به گزارش صبحانه پرس: شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه در همایش سوادآموزی؛ خواندن گذشته و نوشتن آینده در مدرسه دارالفنون افزود: دلایل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از عوامل مهم بازماندن درصدی از دختران در برخی استان های مرزی از تحصیل است و بازماندن این دختران از تحصیل در آینده هزینه های بیشتری را بابت آموزش آنان متحمل خواهد کرد.
مولاوردی همچنین آموزش را طبق قانون اساسی از بدیهی ترین حقوق شهروندی دانست و ادامه داد: در دهه های اخیر نرخ سوادآموزی زنان تغییرات بسیاری کرده است به گونه ای که از 17،4 درصد در سال 1345 به 81،1 درصد در سال 90 رسیده است.
وی همچنین گفت: با وجود این تغییرات هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب راه درازی در پیش داریم تا با هدف شناسایی گروههایی که نیاز بیشتری به آموزش دارند چشم انداز خود را برای عدالت آموزشی به ویژه در مناطق روستایی و مرزی برای زنان گسترش دهیم.
وی اظهار داشت: همواره درصد بیسوادی در میان زنان بیش از مردان است و با توجه به رابطه بین فقر و آموزش، می بینیم که 70 درصد فقرای جهان را زنان تشکیل می دهند در حالی که یک درصد دارایی های جهان در اختیار زنان است.
مولاوردی خاطرنشان کرد: اکثر زنان بیسواد ساکن روستاها هستند و به همین منظور جنسیت و جغرافیا نقش مهمی در توانمندسازی زنان دارد.
وی با اشاره به اولویت های دولت تدبیر و امید در 3،5 سال اخیر برای سامان دادن به وضعیت زنان گفت: 75 درصد از فعالیت های دولت در زمینه آموزش معطوف به زنان و 50 درصد مربوط به روستاها و عشایر بوده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از سوادآموزی به عنوان یک عرصه رقابتی در جهان امروز یاد کرد و آنگاه فرصت دوم را برای جبران حقوق معطل مانده محروم از سواد دانست.
وی ادامه داد: میزان بهره مندی از حداقل سواد خواندن و نوشتن موتور محرکه توسعه جوامع است و نقش زنان و کودکان در این عرصه یکی از محورهای اساسی در کاهش آسیب پذیری کشورها و تداوم توسعه پایدار است.
وی با اشاره به فعالیت های سازمان نهضت سوادآموزی به جایگاه آموختن در قرآن و آموزه های مذهبی پرداخت و افزود: امروز آموزش محدودیت های سنی و جنسی را از میان برداشته و به عنوان یکی از حقوق شهروندان مورد تاکید است.
مولاوردی با تاکید بر توانمندسازی مربیان و عشایر گفت: براساس تفاهم نامه ای که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با نهضت سوادآموزی امضا کرده بیش از 400 معلم زن در مناطق محروم و عشایر آموزش دیده اند.
وی با بیان مطالبی در ارتباط با رابطه سوادآموزی و صلح گفت: کشورهایی که خشونت در آن متداول است کمترین سطح سواد را دارند و در چنین شرایطی زنان و کودکان اولین و مهمترین گروههای آسیب پذیر را تشکیل می دهند.
معاون رئیس جمهوری در اموز زنان و خانواده سواد رسانه ای والدین برای آموزش فرزندان را از مسائل مهم روز دانست و با اشاره به سند بین المللی توسعه پایدار پس از 2015 با عنوان SDG که آرمان پنجم آن درباره عدالت جنسیتی و توانمندسازی زنان است تاکید کرد که این عدالت باید در تمام آرمان های این سند ساری و جاری باشد.
همایش سوادآموزی؛ خواندن گذشته و نوشتن آینده به مناسبت روز بین المللی سوادآموزی به همت سازمان نهضت سوادآموزی و مشارکت یونسکو تا عصر امروز سه شنبه در دارالفنون ادامه دارد و کارشناسان مباحث آموزش بزرگسالان و ظرفیت های تشکل های مردم نهاد را در این زمینه بیان می کنند.