به گزارش آراس، دکتر امیرعلی حمیدیه با اشاره به تعداد محصولات در حوزه سلول بنیادی اظهار کرد: تا کنون شرکت ها ۴۰۰ محصول در حوزه سلول های بنیادی تولید کرده اند که حتی به محصولات آزمایشگاهی هم مربوط می شود.
وی افزود: همچنین ۳ محصول سلولی که به تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو رسیده که اکنون در بازار هستند.
حمیدیه با تاکید بر اینکه کشورهای دیگر هم سالانه یک تا دو محصول سلولی تولید می کنند گفت: تولید محصول در این زمینه به علت انجام آزمایش های بالینی زمان بر است اما با این اوصاف نزدیک به ۱۳ پرونده باز است که به تولید محصول سلولی منجر خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری سلول بنیادی خاطر نشان کرد: با این اوصاف قرار است امسال ۲ محصول سلولی دیگر به آن ۳ محصول اضافه شود و به بازار برسند.
وی با اشاره به محصولات سلولی کشورهای دیگر گفت: در حال حاضر امریکا ۱۶ محصول و ژاپن ۴ محصول در حوزه سلولی تولید کرده که دارای تاییدیه هستند.
حمیدیه عنوان کرد: علم سلول های بنیادی تا سه سال گذشته در حد پژوهش و مقاله بوده ولی اکنون با تولید محصولات در شرکت های دانش بنیان به گونه ای پیش می رود که به سمت اشتغال زایی می رود.
به گفته وی، در حال حاضر بیش از ۸۰ شرکت دانش بنیان مشغول به فعالیت در زمینه سلول بنیادی هستند ولی بیش از۱۰۰ شرکت در حال فعالیت هستند.
حمیدیه در پاسخ به اینکه آیا شرایط اقتصادی کنونی و نوسانات دلار روی فعالیت شرکت های دانش بنیان تاثیر می گذارد، بیان داشت: تاثیر دلار روی شرکت ها هم تاثیر مثبت دارد و هم تاثیر منفی؛ اما این موضوع می تواند زمینه ای برای صادرات محصولات باشد.
به گفته وی، اکنون می توان چنین برداشت کرد که شرایط اقتصادی کنونی زمینه صادرات محصولات حوزه سلول بنیادی باشد و شرکت ها به این موضوع ترغیب شوند.
وی افزود: اکنون برخی شرکت ها به مرحله صادرات رسیده اند و سرعتی که تبدیل ایده به ثروت بوده بیشتر شده است.
انتهای پیام/