وی در تماس ویدئویی با حالتی بسیار سراسیمه و مضطرب در باره یک غده در بدنش سخن گفت و مدعی شد: پزشک به من گفته این غده را باید جراحی کنم، اما آنها من را به استرالیا یا پاپواگینه نو نمی برند. آنها می گویند که باید اینجا بمانم'.
براساس برخی آمارها هم اکنون حدود 450 ایرانی در بازداشتگاه نائورو و مانوس در پاپواگینه نو بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است.
روزنامه گاردین هفته گذشته بیش از 8 هزار صفحه اسناد و گزارش های درز کرده به بیرو.ن در مورد بازداشتگاه نائورو و حملات صورت گرفته به مهاجران غیرقانونی و پناهجو را منتشر کرد که در آن به آزار جنسی، تلاش پناهجویان برای خودآزاری، کودک آزاری و شرایط سخت زندگی در این بازداشتگاه پرداخته شد.
همزمان دولت فدرال استرالیا درخواست برای انجام تحقیق و تفحص پارلمانی در مورد گزارش سوء رفتار در بازداشتگاه مهاجران غیرقانونی استرالیا در نائورو را رد کرده است.
این پناهجوی جوان ایرانی در ادامه گفت وگو با 'اس.بی.اس' در خصوص تعرضی پلیس نائورو به وی، گفت: 'چند ماه پیش، پلیس آمد به اتاق من و به من حمله کرد و به من تعرض کرد. من سپس به ایستگاه پلیس رفتم. نمی دانم برای چی. آنها هیچ توضیحی درباره دلیل این کار ندادند'.
این فرد که با نام مستعار 'یاسمن' در این گزارش معرفی و به مصرف زیاد دارو روی آورده است، به صورت کاملا روشنی آثار زخم های ناشی از خودآزاری بر روی بخش هایی از بدنش دیده می شود و به دلیل ترس از تجربه حملات بیشتر در داخل چادر خود پنهان شده است.
وی ادعا کرد هیچ اقدامی به منظور محافظت از او صورت نگرفته و تنها کمکی که دریافت کرده تجویز داروهای روان پزشکی بوده است.
این امر در حالی رخ می هد که دولت فدرال استرالیا به واسطه افشای گسترده اسنادی توسط روزنامه گاردین مربوط به هزاران گزارش حادثه که در آنها به موارد متعدد ادعاهای آزار جنسی به زنان و کودکان اشاره شده، تحت فشار قرار گرفته است.
'پیتر داتون' وزیر مهاجرت استرالیا هفته گذشته با انکار این اسناد و گزارش ها در باره آزار جنسی مهاجران غیرقانونی در بازدشتگاه نائورو، آنها را 'تبلیغات گسترده' خواند.
بخش مهاجرت استرالیا نیز در مورد ادعاهای مهاجر ایرانی، اعلام کرد تحقیقاتی را درباره این ادعاها انجام داده و این ادعاها 'قابل اثبات با دلیل و مدرک' نیستند.
'اس.بی.اس' استرالیا تاکید دارد ادعاهای عنوان شده توسط این زن پناهجوی ایرانی به همراه صدها صفحه دیگر از گزارش های پزشکی رسمی، همگی مستند هستند.
این در حالی است که پرستاران خدمات بین المللی پزشکی و بهداشتی نیز در گزارش های خود از حالات روانی مکرر و ترس و وحشت نام برده اند و خطر خود آزاری این زن مهاجر ایرانی را 'بالا' گزارش کرده اند. این پرستاران در گزارش خود درج کرده اند که آنها 'قادر به تضمین امنیت این زن' نیستند.
بخش مهاجرت استرالیا اعلام کرده است از ادعاهای مطرح شده این زن آگاهی دارد و می تواند تایید کند که در مورد همه این ادعاها تحقیق صورت گرفته است و این ادعاها با دلیل و مدرک اثبات نشده اند.
مهاجرت های غیرقانونی ایرانیان طی سال های گذشته با سیاه نمایی غرب از ایران و بهشت نمایی کشورهایی مانند استرالیا انجام شد که بسیاری از مهاجران با در بسته مواجه شدند و چند سال از عمر خود را در بازداشتگاه های غیراستاندارد استرالیا در نائورو و جزیره مانوس در پاپوا گینه نو سپری کردند.
'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه کشورمان هفته جاری در دیدار سفیر جدید استرالیا با اشاره به مناسبات خوب دو کشور در زمینه های مختلف، گفت: از جنابعالی انتظار داریم در جهت رفع مشکلات پناهجویان ایرانی تلاش کنید.
اردیبهشت ماه امسال یک ایرانی مهاجر خود را در بازداشتگاه نائورو مقابل بازرسان سازمان ملل به آتش کشید و پس از انتقال به یک بیمارستان در 'بریزبن' استرالیا درگذشت.
نائورو کشور جزیره ای 21 کیلومتر مربعی با 10 هزار نفر جمعیت در نزدیکی استرالیا است. بسیاری از مهاجران که با قایق به صورت غیرقانونی عازم استرالیا می شوند براساس قرارداد کانبرا در بازداشتگاه نائورو نگهداری می شوند.