شهردار آبادان در این آئین با انتقاد از کم لطفی مسئولان شهری به دلیل عدم حضورشان در این برنامه گفت: با توجه به کثرت و تنوع رسانه های نوشتاری در منطقه و تلاش بی شائبه آنان در انعکاس به موقع و مناسب اخبار انتظار استقبال بیشتری را از سوی مسئولان در جهت تشویق و حمایت از این قشر فرهنگی داشتیم که متاسفانه چنین نشد.
محمود رضا شیرازی افزود: بر اساس قولی که مردادماه سال گذشته در روز خبرنگار به درخواست این عزیزان داده بودیم؛ استارت برگزاری دومین جشنواره مطبوعات را با ارائه لایحه ای به شورای اسلامی شهر آغاز کردیم که با استقبال تمامی اعضاء مواجه شد.
وی با اشاره به ارائه فراخوان حضور در این جشنواره، در خصوص دلیل تاخیر در اعلام نتایج جشنواره که پیشتر قرار بود در دی ماه سال گذشته اعلام شود، اظهار کرد: هم زمانی جشنواره با موضوع انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری و تاثیرپذیر نبودن آن از این بابت، از دلائل تاخیر در اعلام نتایج بود.
شیرازی تصریح کرد: پس از اعلام فراخوان، ۱۸۸ اثر به دبیرخانه دومین جشنواره رسانه های نوشتاری ارائه شد که از این تعداد ۱۴۳ اثر در بخش مطبوعات و ۴۵ اثر در بخش خبرگزاریها بود.
وی یادآور شد: در حوزه مطبوعات بیشترین آثار ارائه شده مربوطه به بخش مقاله با ۵۳ اثر و کمترین در بخش طنز با سه اثر بوده است.
شهردار آبادان گفت: از ۴۵ اثر ارائه شده به دومین دبیرخانه جشنواره در حوزه خبرگزاریها و در بخش مصاحبه هفت اثر ارسال شد که به دلیل غیر مرتبط بودن با موضوعات فراخوان جشنواره در این بخش هیچ اثر برگزیده انتخاب نشد.
شیرازی از ترافیک، ساخت وساز، بافت های فرسوده، تبلیغات شهری، پسماند، زیباسازی شهری، فضای سبز، معماری، آلایندگی و هویت شهری، محله، مراکز فرهنگی، فرهنگ شهری و شهروندی، نشاط اجتماعی، هویت فرهنگی، تشکل های مردمی، معضلات اجتماعی ،شهردار، شهرداری و یا شورای شهر، ورزش همگانی به عنوان محورهای انتخاب شده برای آثار ارسالی نام برد.
به گفته وی، با توجه به تنوع آثار ارسالی در حوزه های مختلف قرار است تا آثار برتر دومین جشنواره رسانه های نوشتاری آبادان در قالب کتابچه ای منتشر و در اختیار مدیران و مسئولان شهری قرار گیرد.
شهردار آبادان افزود: باورمان آن است که نگاه اهالی رسانه به مسائل متفاوت از دیگران است و لذا استفاده از نقطه نظرات آنان در مباحث مختلف که به طور عمده مطالب کارشناسی شده نیز هست، می تواند به عنوان یک نقشه راه برای مدیران شهری باشد.
نقد و نظارت ۲ رکن اصلی کارکرد رسانه ها
شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خبرگزاریها و مطبوعات جزو پدیده های ضروری و اجتناب ناپذیر هر جامعه ای به شمار می روند، اظهار کرد: نقد و نظارت یکی از ارکان مهم کارکرد رسانه هاست که به طور قطع نقدهای سازنده و منصفانه که سبب سازندگی می شوند مورد توجه و استقبال قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از نقدها تنها منتقل کننده انرژی منفی و همراه با اوهام پردازیست که مقبولیتی ندارد، قیاس وضعیت امروز شهر با ۴۰ یا ۵۰ سال پیش دردی را دوا نمی کند، ما در زمان حال زندگی می کنیم، متاسفانه جنگ تحمیلی هشت ساله زیست بوم منطقه ما را بهم ریخت و همه چیز ما را به صفر رساند.
شیرازی یادآور شد: اینکه مدام از داشته های گذشته سخن به میان آوریم فایده ای ندارد، اکنون وقت عمل است و بایستی همگان دست در دست یکدیگر داده و برای توسعه، عمران و آبادانی شهر بکوشیم..
شهردار آبادان گفت: این شهرداری با همراهی و حمایت شورای اسلامی شهر حداقل در طی پنج سال اخیر افتخاراتی را به دست آورد که مربوط به آبادان است، در آخرین رویداد یعنی نوروز شهرداری آبادان از سوی معاونت میراث فرهنگی و گردشگری ریاست جمهوری در لیست هفت شهر قابل تقدیر کشور از میان یک هزار و ۲۰۰ شهر کشور قرار گیرد.
وی، کسب این موفقیت را مرهون برنامه ریزی طولانی مدت و منسجمی خواند که توسط تلاشگران عرصه خدمات شهری شهرداری آبادان به بار نشست؛ ضمن آنکه دریافت نشان ملی توسط این شهرداری نیز به طور اتفاقی و سفارشی به دست نیامده است.
رسانه ها تلاش زحمتکشان شهرداری را ببینند
شیرازی افزود: مطبوعات بایستی تلاش زحمت کشان شهرداری را ببینند و با بیان این تلاشها سبب روحیه بخشی به آنان شوند به خصوص آنکه کارها با دست خالی و بدون حمایت انجام می شود و این ارزش کار را دو چندان می کند.
شهردار آبادان با اشاره به اینکه در زمان حاضر سه هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که بر اساس بررسی و اعلان کارشناسان اگر بخواهد به انجام و اتمام برسد نیاز به ۱۵ سال زمان دارد.
وی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید تصمیم گرفته تا براساس قانون مالی دولت که در سال ۹۳ به تصویب رسید، امسال هیچ اعتباری را از محل تملک دارایی ها در اختیار دستگاههای اجرایی قرار ندهد بلکه امور را از طریق واگذاری به بخش خصوصی دنبال و به اتمام رساند.
شیرازی تصریح کرد: در بودجه مصوب سال ۹۵ ما ۶۰ میلیارد تومان پروژه تعریف کرده ایم که شامل ۴۰ درصد از مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومانی شهرداری آبادان است، در زمان حاضر ۴۰ میلیارد تومان از این مبلغ آماده شده و در مرحله مناقصه قرار دارد که پس ازطی این مرحله عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.
لزوم همراهی رسانه ها در تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری
شهردار آبادان از رسانه ها خواست تا در جهت تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در پروژه های خدمات عمومی شهری، شهرداری را همراهی کنند، چرا که دولتها دیگر در حوزه پروژه های عمرانی هزینه نمی کنند.
وی از ساخت دو مجتمع تجاری و پارکینگ طبقاتی به عنوان دو پروژه شاخص در بحث سرمایه گذاری بخش خصوصی در آبادان نام برد و گفت: پاکیزه نمودن شهر وظیفه شهرداری ست اما جمع آوری و رفع گرفتگی های مجاری فاضلاب که به طور وفور در نقاط مختلف شهری به چشم می خورد، هیچ ارتباطی به شهرداری ندارد، متاسفانه پیامدهای نامناسب کم کاریهای وزارت نیرو در این بخش دامن گیر شهرداری آبادان شده و ما را به درد سر انداخته است.
شهردار آبادان افزود: دوستان ما در حوزه آب و فاضلاب استان خوزستان به طور ظاهر موضوع فاضلاب آبادان را به دست فراموشی سپرده اند و این در حالیست که بخشهای زیادی از مناطق مختلف شهر آبادان را فاضلاب و یا نیزار حاصل از تجمع و ماندگاری فاضلاب ها پر کرده است.
وی اظهار کرد: در بخش آسفالت نیز با تعامل و همراهی سازمان منطقه آزاد اروند در تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز اجرای طرح اقداماتی را آغاز کرده ایم که از جمله آن می توان به زیر سازی منطقه امیرآباد، روکش آسفالت در منطقه دو شامل معابر اصلی و زیر سازی و آسفالت منطقه ۳ شامل ذوالفقاری، الوانیه، کوی پلیس و کوی با اعتباری معادل ۲ میلیارد تومان برای انجام زیرسازی اشاره کرد.
شهردار آبادان تصریح کرد: همچنین مبلغ یک میلیارد تومان برای خرید قیر در اختیار سازمان عمرانی شهرداری قرار داده شد، در زمان حاضر به طور مجدد در حوزه زیر سازی و آسفالت کارها آغاز شده که امید می رود بتوانیم بخشی از مشکلات را رفع کنیم.
به گفته شیرازی، شهرداری آبادان پارسال در بخش زیباسازی، فرهنگ، اجتماعی و ترافیک (اصلاح هندسی) اقدامات خوب و موثری را به انجام رساند.
وی یادآور شد: از نقدهای سازنده و گاها نیشدار نیز ناراحت نمی شوم چرا که یکی از دلایل کسب موفقیت های خود را در پذیرش همین نقدها می دانم، از اصحاب رسانه خواستار استمرار این نقدها به طور منصفانه هستیم، رسانه ها بایستی تمامی نکات را در نظر بگیرند و از تخریب روحیه نیروها در انجام وظایفشان خودداری کنند، امید می رود تا از این پس شاهد برگزاری بهتر و مناسب تر جشنواره باشیم ضمن آنکه پرداخت مطالبات نشریات را نیز در دستور کار داریم.
رسانه ها نگاه کلان به موضوعات شهری داشته باشند
رئیس شورای اسلامی شهر آبادان نیز در ادامه این آئین با تاکید بر داشتن نقد منصفانه اصحاب رسانه گفت: انتظار می رود تا رسانه ها نگاه کلان تر به شهر و موضوعات شهری را جایگزین نگاههای جزیی و حاشیه ای کنند.
سید فیاض موسوی افزود: انتظارمان برگزاری نشست های مختلف خبری با شهردار و اعضای شورا برای انعکاس مسائل و مشکلات شهری به مسئولان رده بالا اعم از استانی و کشوری است .
وی اظهار کرد: دربهای شورا و شهرداری به روی خبرنگاران گشوده است و به طور قطع از انتقادات سازنده خبرنگاران به طور مطلوبی استفاده می شود، وظیفه ما تقدیر و تجلیل از اصحاب رسانه است ضمن انکه در نحوه ارزیابی این جشنواره اعضای شورای شهر به هیچ وجه مداخله ای نداشته اند.
تجلیل از پیشکسوتان و برگزیدگان جشنواره
در دومین جشنواره مطبوعات شهری آبادان، یاد و خاطره پیشکسوتان این عرصه که چهره در نقاب خاک کشیده اند گرامی داشته شد و از خانواده های این عزیزان سفر کرده تجلیل شد.
در این آیین، یاد و خاطره شادروان فاروق فتاحی، اسماعیل نکویی، زنده یاد نسرین ولگا، نادر دریابان، عبدالامام زباری و فاطمه دهقانی گرامی داشته شد.
همچنین در این مراسم از 'عزیز چوبدار، جلیل صفری، رضا خدری، محمدرضا بهبهانی، مرتضی دهداری، عزیز زبیدی، سید قدیر رمضانی، عباسعلی آزادی پور، عارف دورقی و خانم فرزانه یحیی آبادی' نیز به عنوان پیشکسوتان کنونی رسانه های آبادان تجلیل و قدردانی شد.
برگزیدگان دومین جشنواره مطبوعات شهری آبادان بر اساس رای هیات داوران به شرح زیر معرفی شدند:
بخش گزارش خبرگزاری ها:
رتبه نخست فرزانه یحیی آبادی با اثر "جولان قلیان ها در فضای دود آلود سفره خانه ها/ اختراعی که بلای جان ایرانیان شد" از خبرگزاری فارس، رتبه دوم به صورت مشترک به سیدبهادر حسینی تشنیزی با اثر "نقدی بر زندگی پلاستیکی" از خبرگزاری ایرنا و مریم خبازی با اثر "رشد قارچ گونه پارکبان ها/ شیوع اخاذی به روش شکار لحظه ها" از خبرگزاری فارس، رتبه سوم به صورت مشترک به مسعود گادار با اثر "حال متکدیان آبادان خوب نیست اما تو باور نکن" از خبرگزاری ایرنا و عدنان جواهری با اثر "بازارچه ذوالفقاری آبادان، بدون برق، آب و سرویس بهداشتی" از خبرگزاری ایرنا.
بخش خبر خبرگزاری ها:
رتبه نخست محمود نواصر با اثر "شهرداری با ساخت و سازهای شبانه در آبادان جلوگیری کند" از خبرگزاری مهر، فرزانه یحیی آبادی با اثر "مشارکت بخش خصوصی ارزشمندترین کار برای عمران آبادان است" از خبرگزاری فارس، رتبه سوم عباس عامریان با اثر "خدمات شهری آبادان به دفاتر پیشخوان دولت سپرده شد" از خبرگزاری تسنیم.
بخش ویژه مطبوعات:
رتبه نخست آیدا نوبخت با اثر "کودکان، فراموش شدگان شهر آبادان" از نشریه تک تاب، رتبه دوم امین جوکار با اثر "چهار جلسه و هیچ در شهر اولین ها" از نشریه آوای خوزستان، رتبه سوم آیدا نوبخت با اثر "شهرداری شهری که آرام آرام آباد می شود" از نشریه تک تاب.
بخش مصاحبه مطبوعات:
رتبه نخست امین جوکار با اثر "آبادان به دنیا درس داد" از نشریه آوای خوزستان، رتبه دوم محمود نواصر با اثر "باید سایت مجزایی برای لنج سازی تدارک دیده شود" از همشهری استانی، این بخش جشنواره رتبه سوم نداشت.
بخش تیتر مطبوعات:
رتبه نخست زهرا انوشه با تیتر خبری "زیر خط قبر" از نشریه آوای خوزستان، رتبه دوم پروشات نوبخت با تیتر خبری "سنگ ها در آبادان جان می گیرند" از نشریه تک تاب، رتبه سوم پروشات نوبخت با تیتر خبری "دود تقسیم عوارض آلایندگی پالایشگاه در چشم مردم آبادان" از نشریه تک تاب.
بخش طنز مطبوعات:
رتبه نخست جشنواره به آرش قلعه گلاب با طنز "اولین کاندیدای احتمالی شورای شهر آبادان" در نشریه ارمغان بازار، این بخش از جشنواره برنده ای در رتبه دوم و سوم نداشت.
بخش ورزش مطبوعات:
رتبه نخست جشنواره به امین جوکار با اثر "ما لاف نمی زنیم" از نشریه آوای خوزستان، رتبه دوم به جواد حبیبیان با اثر "از خودم دفاع می کنم" از نشریه آبادان نو و رتبه سوم به جهانبخش کردی زاده با اثر "گوینده و گزارشگر متعلق به مردم است" از نشریه آبادان نو.
بخش صفحه آرایی مطبوعات:
رتبه نخست به میلاد کارگر از نشریه آوای خوزستان، رتبه دوم به صمد اماره از نشریه تک تاب و رتبه سوم به صورت مشترک به "محمد دریس و مریم روستایی" از روزنامه اروند.
بخش سرمقاله و یادداشت مطبوعات:
رتبه نخست به بابک گشتی زاده با اثر "بودنی تر از 150 هزار نفر" از نشریه آوای خوزستان، رتبه دوم به پوریا دادگر با اثر "سخنی با منتقدان عملکرد شهردار آبادان" از نشریه تک تاب و رتبه سوم به آرش قلعه گلاب با اثر "مهم ترین وظیفه شهروندان در قبال شهروندان" از نشریه مدن.
بخش مقاله مطبوعات:
رتبه نخست به آرزو قوام پور با اثر "طلای کثیف" از نشریه آبادان نو، رتبه دوم به امیر حکیمی با اثر "ورمی کمپوست" از نشریه آبادان نو و رتبه سوم به مهسا توحیدفر و غلامعباس کاظمی با آثار "استفاده از گیاهان دارویی در فضای شهری" و "حقوق و تکالیف شهروندان" هر دو از نشریه آبادان نو اختصاص یافت.
بخش گزارش خبری مطبوعات:
رتبه نخست سعاد سودانی زاده با اثر "حک نقش بومی آبادان بر سنگ های سخت" از همشهری استان، رتبه دوم ورده پور عبدی با اثر "مردم آبادان باز هم قربانی شدند" از نشریه آوای خوزستان، رتبه سوم محمود نواصر با اثر "نوسازی بازارچه ایستگاه 7 آبادان عزم جدی مسئولان را می طلبد" از نشریه همشهری استان.
بخش گزارش غیر خبری مطبوعات:
رتبه نخست آیدا نوبخت با اثر "قطار توسعه آبادان متوقف شد" از نشریه تک تاب، رتبه دوم ورده عبدی پور با اثر "باغچه کنار خیابان همان گلدان خانه شماست" از نشریه آوای خوزستان، رتبه سوم لیلا رستگار با اثر "آخرین صدای دخترم" از نشریه یادگاری.
بخش عکس مطبوعات:
رتبه نخست ایمان برغشی با اثر "آتش سوزی کادوس" از نشریه تک تاب، رتبه دوم محمدامین انصاری با اثر "آتشی برای 275000 نفر" از نشریه آوای خوزستان، رتبه سوم محسن نعامی پوران با اثر "جلسات انتخاب شهردار" از نشریه ارمغان بازار.
در این جشنواره همچنین از سجاد ایمانیان جوان ترین عکاس خبری آبادان با 17 سال سن که با آژانس عکس روزنامه همشهری همکاری می کند، با اهدای لوح تجلیل شد.