به گزارش آراس: رضا دهقان (چهارشنبه، ۲۳ مردادماه) پس از بازدید از شرکت لولهسازی اهواز و شرکت فولاد اکسین خوزستان، در جمع مدیران شرکت فولاد اکسین خوزستان، ضمن قدردانی از تلاشهای این شرکت در مسیر ساخت و تامین ورقهای فولادی مورد نیاز طرح گوره - جاسک، عنوان کرد: این طرح، یک مگاپروژه ملی است که برای حدود ۵ هزار نفر بهطور مستقیم و ۱۰ هزار نفر بهطور غیرمستقیم اشتغالزایی میکند.
وی به تشریح ویژگیها و بخشهای مختلف این طرح پرداخت و افزود: بخش اصلی این طرح، ساخت لولهها و سپس پمپها و مخازن است که به این منظور افزون بر ساخت داخل لولهها، ساخت ۵۰ پمپ هم به سازندگان داخلی واگذار شده و فاز نخست طرح احداث مخازن ذخیرهسازی نفت خام هم با همکاری شرکتهای داخلی در حال اجراست.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران به رشد قابل توجه میزان تولید ورق ترش در شرکت فولاد اکسین اشاره کرد و گفت: هماکنون ۱۲۰۰ نفر در این مجموعه مشغول فعالیت هستند و بالغ بر ۲ هزار نفر هم در کارخانه لولهسازی اهواز مشغول هستند.
دهقان بر ارتقای فناوری و همچنین ضرورت دستیابی به فناوری مدیریت برای اجرای هرچه بهتر طرحها و پروژهها تاکید کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند در این زمینه کمککننده باشند.
ادامه مذاکرات در فاز ۱۱ پارس جنوبی
دهقان در ادامه این نشست که با حضور خبرنگاران برگزار شد، در پاسخ به پرسشی درباره فاز ۱۱ پارس جنوبی، به ادامه مذاکره با شرکت چینی اشاره کرد و گفت: مذاکرات نسبت به قبل تفاوت چشمگیری نداشته، اما بهطور جدی در حال پیگیری هستیم و احتمالا در این زمینه بهزودی خبرهای خوبی خواهید شنید.
وی درباره لایه نفتی پارس جنوبی گفت: با دو شرکت ایرانی سال گذشته برای مطالعه این بخش تفاهمنامههایی امضا کردیم که نتایج یکی از مطالعات ارائه و در کمیته مشاوران مدیریت مخازن هم تایید شد.
معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت نفت ایران با بیان اینکه بخش عمدهای از زنجیره مورد نیاز در ایران تولید میشود گفت: امیدواریم با این روند سایر ضخامتهای لوله موردنیاز را در ایران تولید شود.
رضا دهقان در بازدید از شرکت فولاد اکسین با اشاره به ملی بودن پروژه خط لوله گوره به جاسک، بیان کرد: روزانه یک میلیون بشکه نفت خام تولیدی میادین غرب کارون از طریق جنوب کشور به بندر جاسک و در ادامه نفتکشها برای صادرات منتقل میشود.
معاون امور توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت نفت ایران گفت: محور عمده پروژه تولید لوله خط ۴۲ اینچ یک هزار کیلومتری است. که توسط کارخانه فولاد اکسین، لوله سازی اهواز و فولاد مبارکه تولید میشود.
دهقان با بیان اینکه زنجیره کاملی از تولید شمش، ورق و لوله را سه کارخانه توسط همدیگر انجام میدهند، ادامه داد: در کنار این شرکتها برای به نتیجه رسیدن آزمایشها بودیم و نسبت به شش ماه قبل شاهد ارتقای کیفی هستیم.
وی بیان کرد، امیدواریم با این روند سایر ضخامتهای لوله موردنیاز را در ایران تولید شود.