کد خبر: ۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۱ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
استاد دانشگاه امپریال کالج لندن با بیان اینکه مشکل ما کاهش بارندگی نیست اظهار کرد: ایران با خشکسالی اقتصادی اجتماعی روبه روست و به «ورشکستگی آبی» دچار شده است.

استاد دانشگاه امپریال کالج لندن با بیان اینکه مشکل ما کاهش بارندگی نیست اظهار کرد: ایران با خشکسالی اقتصادی اجتماعی روبه روست و به «ورشکستگی آبی» دچار شده است.
دکتر کاوه مدنی افزود: هم اکنون نیازهای ما بیش از منابع آبی موجود است و این مساله در هر نقطه کشور ممکن است رخ دهد؛ بنابراین مهم این است که سرمایه و منابع آب را چگونه هزینه کنیم.

وی با اشاره به تنش آبی موجود در کشور گفت: آب های زیرزمینی دچار افت و تالاب ها و رودها خشک شده است و با یک بارندگی نباید این دوره های خشکسالی طولانی مدت را فراموش کنیم.

مدنی همچنین پیام مستند «مادرکشی» را به تصویر کشیدن «تفکر سازه ای» حاکم بر مدیریت منابع آب دانست و افزود: این تفکر غالب، مشکلات بسیاری برای ما ایجاد کرده و هنوز هم در مدیریت منابع آب آن را رها نکرده ایم به طوری که هم اکنون از سدسازی به سمت اجرای طرح های انتقال آب و شیرین کردن آب رفته ایم.

این متخصص آب و محیط زیست، با بیان اینکه مشکل کشور افراط در استفاده از تکنولوژی هایی چون سدسازی است، تاکید کرد: همه کشور با تنش آبی روبه روست اما خوزستان به عنوان پایین دست حوضه های آبریز مشکلات بیشتری دارد به همین دلیل مردم این استان مسئولیت دارند نسبت به سدسازی و طرح های توسعه ای اعتراض کنند.

وی اظهار کرد: در خوزستان به دلیل اینکه دغدغه اصلی همیشه کمبود آب بوده به مساله آلودگی آب توجهی نشده است در حالی که آلودگی یکی از مشکلات اصلی است.

به گفته وی، مشکلات این استان در کوتاه مدت حل نمی شود و نیاز به اطلاع رسانی و شفاف سازی و ارتقای آگاهی عمومی دارد.

مدنی تصریح کرد: راه حل بحران آب، طرح های انتقال آب میان حوضه ای نیست و این طرح ها مناطق کم آب را تشنه تر می کند.

وی با اشاره به تحقیقات خود درباره حوضه زاینده رود گفت: در این حوضه انتقال آب محرک توسعه بوده و نیازها را بیشتر کرده است؛ به عبارتی نه تنها مشکل کم آبی حل نشده بلکه منطقه را تشنه تر کرده است.

این پژوهشگر اضافه کرد: مساله انتقال آب میان حوضه ای یک مشکل قومی و محلی نیست بلکه باید به آن به عنوان یک معضل ملی توجه شود زیرا همه کشور را درگیر می کند.

وی با بیان اینکه سدها به عنوان نماد توسعه در کشور شناخته شده اند، گفت: انتقاد به تنهایی مشکلی را حل نمی کند و باید به دنبال راهکارها و برنامه هایی برای مقابله باشیم که این راهکارها نباید احساسی باشد بلکه باید مستند باشد.

مدنی تاکید کرد: برای مدیریت منابع آب نه تنها کشاورزان، بلکه شهروندان نیز باید کمک کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: