کد خبر: ۳۰۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷
آراس-رئیس هیئت مدیره شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار اظهار داشت: موضوع تکدی گری در صورت استمرار می تواند بسیاری از آسیب ها و معضلات اجتماعی متنوع را برای جامعه به همراه داشته باشد.
به گزارش آراس:برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی و آسیب شناسی تکدی گری در جامعه شهری تهران و راهکارهای کاهش این معضل اجتماعی، با حضور دکتر پریچهره شاهسوند (استاد دانشگاه، جامعه شناس و رئیس هیئت مدیره شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار) و مریم تاجیک (کارشناس مسائل حقوقی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

دکتر پریچهره شاهسوند با اشاره به این که شهرداری مسئول رسیدگی به متکدیان است، گفت: اگر مجموعه شهرداری با جامعه مدنی و نخبگان اجتماعی کشور همکاری خوبی را داشته باشد، می تواند برنامه ریزی های مناسب و اقدامات موثری را در حوزه تکدی گری به انجام برساند.

وی با اشاره به این که تکدی گری از جمله موضوعات مهم در مطالعات جامعه شناسی است، عنوان کرد: جامعه شناسان مختلف در روند مطالعات خود همواره در خصوص ماهیت تکدی گری صحبت ها و مطالعات متعددی را دارند.

رئیس هیئت مدیره شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار با اشاره به این که تکدی گری در هر جامعه با ساخت های اجتماعی و اقتصادی آن جامعه معنای منحصر به فردی برقرار می کند، اظهار داشت: امروزه تکدی گری به یکی از معضلات ثابت کلان شهرهای سراسر دنیا مبدل شده است، به طوری که در هر شهر این معضل به شیوه و نوع خاصی شکل گرفته و پیش می رود.

وی با اشاره به این که بسیاری از افراد را تکدی گری را معادل گدایی می دانند، تصریح کرد: فرد متکدی علاوه بر عدم ارائه خدمات به جامعه خود در هیچ یک از زمینه های تولیدی جامعه فعال نمی شود.

دکتر پریچهره شاهسوند با اشاره به این که تکدی گری مسیری انحرافی و هنجارشکن است، عنوان کرد: موضوع تکدی گری در صورت استمرار می تواند بسیاری از آسیب ها و معضلات اجتماعی متنوع را برای جامعه به همراه داشته باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: به گمان برخی افراد متکدی همیشه فقر هستند، در حالی که تحقیقات موجود در این حوزه نشان می دهد که افراد متکدی لزوما افرادی فقر و تهی دست نیستند.

رئیس هیئت مدیره شبکه رشد فراگیر و توسعه پایدار با بیان این که فقر یکی از مهم ترین دلایل شکل گیری آسیب های اجتماعی است، عنوان کرد: موضوع فقر همیشه علاوه بر تبعات اقتصادی، سلامت جسمی و روانی افراد را تهدید می کند، در حالی که فقر می تواند زمینه گرایش افراد به تولید آسیب های اجتماعی را فراهم کند.

وی در ادامه تاکید داشت: متکدیان حاضر در سطح شهر باید مورد تحلیل و آسیب شناسی دقیق قرار بگیرند، به طوری که هر عامل تکدی گری هر فرد یا گروه به صورت دقیق معین شود.

دکتر پریچهره شاهسوند با اشاره به عملکرد نامطلوب شهرداری تهران در حوزه ساماندهی تکدی گری، توضیح داد: شهرداری تهران می توانست در قالب سراهای محله کارهای متعددی را برای ساماندهی وضعیت متکدیان انجام دهد، در حالی از این سراها فقط در جهت کسب درآمد بهره می برد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبکه رادیویی گفت و گو مریم تاجیک با اشاره به ماده ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی، گفت: بر اساس این قانون کسانی که از افراد غیر رشید به عنوان ابزاری برای رسیدن به مقاصد شخصی خود استفاده می کنند باید در مدت بین ۲ ماه تا ۳ سال به حبس محکوم شده و اموالی که از این طریق کسب کرده اند مورد مصادره قرار بگیرد.

وی در ادامه افزود: استفاده از کودکان در تکدی گری نوعی کودک آزاری به شمار می آید.

این کارشناس مسائل حقوقی با اشاره به ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی، تصریح کرد: هر کس تکدی گری وکلاشی را پیشه خود قرار دهد و از این راه امرار معاش کند، به حبس از ۱ ماه تا ۳ ماه محکوم می شود.

وی در ادامه توضیح این ماده از قانون مجازات اسلامی، افزود: چنانچه فرد متکدی با وجود توان مالی مرتکب تکدی گری شود علاوه بر مجازات مذکور تمامی اموالی که از این طریق به دست آورده مورد مصادره قرار می گیرند.

فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبکه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذکر می شود که این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: