کد خبر: ۵۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
بمبئی، پایتخت تجاری هند است. شهری لبریز از رستوران ها، باشگاه ها و جاذبه های توریستی، بمبئی انواع تجربیات منحصر به فرد غذاخوردن را تقدیم می کند.
بمبئی، پایتخت تجاری هند است. شهری لبریز از رستوران ها، باشگاه ها و جاذبه های توریستی، بمبئی انواع تجربیات منحصر به فرد غذاخوردن را تقدیم می کند. با این حال، دلیل دیگری که بمبئی را آنچه که هست می سازد، بالیوود است شهر بالیوود، بزرگ‌ترین کمپانی فیلم‌سازی هند، است.

به همین خاطر این شهر محل رفت و آمد ستارگان مشهور سینمایی است که با ماشین‌های گران‌قیمت‌شان به این طرف و آن طرف می‌روند. شاید برای مسافرها ناآشنا باشند.

هندوستان غنی را باید از بمبئی آغاز کرد، شهرسینما و بالیوود، شهر موسیقی با فرهنگی اصیل، یک هندوستان شاد، شهری تاریخی که لمس تاریخ و فرهنگ هند را با تمام ابعاد آن از اختلاف طبقاتی گرفته تا رنگ و بوی طوایف مختلف هند، در این شهر می توان جستجو کرد. شهری که قلب تجارت هند و شاهراه مالی هندوستان به شمار می آید. مومبای که همان نام جدید بمبئی است نام الهه ای از رب النوعان هندی است که در سال ۱۹۹۶ میلادی بر این شهر گذاشته شد. بمبئی شهری است که فقیر و غنی در صلحی عجیب در کنار هم زندگی می کنند.

شهر بمبئی مشتمل بر ۷ جزیره در سواحل غربی هند از عجیب‎ ترین و متضادترین شهرهای دنیا می باشد. مدرترین آسمان خراش ها و بزرگ ترین شرکت‎های چند ملیتی در کنار کهن ترین معابد و ساختمان ها بنا شده اند.

 

درباره بمبئی

بمبئی شهر همیشه در خاطر با این‌که یکی از مراکز مهم تولید ثروت در هندوستان است، اما بیشترین جمعیت زاغه‌نشین را دارد.تنوع ادیان و فرهنگ‌های مختلف در میان شهری با تاریخ پر فراز و نشیب که همیشه زیر سایه‌ی افسانه‌هایی کهن بوده، از بمبئی یک مقصد توریستی همیشه‌زنده و پر از شور و هیجان ساخته. بمبئی تنها شهر هند است که بیشترین مسافرانش، قبلاً هم به آن‌جا سفر کرده‌اند.
شهر بمبئی پایتخت ایالت ماهارشترا، بزرگ ترین بندر و پرجمعیت ترین شهر کشور هند است. این شهر که از ترکیب هفت جزیره تشکیل شده است. قدمتی به تاریخ نویسندگی دارد. شکل فعلی شهر بمبئی در قرن سیزدهم بنا شد و در قرن پانزدهم تحت استعمار پرتغالی ها قرار گرفت و در قرن هفدهم انگلیسی ها به مدت بیش از دو قرن بر این شهر حکومت کردند، به همین علت بیشتر بناهای شاخص شهر بمبئی با تلفیق معماری انگلیسی و هندی شکل گرفته است.

بناهایی چون دروازه هند، موزه پرنس ولز، موزه ویکتوریا، ایستگاه ملکه ویکتوریا، هتل تاج محل و کتابخانه دیوید ساسون از بناهای شاخصی است که در دوران حکومت بریتانیا بنا شده است این شهر مرکز بانکداری، مبادلات مالی، بازرگانی، نساجی و صنعت کشتی سازی هند است. بند بمبئی، بزرگ ترین مرکز تولید فیلم های سینمائی شبه قاره هند است و به همین سبب به «بالیوود» نیز شهرت دارد.شهر بمبئی برخلاف تصور، مملو از تفرجگاه و مکان های تفریحی جذاب است وبرای خرید و تفریح بسیار مکان مناسبی است، وجود دریا و جزایر متفاوت در اطراف آن، موقعیت خاصی را برای این شهر فراهم کرده است.

شهر بمبئی یک سوم سهم درآمد مالیاتی کشور هند و بیش از ۵۰ درصد مالیات گمرکی و یک پنجم مالیات بر تولید را بخود اختصاص داده است. حدود یک ششم ارزش تولیدی کشور متکی به این شهر است.

 

در چه فصل؟

بمبئی دو فصل خشک و بارانی دارد. از اواخر خرداد تا شهریور بارش باران زیاد است و ممکن است نتوانید به راحتی به گشت و گذار در شهر بپردازید. ولی از اواخر شهریور تا اوایل اسفند دمای هوا معتدل است و وقت بهتری برای سفر به بمبئی به شمار می رود. دمای هوا در طول سال تقریباً یکسان و حداکثر ۳۲ درجه ی سانتیگراد است.

 

جشنواره های و رویدادها

جشن تولد گانش چاتراهی (Ganesh Chaturthi): این جشن که به مناسبت تولد گانش رب النوع حکمت هندو است در ماه آگوست یا سپتامبر برگزار می شود، این جشن که یکی از جشن های مهم بمبئی است به مدت ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد و مراسم های خاص مذهبی و سنی در آن برگزار می شود.
جشن سال نو پارسی (Parsi New Year): این جشن در ماه آگوست و به مناسبت سال نوی پارسیان بازمانده از دوره ساسانیان است. در این ایام ایرانیان زرتشتی مقیم بمبئی سال نوی خود را جشن می گیرند.
دیدنی ها

موزه ی پرنس ولز (Prince of Wales Museum)؛ ۲٫ معبد سیدهی وینایاک (Siddhivinayak Temple)؛ ۳٫ غارهای الفنتا (Elephanta Caves)؛ ۴٫ موزه ی ویکتوریا (Victoria Museum)؛ ۵٫ کلیسای مونت ماری (Mount Mary Church)؛ ۶٫ معبد ایسکونت (Iskcont Temple)؛ ۷٫ مسجد حاجی علی (Haji Ali Mosque)؛ ۸٫ دروازه ی هند (Gate of India)؛ ۹٫ شهرک سینمایی بالیوود (Bollywood)؛ ۱۰٫ پل باندرا ولدری (Bandra-Worli sea Link)؛ ۱۱٫ موزه ی گاندی (Mani Bhavan Gandhi Museum)؛ ۱۲٫ غارهای کان هری (kanheri Caves)؛ ۱۳٫ ایستگاه چاتراپاتی (ویکتوریا) (Chatrapati Shivaji Terminus)؛ ۱۴٫ هتل تاج محل (The Tai Mahal Palace Hotel)؛ ۱۵٫ کتابخانه دیوید ساسون (David Sassoon Library)؛ ۱۶٫ گالری هنری جهانگیر (Jehangir Art Gallery)
خوردنی ها

وادا پاو (Vada Pav)؛ ۲٫ پانی پوری (Panipuri)؛ ۳٫ بل پوری (Bhelpuri)؛ ۴٫ سوپوری (Sevpuri)؛ ۵٫ ماتن دو پیازه (Mattan Do Pyaza)؛ ۶٫ راجدا پاتیسه (Ragda-pattice)؛ ۷٫ داهی پوری (Dahipuri)؛ ۸٫ چیکن بریانی (Chicken Briyani)؛ ۹٫ باتر چیکن (Butter Chicken)؛ ۱۰٫ چیکن ماسالاتیکا (Chicken Masala Tikka)؛ ۱۱٫ تندروی روتی (Tandoori Roti)؛ ۱۲٫ شاهی پنیر (Shahi Paneer)؛ ۱۳٫ ماتن بریانی (Mutton Biryani)؛ ۱۴٫ پالاک پنیر (Palak Paneer)
خریدنی ها

چای؛ ۲٫ پوشاک پنبه ای و ابریشمی؛ ۳٫ عطر و بخورهای گیاهی؛ ۴٫ جواهر و زیورآلات؛ ۵٫ روسری، شال و ساری؛ ۶٫ ادویه هندی؛ ۷٫ انواع حناهای زینتی و طبی؛ ۸٫ کفش چرمی
مراکز خرید برتر

مرکز خرید آر- سیتی (R-City Mall)؛ ۲٫ بازار صنایع دستی کرفت مارکت (Carwford Market)؛ ۳٫ مرکز خرید اینفینیتی (Infiniti Mall)؛ ۴٫ مرکز خرید های استریت فوئنیکس (High Street Phoenix)؛ ۵٫ بازار مکاره چور (Chor Bazaar)؛ ۶٫ بازار و محله کولابا (Colaba Causeway Market)؛ ۷٫ فروشگاه پوشاک سی دی (Charagh Din Shirts)؛ ۸٫ مرکز خرید فوئنیکس (Phoenix Market City Mumbai)
مراکز تفریحی برتر

تفرجگاه ساحلی مرین درایو (Marine Drive)؛ ۲٫ تفرجگاه ساحی چپاتی (Chowpatty Beach)؛ ۳٫ باغ های فیروزه شاه مهتا(Pherozeshah Mehta Gardens)؛ ۴٫ ساحل آکسا (Aksa Beach)؛ ۵٫ پارک ملی بوری والی- گاندی (Sanjay Gandhi National Park)؛ ۶٫ محله ی کلابا (Colaba)؛ ۷٫ پارک شیواجی (Shivaji Park)؛ ۸٫ سرزمین بازی کیدزانیا (Kidzania)؛ ۹٫ شهربازی اسل (Essel World)؛ ۱۰٫ شهربازی ادلبس ایمجیکا (Adlabs Imagica)؛ ۱۱٫ منطقه نریمان (Nariman Point)؛ ۱۲٫ جزیره الیبگ (Alibag Island)؛ ۱۳٫ باغ وحش بمبئی (Mumbai Zoo-Veermata Jijabai Udyan)؛ ۱۴٫ مجموعه سینمایی آیمکس بیگ سینما (IMAX BIG Cinemas)؛
پروازهایی که به بمبئی می روند! …

شرکت هواپیمایی ایران ایر روزهای سه شنبه و جمعه هر هفته پرواز مستقیم تهران به بمبئی را در برنامه پروازی خود دارد.

خطوط هوایی الاتحاد، امارات، القطری، عمان ایر و گلف ایر نیز همه روزه پرواز غیر مستقیم تهران- بمبئی را در برنامه پروازی خود دارند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: