مدیرکل دفتر امور اسیبهای اجتماعی وزارت رفاه از خروج کودکان کار و خیابان از شمول مصوبه جمعآوری فوریتهای خدمات اجتماعی تهران خبر داد.
طرح «جذب و ساماندهی کودکان کار خیابان» از مرداد ماه آغاز شد، اما ساعتی پس از آغاز این طرح موجی از انتقادات به نحوه جمعآوری به فرمانداری وارد شد تا جایی که وزارت کار، بهزیستی، اعضای شورای شهر و NGOهای فعال در حوزه کودک بارها از اجرای این طرح اظهار نگرانی کرده و نسبت به این طرح نقدهایی داشتند و بارها اعلام کردند که جمعآوری کودکان باید مطابق با آییننامه ساماندهی کودکان خیابانی مصوب ۱۳۸۴ هیات دولت انجام گیرد، نه اینکه جمعآوری کودکان همراه با طرح جمعآوری متکدیان و معتادان اجرایی شود.
طبق مصوبات فرمانداری در خصوص طرح جمعآوری متکدیان، دعوت کننده این طرح از سایر نهادها برای اجرا فرمانداری تهران بودهاست و موضوع طرح نیز معتادان و متکدیان است، اما طی اجرای این طرح کودکان کار و خیابان نیز دستگیر شده و به مراکز نگهداری منتقل شدند. پس از این اقدامات، وزیر کار اجرای این طرح را مشکلدار توصیف کرد. همچنین مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی این وزارتخانه نیز در هفته گذشته به صراحت اعلام کرد که کودکان کار و خیابان باید از شمول مصوبه جمعآوری فوریتهای خدمات اجتماعی تهران خارج شوند.
حال روزبه کردونی؛ مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه از برگزاری جلسهای به ریاست فرماندار تهران و با حضور معان مرکز اجتماعی و فرهنگی وزرات کشور، نمایندگان وزارت کار، نمایندگان دستگاههای مرتبط با این موضوع مثل شهرداری، بهزیستی و نیروی انتظامی خبر میدهد که نتیجه این جلسه مصوبهای است که بیانگر به ثمر رسیدن پیگیری مخالفان نحوه اجرای این طرح اعم از فعالان حقوق کودک دولتی و غیردولتی است.
نگاه تهدید محور به کودکان کاروخیابان رویکرد مناسبی نیست
روزبه کردونی (مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: پیرو نشست مجتمع فوریتهای خدمات اجتماعی شهر تهران مصوب شد؛ موضوع حمایت اجتماعی و جذب و توانمندسازی کودکان کار و خیابان از شمول مصوبه فورت خدمات اجتماعی شهر تهران خارج شود و مطابق آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی (حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان ) به عهده سازمان بهزیستی و وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی قرار گیرد.
کردونی با اشاره به اینکه اصولا نگاه تهدید محور به کودکان کار و خیابان رویکرد مناسبی برای حمایت اجتماعی از کودکان نیست، تاکید کرد: دبیرخانه شورای حمایت جتماعی از کودکان فعالتر میشود و با همفکری با سازمانهای مردم نهاد و صاحبنظران دانشگاهی و همچنین هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی تلاش میشود، روند حمایت اجتماعی از کودکان هدفمندتر گردد.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت رفاه در ادامه اظهار داشت: فرمانداری تهران عطف به نامه وزیر کشور خطاب به استاندار تهران در سال ۹۳ و با استناد به مصوبه ساماندهی متکدیان در سال ۷۸ و مصوبه شورای اجتماعی کشور با موضوع ساماندهی متکدیان و آسیبدیدگان اجتماعی تهران از مرداد ماه جاری اقداماتی را برای جمعآوری معتادان متجاهر و متکدیان انجام داد.
ضرورت حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان
کردونی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای این مصوبه، نظر کارشناسی وزارت رفاه و تاکید دکتر ربیعی که مبتنی بر مشورت با فعالان مدنی، مطالعات کارشناسی، تجارب داخلی و بینالمللی بویژه طرحهای اجرای شده قبلی بود بر این اساس بود که کودکان کار و خیابان باید از شمول این مصوبه خارج شوند، گفت: خوشبختانه با همراهی مرجع ملی کودک، کمیسیون اجتماعی مجلس و سایر نمایندگان دغدغهمند مجلس، فعالان مدنی و سازمانهای مردم نهاد و مدیران وزارت کشور بویژه فرماندار محترم تهران مقرر شد؛ کودکان کار و خیابان از شمول این مصوبه خارج شوند و مطابق آییننامههای کودکان فرایند شناسایی، جذب و حمایت اجتماعی از کودکان صورت گیرد.