گاهی در داخل زمین و یا گاهی در دل صخره ها، قرار دارد و غارها از نظر تقسیم بندی به دو دسته غارهای طبیعی و غارهای مصنوعی (دست کن) تقسیم می شوند.
وی افزود: کشف غار "وندا" در هفتکل و "سرجوشر" در محدوده تشان بهبهان یک مساله مهم استانی و ملی است چرا که ظرفیت جدیدی به استان و کشور اضافه شده است.
مسئول بخش ذخایر ژنتیکی، غارها و فسیل های اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: بنا بر شواهد؛ غار "سرجوشر"، غارسنگ است چرا که مشخص است بعد از زایش فضای غار و در بخش بالای سطح ایستابی بر اثر چکیدن آب حاوی بیکربنات کلسیم در مناطق مختلف سنگ هایی پدید آمده است. غار "سرجوشر" ظرفیتی برای اشتغال زایی به همراه حفظ طبیعت استان خوزستان است.
چنگیزی گفت: بر اساس اطلاعات رسیده افرادی به غار "سرجوشر" رفته و موجب تخریب بخش هایی از این اثر زیبا شده اند، غافل از این که این اثر طبیعی در حالت نرمال و طبیعی خود ارزش داشته و هرگونه تخریب در آن موجب کاهش اهمیت این مکان می شود.
کارشناس محیط طبیعی اظهار کرد: بیش از 100 غار در کشور شناسایی شده که هر کدام به نوبه خود از جلوه های زیبای طبیعت هستند که لازم است در کنار بازدیدهای روزانه و ترویج پدیده اکوتوریستم، از تخریب و ایجاد مشکل برای این مکان ها جلوگیری شود. این غارهای زیبا به صنعت پاک معروف هستند چرا که هیچ گونه بار آلودگی را به همراه نداشته و بازدیدکنندگان محو زیبایی آن می شوند.