کد خبر: ۲۴۴۱۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۶
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان برای همه نان‌ها و در سراسر کشور نیست.

به گزارش آراس به نقل از صدا و سیما، یزدان سیف در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بر اساس مصوبه صورت گرفته، تشخیص افزایش قیمت نان در هر استان به عهده استانداران گذاشته شده است.

وی با رد بی کیفیت بودن آرد تولیدی در کشور گفت: نهادهای نظارتی بر روند تولید آرد نظارت دارند و بر این اساس، آرد بی کیفیت نباید وجود داشته باشد.

سیف افزود: ۴۲ درصد از گندم تولیدی در کشور درجه یک، ۲۶ درصد درجه دو، و ۳۴ درصد درجه سه است.

در ادامه رئیس اتحادیه صنف نانوایان تهران نیز گفت: از سال ۹۳ تا کنون افزایش قیمت نان نداشته ایم در حالی که هزینه های نانوایی ها افزایش یافته است و بیشتر نانوایان به این وضعیت اعتراض دارند.

قاسم زراعتکار افزود: ۳۵ درصد گندم تولید در داخل درجه یک، ۳۵ درصد دیگر درجه دو و ۳۰ درصد هم درجه سه است.

وی گفت: اگرچه در تولید گندم به خودکفایی رسیده ایم اما روی کیفیت گندم تولیدی کار نکرده ایم.

زراعتکار با اشاره به فعالیت ۸۵ هزار نانوایی در سراسر کشور افزود: یک درصد سرمایه گذاری که در سال های گذشته بر روی نان صنعتی صورت گرفت در نان سنتی نبوده است.

وی گفت: در هیچ جای دنیا قیمت نان صنعتی سه برابر نان سنتی نیست.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان تهران افزود: کارخانه های تولید آرد در هر گونی از یک تا پنج کیلو کمتر آرد به نانوایان تحویل می دهند.

زراعتکار گفت: افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان تنها مسکنی برای زنده نگه داشتن نانواهاست و مشکلات نانوایان را حل نمی کند.

وی افزود: ۳۷ درصد نانوایی های کشور لواشی، ۲۸ درصد بربری، ۲۴ درصد تافتون و تنها ۹ درصد نانوایی ها سنگکی است.

براساس این گزارش عضو هیأت مدیره انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان هم در این برنامه گفت: بیشترین شکایات مردم درباره کم فروشی و کیفیت نان و فروش اجباری نان کنجدی است.

محمد محمدی افزود: نانوایان علت این موارد را افزایش هزینه ها اعلام می کنند در حالی که این وضعیت به مصرف کننده آسیب می زند.

وی گفت: اگر این مشکلات سه گانه با افزایش قیمت نان حل نشود باز هم مصرف کننده است که آسیب بیشتر می بیند.

محمدی افزود: در صورت افزایش قیمت نان بدون حل مشکلات ناشی از عرضه نان، نارضایتی مردم افزایش می یابد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: کیفیت و بهداشت پخت نان در چند سال گذشته بهبود نیافته است و اسراف نان هم وجود دارد.

رحیم زارع افزود: در صورت افزایش قیمت نان بدون توجه به این مشکلات، تا ۸۰ درصد مصرف کننده ضرر خواهد کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: