فرماندار اهواز گفت: لازم است که نظارت فنی در فرمانداریها، بیشتر و قویتر شود و فرمانداریها را وارد بعد فنی کرد تا خود بتوانند مسائلی را حل کنند.
اسماعیل ارزانی بیرگانی در جلسه ساماندهی عمران و خدمات شهری شهرهای خوزستان ، اظهار کرد: در بحث خدمات شهری و عمرانی مشکلاتی وجود دارد که ما باید به عنوان مجریان، به این مشکلات رسیدگی کنیم و اولین مشکل در اجرای خدمات و عمران، بحث قانون شهرداریها است.
وی افزود: قانونی که اکنون در حال اجرا است، در سال 1334 تصویب شده است و ضرورت دارد که در بسیاری از موارد بازنگری شود و نگاه مدیران تغییر یابد.
فرماندار اهواز ادامه داد: نگاه ما به شهرداریها، نگاه مالی است در صورتی که باید به شهر و شهرداری به شکل تمدنی، شهرسازی و رضایت مردم نگاه کرد.
وی عنوان کرد: شهرداری موفق است که مردم از وی احساس رضایت داشته باشند و نه شهرداری که بودجه خود را بالا ببرد ولی ما درارزیابیهای خود نیز مسائل مالی را مدنظر قرار میدهیم و شهرداری که از نظر مالی موفق بوده را موفق میدانیم.
ارزانی بیرگانی گفت: لازم است که نظارت فنی در فرمانداریها، بیشتر و قویتر شود و فرمانداریها را وارد بعد فنی کرد تا خود بتوانند مسائلی را حل کنند.
وی بیان کرد: هزینهبر بودن خدمات در شهرها مشکلی دیگر است که برخی از سازمانهای شهرداریها از جمله اتوبوسرانی و تاکسیرانی را با مشکل مواجه کرده است و بیشتر شهرها با این مشکلات مواجه هستند.
فرماندار اهواز گفت: باید در برنامهریزیهای منظم، اولویتهای عمرانی شهرها مشخص شود؛ به عنوان نمونه باید در شهر اهواز دفع آبهای سطحی برای شهروندان رضایتبخش شود. لازم است برنامهریزی و مشخص شود که در طول 5 یا 10 سال، اقدامات لازم جهت رسیدن به نتیجه انجام شود.
وی ادامه داد: در این زمینه لازم است از ظرفیتهای آموزشی به ویژه در مدارس استفاده شود. همچنین باید فضاهای خدماتی را به شکل مطلوبتری مورد استفاده قرار داد.
ارزانی بیرگانی اظهار کرد: مشکل دیگر عدم کارایی کمسیونها و بازدارنده نبودن آنان است. باید روی کمیسیون 100، کمیسیون 77 و به ویژه ماده 5 بیشتر کار شود. کمیسیونها به مرکز تغییر کاربری تبدیل شده و شهرداریها نیز به دلیل وجود مشکلات مالی به تغییر کاربری روی آوردهاند.
وی گفت: در طرحهای جامع و تفصیلی مشکلات جدی وجود دارد و به بازنگری علمی و منطقی نیاز دارند و در هیچ یک از شهرهای خوزستان نیز موفقیتی در زمینه سرمایهگذاری مشاهده نشده است.
فرماندار اهواز عنوان کرد: مازاد بودن نیروها در برخی شهرداریها تا حدود سه برابر ظرفیت وجود دارد و این نیروهای مازاد میتوانند موجب ایجاد فشار مالی و روانی شوند. بنابراین میتوان با برنامهریزی برای این موضوع تعدیلهایی انجام داد.
وی بیان کرد: جای تعجب و سوال دارد که چرا شیراز دو برابر شهر اهواز بودجه دارد. خوزستان دومین استان در تولید ناخالص داخلی است و چگونه ممکن است که بودجه اهواز با وجود این همه سرمایه در خوزستان و به ویژه شهر اهواز، نصف بودجه شهرهای دیگر باشد؟
ارزانی بیرگانی گفت: در رابطه با شوراها، لازم است شان شورا را در تصویب قوانین و نظارت بر شهرداری دیده شود. در صورت رعایت این موضوع در شوراها، از رخداد بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد شد.