به گزارش صبحانه پرس: این دبیرستان به خاطر نمای رشته کوه البرز که درست پشت ساختمانش قرار گرفته، البرز نامیده شده. بنای اصلیش هم از نخستین آثار نیکلای مارکف، معمار تفلسیی که آثار به یاد موندنیه زیادی در ایران داره. تنها دیدن ورودی مدرسه و فضای سرسبز اون کافیه تا متوجه بشین این دبیرستان با تمام مدارسی که تا به حال دیدین متفاوته، چه از نظر معماری و چه از نظر پذیرش و افرادی که در اینجا تحصیل کردن. هر چند که میشه لیست بلند و بالایی از افراد سرشناس و مشهور فارغ التحصیل شده از دبیرستان رو نوشت اما به نام افرادی مثل همایون خرم، صادق چوبک، عادل فردوسی پور و جمشید مشایخی بسنده می کنیم.
اما اگر از تاریخچه دبیرستان بخواهید باید گفت که، زمین دبیرستان در سال 1292خریداری و از سال 1297 به مدت 12 سال، دو ساختمان در آن ساخته شد که سال 1303 ساختمان مرکزی توسط مارکوف، معمار مشهور لهستانی الاصل روسی به پایان رسید. سال 1308 هم دبیرستان به دوره 15 ساله (A-B ) با 900 دانش آموز به کالج تبدیل شد و در سال 1312 ساختمان شبانه روزی و یک درمانگاه به مجموعه اضافه شد که این دو ساختمان بعداً تخریب شدن و بنای دیگری به شیوه ی مبلغین مسحیت و میسونرهای مذهبی آمریکا اداره شد. اما در نهایت در سال 1319، این مرکز توسط دولت از آمریکایی ها خریداری و به جهت تاسیس کالج دانشگاه تهران، اداره مدرسه بر عهده مدیران ایرانی قرار گرفت.
دبیرستان البرز با معماری تلفیقی ، سنتی و اسلامی که داره، امروزه به عنوان یکی از دبیرستان های خوش نام و درخشان در عرصه های علمی و فرهنگی شناخته شده. فضای سبز فوق العاده زیبا، معماری چشمگیر و فضای بزرگ دبیرستان البرز باعث شده تو خیابون اتقلاب بدرخشه و حسابی خودنمایی کنه. محمدعلی مجتهدی، یکی از مدیرهای سابق دبیرستان درباره انتخاب دانشآموزان در گذشته گفته است: " از نمره بیست شروع میکردند، میآمدند پایین تا شانزده، ظرفیت که تمام میشد. بقیه پا میشدند و میرفتند. این عمل را من انجام میدادم که اینها بفهمند که اینجا تبعیض و استثنایی نیست. بعد هم سفارش از هر مقامی میآمد، از دربار گرفته تا جای دیگر، گوشم به این حرفها بدهکار نبود. با استثنا کسی را نمیپذیرفتم. " البته امروز هم وضعیت به همین شکله و تنها راه ورود به دبیرستان بزرگان، قبولی در آزمون ورودی و معدل بالاست.
آدرس : تهران، خیابان انقلاب اسلامی، روبروی پل کالج، خیابان البرز، پلاک 1