به گزارش آراس: موسی شاعری، دفن بهداشتی پسماند را یکی از چالش های جدی شهرداری ها در کشور دانست و گفت: براساس آنالیز فیزیکی صورت گرفته، از پسماند خانگی شهر اهواز ، 70 درصد حجم آن مواد آلی و 30 درصد مواد خشک است. بنابراین راهبرد شهرداری اهواز جهت ساماندهی محل دفن صفیره ، کاهش دفن است.
شهردار اهواز ادامه داد: برای اجرایی شدن این راهبرد می بایست اقدامات لازم برای تبدیل 70 درصد مواد آلی ذکر شده به کود کمپوست صورت گیرد. پیش زمینه این اقدام، جداسازی یا تفکیک 30 درصد زباله خشک از 70 درصد مواد آلی است و تا آن زمان امکان هرگونه اقدامی جهت تولید کمپوست وجود ندارد.
وی با اشاره به تجربیات سایر کلانشهرها در خصوص تفکیک پسماند از مبدا عنوان کرد: از حدود 26 سال پیش در اصفهان، 20 سال پیش در مشهد ، 15 سال پیش در کرمانشاه ، 14 سال پیش در تهران و تقریبا از سال پیش در سایر کلانشهرها قدم های اولیه ای جهت تفکیک زباله خشک از تر برداشته شده است.
شاعری افزود: مدیریت شهری در اهواز در این زمینه تنها با احداث کارخانه پردازش در منطقه صفیره اهواز کمتر از یک درصد از زباله خشک را تفکیک و از دفن آن جلوگیری می کند.
شهردار اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در این خصوص گفت: از ابتدای شورای پنجم در سازمان پسماند مطالعات ویژه ای برای عملیاتی و اجرایی شدن طرح تفکیک از مبداء پسماندهای خانگی تشکیل شد. بازدید از همه کلانشهرهایی که در زمینه طرح تفکیک فعالیت داشته اند و بررسی طرح های تفصیلی و جامع ده ها شهر در نهایت منجر به آماده سازی طرح عملیاتی جهت اجرای پروژه تفکیک شد.
موسی شاعری با بیان اینکه اجرای طرح تفکیک مستلزم رعایت فرآیند های قانونی و حقوقی است، گفت: پس از طی مراحل قانونی مزایده قانونی در این خصوص برگزار و نهایتا دو پیمانکار برای اجرای طرح تفکیک تعیین شد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: گام نخست اجرایی شدن طرح ، شناسایی 135 انبار ضایعاتی ، پلمپ طبق دستور قضایی و اخذ تعهد لازم از این انبار ها است که بر این اساس شناسایی و ساماندهی زباله گرد ها در دستور کار است که در مرحله اول فراخوان ، شناسایی و ساماندهی آن ها در حال انجام است.
شهردار اهواز بیان کرد: پس از ساماندهی زباله گرد ها ، طرح وارد عملیات اجرایی و آزمایشی به مدت 90 روز خواهد شد و پس از آن زباله گیری تقاضا محور از درب منازل مسکونی ، مراکز اداری و صنفی صورت می گیرد.