از بین رسانه های جمعی و فن آوری های جدید ، تلویزیون ، رایانه و در برخی خانواده ها ، ماهواره ، بیشترین نفوذ را بر ذهن جوان و نوجوان داشته است و برای خانواده ها و جوامع مختلف ، به رغم بازدهی مثبت در برخی ابعاد ، مسائلی را ایجاد کرده است ، که از جمله مهمترین آنها ، کمرنگ شدن ارزشهای اخلاقی ، هنجارشکنی ها و آسیب های فرهنگی اخلاقی است .
یکی از جنبه های مخرب تلویزیون که شاید جهان شمول باشد ، تاثیر خشونت های تلویزیونی بر افکار ، عقاید ، احساسات و رفتار مردم بویژه کودکان و نوجوانان است که به ارائه رفتارهای غیراخلاقی و ضد اجتماعی مختلف همچون : کتک زدن ، دندان گرفتن ، فحاشی ، تهدید کردن ، پرتاب کردن اشیا ، تحقیر دیگران ، بیرحمی و گستاخی در برابر قواعد اخلاقی و قوانین اجتماعی و دهها آسیب دیگر می انجامد .
اینترنت و رایانه نیز به رغم وظیفه و رسالت اصلی خود ، یعنی ارائه اطلاعات و آموزش ، در بخش سرگرمی و تفریح ، خانواده ها و جوامع را از لحاظ اخلاقی با مخاطره روبرو ساخته است . زیرا به راحتی کودکان و نوجوانان را با خطرات ، ضد ارزشها و عوامل مخرب ، مربوط کرده است . مهمترین این خطرات در حوزه جنسی و خشونت مطرح است که بهداشت روانی نسل امروز و فردای ما را به مخاطره انداخته است .
نکته دیگر ، نقش اطلاعات رسانه ای در فراموشی هویت ملی و هویت سازی مدرن برای نوجوان و جوان است . اینکه جوان امروز می خواهد چه کسی باشد ؟ یا چه کسی بشود ؟ پرسش مهمی است که وی را به چالش می کشاند . متاسفانه 46% از جوانان ، برنامه های رسانه های خارجی از حمله ماهواره را بر صدا و سیما ترجیح می دهند و چنین حجم وسیعی از گرایش به رسانه های غربی ، عامل مهمی در گرایش جوان به فرهنگ غرب است .
به طور کلی منابع تعارض زایی را که جنبه محیطی و اجتماعی دارند ، میتوان در این دسته جای داد . از یک طرف الگوهای ملی ، مذهبی ، رفتارهای ارزشی را ارائه میکنند و از طرف دیگر اینترنت ، ماهواره و ...... رفتارهای غیر ارزشی . تعارضی که میان نظام ارزشی دو جامعه وجود دارد و تعاریف ارزشی متناقضی که از سوی هر کدام برای جوان و نوجوان ارائه می گردد ، وی را دچار آشوب و سر درگمی کرده و عامل تسهیل کننده رفتارهای غیراخلاقی می شود .