کد خبر: ۳۳۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۹ تير ۱۳۹۸
صنعتگران و مدیران واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی آبادان و خرمشهر نبود زیرساخت لازم را از مشکلات و موانع توسعه سرمایه گذاری و تولید در شهرک های صنعتی منطقه آزاد اروند عنوان می کنند
 کمبود زیر ساخت چالش جدی شهرک های صنعتی منطقه آزاد اروند

به گزارش آراس: جمعی از مدیران واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر در نشست با محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یکی از مشکلات اساسی شهرک‌های صنعتی در منطقه آزا اروند را نبود زیرساخت لازم بر فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی عنوان کردند.

زهرا شاه کرمی از صنعت گران خرمشهری نبود سیستم فاضلاب را از مشکلات عمده این شهرک صنعتی عنوان کرد و گفت: وضعیت نابسامان دفع فاضلاب در شهرک صنعتی خرمشهر باعث سرریز شدن در خیابان‌های اصلی و فرعی شده به گونه‌ای که تردد کارکنان به کارخانه‌ها را با مشکل جدی مواجه کرده است.

وی قطع مکرر برق در شهرک صنعتی خرمشهر را یادآور شد و گفت: قطع مکرر برق در شهرک صنعتی خرمشهر باعث اختلال در فرآیند تولید و تعطیلی ناگهانی خط تولید می‌شود.

یکی از صنعتگران ناحیه صنعتی آبادان نیز در این نشست گفت: ناحیه صنعتی شهدای آبادان با قدمت ۳۰ ساله در مرکز نخلستان‌های آبادان قرار دارد که از محروم‌ترین نقاط محسوب می‌شود.

داوود احمدزاده یکی از علل افزایش بیکاری جوانان در آبادان را عدم توسعه کسب و کار عنوان کرد و گفت: طولانی شدن زمان اخذ مجوز کار برای جوانان به خصوص فارغ التحصیلان از علل افزایش بیکاری در این شهر می‌باشد.

وی تأمین سرمایه در گردش و بخشودگی سود بانکی را یکی از راهکارهای مهم در ایجاد کسب و کار بیان کرد و گفت: افزایش روز افزون سود بانکی مانع پیشرفت این واحدهای مولد شده است.

سعید بقایی نماینده آبزی پروری آبادان و خرمشهر گفت: صنعت آبزی پروری ۱۳ الی ۱۴ هزار اشتغال ایجاد کرده و اگر این صنعت فعال نباشد صنایع جانبی وجود نخواهد داشت. صنعت آبزی پروری در سالهای ۹۶ و ۹۷ درگیر خشکسالی شد و میزان تولید ماهی گرمابی در سال ۹۶ که بیش از ۱۳ هزار و ۷۶۰ تن بوده در سال ۱۳۹۷ به ۹ هزار تن کاهش یافت که ۴۰ درصد افت تولید را داشته است.

وی تخصیص حقابه، پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان و آبزی پروران، پرداخت یارانه انرژی و حذف حق آلایندگی را از مطالبات صنعتگران آبادان و خرمشهر بیان کرد.

یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز افزایش تولید و توسعه واحدهای تولیدی را یکی از اولویت‌های کشور برشمرد و گفت: تولید نیاز به فعالان بخش اقتصادی و صنعتی دارد لذا باید در کشور تولید و ایجاد اشتغال و فضای کسب و کار توجه ویژه ای شود.

عامر کعبی حمایت از بخش تولید و صنعتگران را لازم و ضروری بیان کرد. و گفت: حمایت از صنعتگران در بخش‌های بانکی، تأمین اجتماعی، ایجاد زیرساخت‌ها از مواردی است که در راستای توسعه واحدهای صنعتی باید مورد توجه قرار گیرند اما دولت برای اجرای تعهدات خود در این بخش با مشکل کمبود منابع مالی رو به رو است.

وی افزود: در شهرستان آبادان در سه سال گذشته کارهای خوبی انجام شده اما تا رسیدن به جایگاه و موقعیت مطلوب در بخش تولید، صنعت و صادرات همچنان فاصله داریم.

وی بیان کرد: فضای تحریم برای تولید در کشور ایجاد تنفس کرده و باعث شده واردات کالا کاهش چشم گیری داشته باشد.

کعبی گفت: در شرایطی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به کمک بانک مرکزی، جهاد کشاورزی و وزارت اقتصاد و دارایی مسیر ورود برخی از کالاها را مسدود کرده باید از ظرفیت واحدهای تولیدی داخل کشور بیشتر بهره گرفت.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان نیز گفت: برای رفع مشکلات صنعتگران نیازمند انعطاف در قوانین و مقررات به نفع تولید هستیم تا بتوانیم با حفظ شرایط موجود برای توسعه اقتصادی این منطقه قدم برداریم.

صادق جوهری فقدان حمایت‌های ثانویه را از مشکلات صنعتگران دانست و افزود: صنعتگران سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند و یکی از راه‌های عبور از تحریم، توجه به حوزه صنعت و در واقع صنعتگران است.

وی اظهار داشت: حفظ سرمایه‌های موجود صنعت یکی از مهم‌ترین راه‌های جذب سرمایه‌گذاری جدید است و حمایت از فعالیت‌های اقتصادی سالم در چارچوب قانون از رسالت‌های اصلی دستگاه‌های اجرایی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان کمبود نقدینگی را مشکل تعدادی از صنعتگران دانست و گفت: برخی دیگر از صنعتگران در تأمین مواد خام مشکل دارند و نیاز است بانک‌های مستقر در منطقه آزاد اروند تعامل بیشتری برای رفع مشکلات بخش صنعت داشته باشند.
وی افزود: بانک‌های مستقر در آبادان و خرمشهر باید توجه داشته باشند که این شهرستان‌ها در منطقه آزاد قرار دارند و برای رونق تولید شرایط مناسبی را در اختیار صنایع قرار دهند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم باید از ظرفیت بانک‌های خارجی استفاده کرد و تأسیس بانک‌های فراساحلی که حوزه فعالیت آنها صرفاً در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است و می‌توانند وام با سود پایین پرداخت کنند یکی از ضرورت‌هایی است که باید در سطح کلان توسط دبیرخانه مناطق آزاد کشور به صورت جدی پیگیری شود.

وی افزود: قوه قضائیه نقش مهمی در حمایت از رونق تولید، صنایع و سرمایه گذاری‌های مشروع دارد و می‌طلبد صنعتگران از نقش قوه قضائیه به منظور رفع مشکلات صنایع بهره ببرند.

جوهری گفت: در منطقه آزاد اروند باید صنایع آرامش بیشتری داشته باشند و از مزیت‌های حاکمیتی به شکل شایسته استفاده کنند ولی اکنون با مشکلات عدیده ای رو به رو هستند که نیاز به یک آسیب شناسی جدی دارد.

وی تشکیل کمیته حمایت از صنایع را به منظور برون رفت از مشکلات صنایع خواستار شد و گفت: باید نهادهای تأثیرگذار مهم همچون سازمان منطقه آزاد اروند، فرمانداری و دادگستری عضو این کمیته باشند.

معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند نیز چندی پیش از توسعه زیر ساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی این منطقه خبر داد و گفت: با توافق انجام شده با سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران زیرساخت‌های عمرانی و صنعتی در شهرک‌های صنعتی آبادان و خرمشهر در راستای تسهیل سرمایه گذاری ارتقا می‌یابند.

سیدعلی موسوی اظهار داشت: با همکاری منطقه آزاد اروند و شرکت شهرک‌های صنعتی استان خوزستان تأمین و ایجاد زیرساخت‌های آب و برق، شبکه فاضلاب، صدور مجوز پروانه ساخت، پایان کار و مجوزهای تأسیس و بهره برداری تسهیل می‌شود.

به گزارش آراس۶۶ واحد صنعتی منطقه آزاد اروند در ۲ شهرک صنعتی آبادان و خرمشهر فعالیت دارند.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) می‌باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای در زمینه تجارت، صنعت و نیز گردشگری برخوردار است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: