بیمه شدن تنه نخل های خرمشهر پیگیری می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر با اشاره به آتش سوزی اخیر در نخلستان های طویشه آبادان گفت: با توجه به اقلیم گرم خوزستان و وجود علف هرز بسیار در نخلستان های منطقه، احتمال آتش سوزی در آنها بالاست که این موضوع در جلسات مختلف مطرح شده و از صندوق بیمه کشاورزی به کار گیری سازوکاری برای بیمه کردن تنه درخت خرما درخواست شده است.
محمد مطرودی افزود: در حال حاضر بیمه شامل تنه درخت خرما نمی شد و بیمه هر گونه خسارات به نخل از جمله خسارت ناشی از آتش سوزی را تقبل نمی کند که طی رایزنی بسیار، بیمه محصولات کشاورزی پیگیری بیمه کردن تنه درخت نخل علاوه بر بیمه محصولات آن در صورت نبود موانع قانونی را وعده کرده است.
وی به پرداخت نشدن نیمی از مطالبات بیمه سال گذشته کشاورزان خرمشهری اشاره کرد و گفت: در سال گذشته تنها ۵۰ درصد از خسارات محصولات از سوی بیمه پرداخت شده که بیمه، تزریق نشدن اعتبارات را عمده دلیل تاخیر در پرداخت بدهی کشاورزان اعلام می کند.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر افزود: رایزنی هایی در خصوص پرداخت حق بیمه کشاورزان شده که قول پرداخت باقیمانده بدهی در اولین فرصت پس از تزریق اعتبارات داده شده است.
مطرودی ، آغاز برداشت خارک و رطب در خرمشهر را یادآور شد و گفت: از هفته گذشته برداشت خارک و رطب از نخلستان های خرمشهر آغاز شد و با توجه به اینکه در سال های گذشته برداشت خارک در تیرماه و برداشت رطب در مردادماه بوده است، امسال شاهد برداشت زود هنگام رطب نوبرانه بوده ایم.
وی با بیان اینکه مساحت نخلستان های خرمشهر سه هزار و ۷۰۰ هکتار است، افزود: از کل مساحت نخلستان های خرمشهر دو هزار و ۱۰۰ هکتار بارور و یک هزار و ۶۰۰ هکتار نابارور است که سال گذشته حدود شش تن خرما که حدود ۹۰ درصد آن از نوع استعمران و صادراتی است برداشت و به کشورهایی کانادا، انگلستان، استرالیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر، برداشت شش تا هشت تن محصول از نخلستان های این شهر در سال جاری را پیش بینی کرد و گفت: پیشگیری های لازم برای جلوگیری از ابتلا درخت خرما به انواع بیماری ها و آفات از سوی کشاورزان انجام شده و جهاد کشاورزی نیز با توزیع توری و سمپاشی نخیلات سعی در افزایش میزان محصول و به حداقل رساندن تلفات را داشته است.