به گزارش آراس:دکتر مهدی حسینیزاده در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای مزمن است و تخمین زده میشود که تعداد افراد مبتلا به این بیماری تا سال 2030 به بیش از 550 میلیون نفر برسد.
وی تصریح کرد: بررسیهای اخیر ملی در ایران نشان داد که شیوع دیابت 9 درصد است، که حدود نیمی از این میزان را موارد تازه تشخیص داده شده تشکیل میدهد. همچنین شیوع دیابت در خوزستان در گروه سنی بالای 25 سال 14 درصد است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه شواهد نشان میدهد کیفیت مراقبت از دیابت در ایران رو به بهبود است، گفت: میزان موارد دیابت تشخیص داده نشده در دهه گذشته نزدیک به 50 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به انجام مطالعه جمعیتمحور مراقبت دیابت در کشور بیان کرد: با اجرای این طرح و ارزيابی وضعيت فعلی و همچنین درمان هدفمند بیماران، وضعیت مراقبت از دیابت در ایران مشخص خواهد شد. تاکنون تنها چند مطالعه به طور کامل، این استراتژی و تاکتیکها را به طور مجزا مورد بررسی قرار دادهاند. بنابراین مطالعات کلیدی که یافتههای آنها را بتوان به کل جمعیت تعمیم داد، مورد نیاز هستند. در نتیجه، درک کنونی از وضعیت کیفیت مراقبت، ناقص است.
حسینیزاده بیان کرد: مطالعه جمعیتمحور مراقبت دیابت در ایران جهت ارزیابی سطح کنترل دیابت "که در واقعیت اتفاق میافتد" در افراد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 برای هر استان و در سرتاسر ایران در حال انجام است تا براساس نتایج آن مدیران و سیاستگزاران نظام سلامت بتوانند در راستای طراحی و اجرای مداخلات مؤثر جهت ارتقای سطح کیفیت زندگی بیماران و کاهش عوارض این بیماری اقدام کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: مطالعه جمعیتمحور مراقبت دیابت از نیمه بهمن ماه سال جاری در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز آغاز شده است و تا پایان فروردین ماه سال آینده ادامه دارد.
وی با اشاره به جامعه آماری این طرح، گفت: افراد مورد مطالعه این طرح در شهرستانهای تابعه علوم پزشکی اهواز 432 نفر است. همچنین جامعه آماری مورد بررسـی و پرسشـگری این مطالعه زنان و مـردان در محـدوده سنی 35 تا 75 سال در مناطق شهری و روستایی هستند. در این طرح علاوه بر پرکردن پرسشنامه، از افراد مورد مطالعه نمونه خون و ادرار نیز جمعآوری میشود.