به گزارش آراس:حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی خبرنگار اجتماعی در ارتباط با اینکه دولت چه خدماتی را برای بهبود وضعیت نابسامان کودکان کار و خیابان انجام ارائه میکند، گفت: ما اکنون ۸۰ مرکز را برای ارائه خدمت به کودکان کار و خیابان مشخص کردهایم که بسیاری از این مراکز روزانه هستند و این عمده اقدامات آنان با کمک سازمانهای مردمنهاد به انجام میرسد.
وی افزود: برای رسیدگی به وضعیت کودکان کار و خیابان در کنار دولت اکنون سازمانهای مردمنهاد مهمترین اقدامات را انجام میدهند. این همکاری و مشارکت بین دولت و سازمانهای مردمنهاد، اقدامی پسندیده به شمار میرود و حضور سمنها بسیار کمککننده است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه منابع مالی ما نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است، ولی با نقطه آرمانی ما برای رفع مشکلات فاصله بسیاری دارد. بنده به یاد دارم در سال ۹۰ که مدیر بخش آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی بودم، بودجه اختصاصیافته به این بخش ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بود، ولی امسال این عدد به ۱۸.۵ میلیارد رسیده است که نشانگر افزایش چشمگیر بودجه و همچنین آسیبها در این بخش است.
مسعودی فرید گفت: کودکان کار و خیابان خانوادهای دارند که معمولاً بر اساس مشکلات مالی خانوادگی وارد خیابان شدهاند؛ لذا با توجه به تعداد زیاد این کودکان باید به خانواده آنان که مسکن و معیشت مناسبی ندارند نیز رسیدگی ویژه شود.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی از این کودکان پدر یا مادر خود را از دست دادهاند و در برخی مواقع مشخص میشود پدر یا مادر کودک اعتیاد و نیاز به درمان دارند. ما با یک محور وارد موضوع آسیبهای اجتماعی شدیم ولی آنچه مشهود است باید ۱۰ تا ۲۰ مورد فعالیت دیگر را برای ارائه به خانواده برخی از کودکان کار و خیابان به صورت مستمر انجام دهیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی نیاز به منابع مالی بخش اجتماعی سازمان بهزیستی را بیش از ۱۸.۵ میلیارد تومان دانست و افزود: حداقل به ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است تا چرخه بازگشت دوباره کودک کار به خیابان شکسته شود و تنها راه حل این معضل توانمندسازی کودک و خانواده وی است.
مسعودی فرید ضمن اشاره به برگزاری جلسات سازمانی، جلسه با وزیر رفاه و همچنین نشستهایی که با کمیسیون اجتماعی و بهداشت مجلس برای رسیدگی به وضعیت کودکان کار و خیابان برگزار شده است، بیان کرد: ما در این جلسات به موضوع افزایش قیمتها بر اثر افزایش قیمت ارز اشاره و اعلام کردیم که نیاز به منابع مالی بیشتری در سازمان بهزیستی وجود دارد. همچنین اشاره کردیم تورم موجود نهتنها افراد بسیاری را به زیر خط فقر میکشاند، بلکه افراد فقیر از گذشته فقیرتر خواهند شد. به عبارت دیگر تورم ظالمانهترین مالیات بر قشر پاییندست جامعه است که نیاز به کمک جدی دولت، سازمانهای مردمنهاد و سایرین را میطلبد.