آراس- «وحید مفید»، افزود: «برخی آجیلهایی که فرآوری میشوند هنگامیکه برای خوشطعم شدن به آنها زردچوبه یا ادویه اضافه میشود یا هنگامیکه آنها را ترشمزه میکنند، دچار آلودگی میشوند.»
او اضافه کرد: «برخی افراد برای رنگ کردن و ترشمزه کردن آجیلها به آنها مواد افزودنی غیرمجاز اضافه میکنند که مخاطراتی برای سلامت جامعه به همراه دارد.» مفید ادامه داد: «گاهی هم این آجیلها در مکانهای نامناسب تولید یا نگهداری میشوند که موجب بروز آلودگیهای انگلی در این آجیلها میشود.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «با توجه به اینکه مردم آجیلها را در خانه بدون فرآیند مستقیمی مصرف میکنند بنابراین توصیه میشود که مردم از آجیلهای دارای پروانه ساخت و مجوز بهداشت استفاده کنند.»
مفید به مردم توصیه کرد بههیچوجه از آجیلهای فلهای و آجیلهای عرضه شده از سوی دستفروشان استفاده نکنند و گفت: «اینگونه آجیلها آلوده به انگل، میکروب، مایکوتوکسین و دیگر آلودگیهای قارچی و شیمیایی هستند.»
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو گفت: «تا هنگامیکه مردم بدون حساسیت، آجیلهای فلهای خریداری میکنند، تولیدکنندگان به خود زحمت بستهبندی آجیلها را نمیدهند و آنها را بدون کنترل روانه بازار میکنند.»
او در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون سازمان غذا و دارو با اصناف برای عرضه بستهبندی آجیلها مذاکراتی داشته است، گفت: «با صنف فروشندگان مذاکراتی نداشتیم اما برخی واحدهای تولیدکننده برای عرضه آجیل، پروانه گرفتهاند که مخاطرات آجیلهای آنها تحت کنترل زیاد است.»
او از تعداد واحدهای تولیدکننده آجیل و اینکه آیا تولیدات بهداشتی آنها تکاپوی نیاز مردم را میدهد اظهار بیاطلاعی کرد و افزود: «اگر مردم درخواست آجیل بهداشتی و بستهبندی داشته باشند طبعاً تعداد واحدهای تولیدی هم در این زمینه افزایش خواهد یافت.»
به گزارش آراس به نقل از «مهر»، مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال دیگری درباره الزامات تولیدکنندگان میوههای بستهبندی برای همایشها و مراسم هم گفت: «تولیدکنندگان میوههای بستهبندی برای همایشها و مراسم باید از این سازمان مجوز دریافت کنند، اما تاکنون واحدی برای دریافت این مجوز به سازمان غذا و دارو مراجعه نکرده است.»