به گزارش آراس: پیاده روی بزرگ اربعین حسینی یکی از حرکتهای ماندگار ، موثر و ارزشمندی است که از سالیان دور مرسوم بوده و در چند سال اخیر رونق بسیاری گرفته است. از روزها قبل از فرارسیدن اربعین حسینی عاشقان و شیفتگان سید وسالار شهیدان امام حسین(ع) راهی کربلای معلا می شوند و هرکس هر چه در توان دارد در این راه صرف می کند. بسیاری از شیعیان که توان جسمانی بیشتری دارند ازشهرهای خود تمام راه را تا کربلای معلا پیاده طی می کنند و دیگرانی که توان کمتری دارند فاصله نجف اشرف تا شهر مقدس کربلا را پیاده روی می کنند . هرکس برای رسیدن به مقصود راهی و روشی را برمی گزیند ولی هدف نهایی رسیدن به شش گوشه ایست که جانهای عاشقان از دور و نزدیک فدای اوست.
استان خوزستان از دیرباز محل عبور و مرور بخشی از زائران عتبات مقدسه بوده است. وجود دو مرز شلمچه و چزابه باعث می شود زائران زیادی خوزستان را برای ورود به کشور عراق انتخاب کنند. این موضوع لزوم خدمات دهی به زائران را پررنگ می کند. معاونت اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری اهواز همگام با سایر بخشهای شهرداری طی روزهای منتهی به اربعین حسینی خدمات فرهنگی مختلفی را در نقطه صفر مرزی چزابه به زائران امام حسین(ع) ارائه داد.
امیر آهن جان معاون اموراجتماعی وفرهنگی شهردار اهواز در خصوص خدماتی که این معاونت در مرز چزابه به زائران ارائه داد گفت: طی سالهای اخیر با افزایش سفر به کربلا در اربعین حسینی خدمات دهی شهرداری اهواز نیز افزایش پیدا کرده است. شهرداری به منظور تامین رفاه وبهره مندی معنوی بیشتر زائران از این سفر روحانی در نقطه صفر مرزی غرفه هایی را مستقر نمود. یکی از این غرفه های تعبیه شده غرفه سیستم صوتی برای پخش ادعیه مذهبی و نوحه خوانی بود . غرفه های شارژ موبایل خواهران و برادران هم به طور مجزا در نظر گرفته شد. غرفه مشاوره مذهبی نیز یکی از نیازهای زائران بود. زیرا در طول سفر ممکن بود با سوال یا ابهامی مواجه شوند که حضور مشاوران مذهبی می توانست در این زمینه راهگشا باشد.
وی افزود: یکی دیگر از کارهایی که برای اولین بار صورت گرفت راه اندازی غرفه یادگار دلدادگی بود. در این غرفه از زائران با نمای مرز یا تصاویری که موجود بود عکس تهیه شد و همانجا عکسها چاپ شده و به طور رایگان به زائران اهداء گردید. همچنین از دیگر غرفه های شهرداری اهواز غرفه محصولات فرهنگی بود که در این غرفه بیش از 70 هزار عدد محصولات فرهنگی متنوع از جمله نقشه راهنمای حرم ها ، کتابچه دعا و ... توزیع شد.
آهن جان در ادامه گفت: به منظور معنویت بخشی بیشتر ، از 60 دستگاه اتوبوسی که توسط شهرداری اهواز در مرز مستقر شده بود 10 دستگاه اتوبوس به طور کامل با استیکرهای طرح محرمی پوشانده شد. قرار دادن تعداد زیادی سطل زباله فان و نصب پیامهای شهروندی بر روی سطل های زباله از دیگر اقدامات ما برای پاکیزه نگهداشتن محل تردد زائران بود.همچنین با توجه به اینکه به طور معمول زائران در محل نقطه صفر مرزی مدتی معطلی دارند غرفه ای را برای استراحت کوتاه زائران و اقامه نماز جماعت در نظر گرفته بودیم که در نقطه انتهایی نزدیک به خروجی مرز قرار داشت.
معاون شهردار اهواز افزود: غرفه کودک حسینی نیز به منظور ثبت خاطرات زیبا در ذهن کودکان زائر مستقر در نقطه صفر مرزی راه اندازی شد . کودکان در این غرفه به رنگ آمیزی تصاویر مرتبط با اربعین حسینی پرداختند و با ثبت محل و تاریخ این تصاویر را به یادگار همراه خود بردند.
آهن جان در پایان گفت: طی روزهایی که زائران راهی کربلا بودند و بخصوص دوهفته پایانی پیش از اربعین همکاران من در معاونت اموراجتماعی وفرهنگی شهرداری اهواز به طور شبانه روزی با حضور در نقطه صفر مرزی چزابه در خدمت زائران حسینی بودند. امیدوارم این خدمات مورد رضایت خداوند و همچنین زائران آقا اباعبدا... الحسین (ع) قرار گرفته باشد.
شایان ذکر است که شهردار اهواز ، اعضای شورای شهر ، معاون اموراجتماعی وفرهنگی شهردار و بسیاری از مسئولین و علمای شهر اهواز از روند خدمات دهی به زوار در مرز چزابه بازدید به عمل آوردند.