به گزارش آراس، نشست خبری مدیرکل و معاونان بهزیستی استان قزوین با اصحاب رسانه ظهر امروز(پنجشنبه) در سالن جلسات این اداره برگزار شد.
بهاره رحمانی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین در این نشست اظهار کرد: استان قزوین جزء 11 استان اولویتدار در زمینه طلاق نیست و اعتبارت و منابع خاصی برای آن تخصیص داده نشده است چراکه 11 استان دارای نرخ بالای طلاق هستند و طرحهای ویژهای در این استانها اجرا میشود.
سازش 251 پرونده طلاق در مراکز مشاوره قزوین
وی افزود: طی 9 ماهه سال جاری از 1281 زوجی که به مراکز ما مراجعه کردند پرونده 251 زوج منجر به سازش شد که آمار بالای 20 درصد سازش را در 9 ماهه ابتدای سال جاری نشان میدهد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین با اشاره به کودکان کار خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در استان قزوین بسیار حاد است و متاسفانه مولود میزبان بودن استان در مورد اتباع بیگانه است، کودکان خیابانی میباشد.
وی در پایان گفت: 20 درصد کودکان خیابانی استان، ایرانی بوده و مابقی افغانی هستند که اکثریت آنها مهاجرین غیرقانونی و بدون کارت تردد هستند.
علیرضا وارثی مدیرکل بهزیستی استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: توسعه خدمات سازمان، برنامهها، طرحها و مراکز خصوصی به تناسب براساس تراکم جمعیت و با اولویت مناطق آسیبخیز و حاشیه شهرها جزء اصلیترین برنامههای من در سازمان بهزیستی خواهد بود.
وی افزود: تمرکز زدایی خدمات در حوزه توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری از مرکز استان به شهرستانهای تابعه از دیگر فعالیتهای بهزیستی در سالهای آتی است زیرا بسیاری از شهرستانها، خیلی از فعالیتها ارائه نمیشود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین از تاسیس خانه امن برای زنان در معرض خشونت خانوادگی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: تاسیس این مکان یکی از نیازهای جدی استان بود که میتواند در کنترل و کاهش طلاق بسیار موثر باشد که در هفته آتی در استان افتتاح میشود.
اجرای طرح "دادگاه درمان مدار" از سال آینده در قزوین
وی در ادامه توسعه تشکلهای مردمی و موسسات خیریه را از دیگر اهداف اصلی سازمان بهزیستی برشمرد و تصریح کرد: اعتبارات بهزیستی بسیار پایین است به طوریکه اعتبارات ملی برای سازمان بهزیستی 25 میلیارد و استانی نیز نزدیک به 10 میلیارد میباشد که برای ساماندهی آسیبهای اجتماعی و تامین نیازمندیهای جامعه هدف نیاز به توسعه موسسات خیریه و مشارکت خیرین است.
وارثی با اشاره به وجود ۷ مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست در استان قزوین گفت: از این مراکز ۲ مرکز دولتی و ۵ مرکز غیردولتی است که از طریق مجموعه خیریه ساماندهی میشوند.
وی در ادامه بیان کرد: امروز شاخصهای معلولیت در حوزه جسمی در جامعه رو به بهبود است اما به واسطه افزایش بیماریهای اعصاب و روان و غیره متاسفانه شاخصهای این حوزه در حال افزایش است که نیازمند برنامهریزی جدیتر است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین عنوان کرد: یکی از اقدامات جدیدی که در سال آینده با همکاری دادگستری و قوه قضائیه به منظور کاهش اعتیاد، توسعه خدمات درمانی و بهبود معتادین انجام میشود طرح "دادگاه درمان مدار" است که 4 استان قزوین، البرز، تهران و یزد پایلوت اجرای این طرح هستند و در صورت کسب نتایج مناسب در کل کشور اجرا میشود.