به گزارش آراس: در پی وقوع سیلاب در خوزستان ۹۱ اردوگاه اسکان اضطراری برپا شد اما به گفته علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با توجه به عادی شدن شرایط مناطق سیلزده و برگشت مردم به شهرها و روستاهای خود، تعداد اردوگاهها به 9 اردوگاه کاهش یافته است.
همچنین از چهارم فروردین ماه تاکنون 156 هزار و 556 نفر در اردوگاههای اسکان اضطراری اسکان داده شدهاند اما جمعیت فعلی حاضر در اردوگاهها، یک هزار و 491 نفر است که ساعت به ساعت کاهش مییابد.
در حال حاضر وضعیت روستاهای دچار آبگرفتگی در برخی شهرها از جمله شوش و شوشتر بهتر شده و مردم به منازل خود بازگشتهاند. البته روستای مگرن ۳ از توابع بخش شاوور شوش در سیلاب اخیر صد در صد زیر آب رفت که اهالی آن اکنون در چادرها اسکان دارند و فرماندار شوش از تعیین زمین جهت جابهجایی این روستای سیلزده خبر داده است.
وضعیت روستاهای بخش مرکزی اهواز که تقریبا کاملا زیر آّب رفته بودند و در برخی نقاط برای تردد در این روستاها تنها راه ارتباطی از طریق قایق بود، بهبود یافته و راه ارتباطی آنها برقرار شده است.
همچنین ۱۶ روستای بخش اسماعیلیه در معرض خطر سیل بودند اما اکنون وضعیت در این بخش پایدار است.
البته هنوز برخی روستاهای حمیدیه، دشت آزادگان، کارون و شادگان متاثر از سیلاب هستند اما آب در این مناطق نیز در حال فروکش است.
اکنون با پشت سرگذاشتن شرایط تهدید کننده در خوزستان تقریبا وضعیت شهرستانهای متاثر از سیلاب بهتر شده است و سیلاب به سمت پایین دست در حال حرکت است و شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان را درگیر کرده است. مسئولان نیز برای جلوگیری از ورود آب به این شهرها در حال هدایت آب به سمت دشتهای اطراف و خلیج فارس هستند.
طبق گفته غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، «نگرانیهایی در خصوص سیلاب در آبادان و خرمشهر وجود دارد اما شرایط کنترل شده است.»
همچنین زینالعابدین موسوی فرماندار آبادان از ادامه تلاش جهت هدایت سیلاب اطراف آبادان به خلیج فارس خبر داد.
طبق گفته وی این روانآبها تهدیدی برای آبادان ایجاد نمیکند و تنها باید از این مسیر عبور کند. همچنین ذخیرهسازی آب در کانونهای ریزگرد در حال انجام است.
کورش مودت فرماندار خرمشهر نیز در خصوص آخرین وضعیت سیلاب خرمشهر از سمت طلائیه گفته است که در حال حاضر مشکل ما سیلاب از سمت طلائیه به خرمشهر است اما سیلبندها در این منطقه احداث شدهاند. همچنین تلاش جهت هدایت آب به سمت بیابانها، دشتهای اطراف و سپس دریا در حال انجام است.
همچنین وی از ادامه کنترل و هدایت آبهای رها شده به سمت خرمشهر تا دو تا سه ماه دیگر خبر داد.
در حال حاضر وضعیت سیلاب در خوزستان به تدریج در حال بهبود است اما در حالی که هنوز وارد مرحله پساسیل نشدهایم مشکلات ناشی از آن از جمله مشکلات بهداشتی آغاز شده است.
با توجه به وضعیت بهداشتی روستاهای سیلزده و کمبود امکانات بهداشتی در برخی اردوگاهها، مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که سلامت مردم را تهدید میکند.
به گفته دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز «بیماریهای ناشی از سیل میتواند گریبانگیر خوزستان شود و اکنون ناگ انسانی که پیش درآمد وبا است در حمیدیه رو به افزایش است و یکی از نگرانیها در این زمینه است. مشاهده بیماری هاری در حیوان نیز گزارش شده است.»
همچنین استاندار خوزستان بر آهکپاشی همه روستاهای سیلزده و تامین اولویت، بهداشت حمیدیه تاکید کرده است.
طبق گفته مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت نشانههای قریب الوقوع بودن همهگیری التور در خوزستان وجود دارد. همچنین نگرانی انتقال بیماریها از حشرات در مناطق سیلزده خوزستان وجود دارد.
به گزارش آراس، حالا که مردم خوزستان در حال پشت سر گذاشتن سیلاب هستند، تامین بهداشت و جلوگیری از وقوع بیماریها در اولویت قرار میگیرد. سیلاب بدون تلفات جانی پشت سر گذاشته شد و حال باید از بروز بیماریها پس از سیل جلوگیری کرد که این موضوع نیازمند همکاری همهجانبه است.