ایران اکونومیست - ابرازعلاقه هیات سوئیسی برای همکاری فناوری با ایرانبه گزارش ایران اکونومیست به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هیاتی از بخشهای مختلف فناوری و اقتصادی ایالت کانتون وود سوئیس با قائممقام در امور بینالملل و رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی دیدار و به بیان قابلیتهای مختلف این ایالت در گسترش همکاریهای علمی و فناوری با ایران پرداختند.
بر اساس این گزارش، قائممقام در امور بینالملل و رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دیدار با هیات سوییسی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه فناوری، بیان کرد: در چند سال اخیر ایران از نظر فناوری های نوین و علوم جدید پیشرفت های قابل قبول و خوبی داشته است.
علیمرتضی بیرنگ افزود: به طور مثال ایران در حوزه فناوری های نانو رشد خوبی داشته و در حال حاضر رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، در ایران حدود 3 هزار شرکت دانش بنیان فعال هستند و تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری نانو فعالیت و محصولات فناورانه تولید می کنند.
بیرنگ همچنین تصریح کرد: گزارش های سازمانهای بین المللی نیز بر بهبود وضعیت ایران در حوزه فناوریهای نوین تاکید دارد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از این فعالیت ها و توسعه علمی در کشور حمایت می کند.
وی در ادامه عنوان کرد: پارک فناوری پردیس قابلیت جذب سرمایهها و شکلدهی همکاریهای بین المللی را دارد و ایجاد فضای همکاری بین پارک های علم و فناوری ایران و سوییس می تواند در توسعه روابط علمی و فناورانه دو کشور تاثیر خوبی داشته باشد.
بیرنگ ادامه داد که با وجود 200 شرکت فعال در پارک پردیس، می توان نسبت به برگزاری نشستهای اقتصادی بین شرکتهای دانشبنیان ایرانی مستقر در پارک پردیس و کشور سوییس در هر دو کشور اقدام کرد.
قائممقام در امور بینالملل و رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نمونه های موفق همکاریهای بینالمللی ایران، اظهار کرد: معاونت علمی در حال حاضر با فرهنگستان علوم چین همکاری خوبی دارد و در همین راستا نسبت به ایجاد صندوق راه ابریشم و پروژه دانشمندان جوان نیز بین دو کشور اقدام کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: ایران با کشور اتریش نیز در حوزه های مختلف از جمله انرژی های تجدیدپذیر، محیط زیست و قوای محرکه دارای همکاریهای خوب و موثری است.
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی با ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل کمیته ای ذیل کمیسیون مشترک دو کشور، عنوان کرد: با حمایت و تشکیل این کمیته میتوانیم همکاریهای فناورانه بین دو کشور را توسعه دهیم.
نمایندگان ایالت کانتون وود سوئیس نیز در ادامه این جلسه، علاقمندی خود را به ترسیم همکاریهای بیشتر با شرکتهای ایرانی در حوزههای سرمایهگذاری خارجی، مالی، حمایت در برگزاری استارت آپ ها و نیز ایجاد اکوسیستم نوآوری ابراز کردند.
این هیات با ذکر این نکته که یکی از 10 دانشگاه مطرح نخست دنیا در لوزان قرار دارد، به سابقه برنامه همکاری ایران با ایالت کانتون وود در حوزه تبادل دانشجو و فناوری اشاره کردند.