به گزارش صبحانه پرس: ساعت از ۹ شب گذشته و مجتمع خریدی در شرق پایتخت شلوغ و پر جمعیت است. بیشتر افراد خوراکی در دست گرفتهاند و گاهی مقابل ویترین فروشگاهی میایستند.
در این میان شهر کتابی که همیشه خلوتترین بخش مجتمع بود، از همه جا شلوغتر است. فروشگاههای کیف و کفش نیز شلوغی خاص خودشان را دارند. همه فضا، شبیه به فصل بازگشت به مدرسه است. کیف و کوله مدرسه، با قیمت کمتر از ۸۰ هزار تومان سخت پیدا میشود و قیمتها در بازار کفش نیز به همین ترتیب است.
«خانم میانسالی دست دختر نوجوانش را گرفته و برای خرید یک کفش کتانی با او کلنجار میرود. پوشش او از اوضاع اقتصادی متوسطشان حکایت میکند و میگوید: «فقط هزینه کیف و کفشش ۳۰ هزار تومان شد. نه این که برایمان این هزینه مسئلهای نداشته باشد اما واقعا یک کتانی با کیفیت مناسب که یک سال مدام در مدرسه بپوشد و کولهای که کمر دختر کلاش هفتمی را اذیت نکند، کمتر از این قیمتش نمیشود.»
قیمتها و کیفیتها در بازار سایر کالاهای تحریر نیز به همین ترتیب است. دفترهایی با طراحی ساده و تعداد برگه کم بین ۳ تا ۸ هزار تومان قیمت دارد و دفترهایی با طراحیهای فانتزی و کاغذهای با کیفیتتر بین ۱۵ هزار تومان تا حدود ۱۰۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود. قیمت جامدادیها نیز از ۷ هزار تومان شروع و به بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان هم میرسد. تراشهای معمولی نیز از ۲ تا ۵ هزار تومان قیمت دارند و قیمت انواع تراش رومیزی از ۱۰ هزار تومان شروع و به بالای ۲۰ هزار تومان میرسد.
بر اساس گزارشی از فروشندگان لوازم تحریر بخش عمدهای از بازار لوازم تحریر داخلی، وارداتی است و محصولات چین، مالزی، هند، ژاپن و برخی از کشورهای شرق آسیا بازار داخل را قبضه کردهاند و در مقایسه با تولیدات داخلی به دلیل کیفیت بهتر و طرحهای متنوعتر و زیباتر از مشتریان بیشتری برخوردارند. خبرگزاری مهر نیز در گزارشی میدانی محاسبه کرده است، هزینه تحصیلی هر دانشآموز با وسایلی با کیفیت متوسط به حدود ۲ میلیون تومان میرسد.