به گزارش آراس: گروه جامعه: خرداد سال ۹۵ حاشیههایی همچون لو رفتن سئوالات امتحانی چندین درس، سختی سوالات امتحان نهایی، فروش سوالات امتحانی در شبکههای مجازی و تجمع دانش آموزان در جلوی اداره کلهای آموزش و پرورش گریبانگیر وزارت آموزش و پرورش شد.
امسال نیز امتحانات خالی از حاشیه نیست. امتحاناتی که از روز گذشته دوم خرداد ۱۳۹۶ آغاز شده و در همین زمان کوتاه دانش آموزان از حاشیههای امتحانات میگویند.
امتحانات دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول شهر تهران به صورت هماهنگ استانی برگزار میشود.
روز گذشته دانش آموزان پایه نهم درس دینی را امتحان دادند. هنگام برگزاری امتحان دینی پایه نهم در یکی از مدارس جنوب شهر تهران، اتفاقی قابل تأمل رخ داده است.
امتحان راس ساعت ۸ برگزار میشود. برگههای سئوالات امتحانی درس دینی میان دانش آموزان توزیع میشود. پس از نیم ساعت هر دانش آموزی که برگه امتحان دینی را تحویل مراقب امتحان میدهد و به بیرون از کلاس میآید با این جمله رو به رو میشود «دانش آموزان پایه نهم از مدرسه خارج نشوند.»
تمام دانش آموزان برگه امتحان را میدهند و برخی از دانش آموزان از ساعت ۸٫۳۰ در حیات مدرسه منتظر هستند. نزدیک ساعت ۹٫۳۰ میشود، مدیر مدرسه دانش آموزان را به صف میکشد و به آنان میگوید: «برگههای امتحانی اشتباه توزیع شده است و این سئوالات برای سال گذشته است.»
دوباره دانش آموزان به کلاس بر میگردند و برای بار دوم امتحان دینی میدهند.
یکی از دانش آموزان این مدرسه پسرانه به خبرنگار مهر میگوید: ساعت ۸٫۳۰ برگهام را تحویل دادم. تمام سئوالات را پاسخ دادم. هنگام خروج از کلاس مدیر مدرسه گفت حق خروج از مدرسه را نداریم. تقریباً ۸٫۴۵ دقیقه تمام دانش آموزان برگههای امتحانی را تحویل داده بودند. نمیدانستیم چه خبر است. خیلی از دانش آموزان بابت اینکه حق خروج نداریم به مدیر گلایه کردند.
او ادامه میدهد: مدیر مدرسه به دانش آموزان پایه هفتم و هشتم اجازه خروج داد اما به ما گفتند نمیتوانید بروید. در نهایت ساعت ۹٫۳۰ گفتند که برگهها را اشتباه دادهاند. دوباره امتحان دادیم به نظر خودم سوالات امتحان اولی آسانتر بود.
این دانش آموز بیان کرد: روی برگههای امتحانی دفعه اول تاریخ خرداد ۹۵ زده شده بود که معلم ما گفت حتماً اشتباه تایپی است و ما برگهها را پر کردیم اما بعد از یک ساعت و نیم متوجه شدیم اشتباه تایپی نبوده است.
یک روز از برگزاری امتحانات نگذاشته است که شاهد اینگونه خطاها هستیم. خطاهای شخصی که موجب ورود استرس و دلزدگی از امتحانات به جمعی از دانش آموزان میشود.
باید دید علت اصلی بروز این مشکل چه بوده است. چرا باید سوالات امتحان دینی سال گذشته در آن مدرسه مانده باشد. مگر امتحاناتی که هماهنگ با دیگر مدارس شهر برگزار میشود، بازرس ندارد؟ مگر میشود برگه امتحانات سال گذشته به یکباره جایگزین برگه سئوالات امسال شود؟
باید دید پسِ پرده این ماجرا چیست و مسئولان آموزش و پرورش برای این پرسشها چه پاسخی دارند.