کد خبر: ۸۳۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵
مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی
مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه ماشین های قاچاق بالای 2500 سی سی متروکه بوده و قاچاق نیستند، اظهار داشت: کارهای مرجوع شدن 28 پورشه در حال انجام است و هماهنگی با گمرک برای اخذ تضمین کافی به شرط صادرات در حال انجام است.
صبحانه پرس، امین دلیری امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت خودروهای لوکس متروکه شده اظهار داشت: ماشین‌های قاچاق بالای 2500 سی‌سی باید مرجوع شود و این کالاها متروکه بوده و با قاچاق فرق می‌کند، در حال حاضر مجوز صادرات اخذ شده است.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: در حال حاضر کارهای مربوط به مرجوع شدن 28 پورشه در حال انجام است و هماهنگی با گمرک برای اخذ تضمین های کافی به شرط صادرات در حال انجام است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 137 ماشین لوکس با برندهای بنز، بی ام و، فورد وجود داشته که حجم موتور آنها بالای 2500 سی سی است و این خودروها در کشور شماره گذاری نمی شوند البته کل خودروهای موجود 340 دستگاه بوده که کمتر از 2500 سی سی هستند، در صورتی که جزء خودروهای متروکه باشند، می‌توانند پس از طی کردن فرایندهای قانونی شماره گذاری شود.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه کالاهایی که در اختیار سازمان قرار می گیرد، دیگر قاچاق نیست،‌ تصریح کرد: هر جایی برای مبارزه با قاچاق سازوکار خود را دارد، همه مترصد هستند که اتومبیل‌های متروکه و قاچاق آتش زده شود، اما گفته‌ایم کالاهای بادوام که فسادپذیر نیست و امکان صادرات مجدد وجود دارد را بتوان مرجوع کرد. 

وی ادامه داد: از 15.5 میلیارد دلار حجم کالای قاچاق در سال 94 کمتر از یک درصد به دست ما رسیده است و یک میلیارد دلار مربوط به فروش کالاهای قاچاق نفتی در کشور بوده و همچنین 14.5 میلیارد دلار ورود کالاهای قاچاق به کشور است که البته این آمارها برآورد محسوب می‌شود. 

دلیری خواستار هوشمندسازی و شفاف شدن سامانه‌ها از زمانی که یک کالا به بندر وارد شده تا زمانی که در اختیار سازمان قرار می‌گیرد شد و  بیان داشت: ارزش اموال منقول در سال 89، 845 میلیارد ریال، سال 90 بالغ بر 1062 میلیارد ریال، سال 91 بالغ بر 1362 میلیارد ریال، سال 92 بالغ بر 2417 میلیارد ریال و سال 93 بالغ بر 2490 میلیارد ریال، سال 94 بالغ بر 2456 میلیارد ریال بوده که این درآمدها به خزانه واریز شده است. 

وی به درآمد اموال غیرمنقول اشاره کرد و گفت: سال 89 بالغ بر 172 میلیارد ریال، سال 90 بالغ بر 325 میلیارد ریال، سال 91 بالغ بر 476 میلیارد ریال، سال 92 بالغ بر 625 میلیارد ریال، سال 93 بالغ بر 756 میلیارد ریال و سال 94 بالغ بر 1412 میلیارد ریال بوده است.

به گفته دلیری، کل فروش اموال منقول و غیرمنقول در سال 89 بالغ بر 1017 میلیارد ریال، سال 90 بالغ بر 1388 میلیارد ریال، سال 91 بالغ بر 1839 میلیارد ریال، سال 92 بالغ بر 3047 میلیارد ریال، سال 93 بالغ بر 3245 میلیارد ریال، سال 94 بالغ بر 3868 میلیارد ریال و پنج ماهه نخست سال 1067 میلیارد ریال بوده است. همچنین نسبت کل فروش در سال 94 به سال 93 حدود 36 درصد رشد دارد. 

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه کل فروش این سازمان در 3 سال گذشته 10 هزار و 835 میلیارد ریال بوده است، گفت: در 3 سال قبل‌تر از آن نیز این رقم 4492 میلیارد ریال بوده که در میانگین 141 درصد رشد درآمد داریم.

وی یکی از مشکلات سازمان را مربوط به انبارها دانست و یادآور شد: امسال کشفیات کالاها 2.5 برابر شده و در مجموع 145 هزار مترمربع فضای انبار در استان‌ها داریم و 13 هزار مترمربع به این فضاها اضافه کردیم. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ارزش کالاهای انهدامی در 5 ماه نخست سال 305 میلیارد ریال است، گفت: در 5 ماهه سال 94 این رقم 106 میلیارد ریال بوده که رشد 178 درصدی دارد، آنچه انهدام می‌شود، ارزش مصرف انسانی نداشته و نمی‌توان میان نیازمندان توزیع کرد که بیشتر در بخش لوازم آرایشی، بهداشتی، انواع داروها، حبوبات و غلات است.

دلیری با بیان اینکه 35 هزار و 491 میلیارد ریال در سال 94 کالا استرداد شده است،‌ عنوان کرد: همچنین در این سال 30 هزار میلیارد ریال کالای اعاده‌ای داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه کل خودروهای قاچاق 64 دستگاه است، در مورد اموال گروه امیرمنصور آریا تصریح کرد: 40 پلاک ثبتی ملک در اختیار ما قرار گرفت که از این میزان 23 پلاک ملکی به ارزش 1224 میلیارد ریال فروخته شده و حدود 17پلاک با برآورد کارشناسی هزار میلیارد ریال دیگر باقی است. همچنین سهم شرکت ملی فولاد خوزستان 4320 میلیارد ریال قیمت‌گذاری شده که تعیین تکلیف خواهد شد.

وی در مورد اموال بابک زنجانی نیز گفت: اگر این اموال مصادره شده و در اختیار دولت قرار گیرد، برای تعیین تکلیف و فروش آنها به ما واگذار خواهد شد، اما تاکنون هیچ ملکی در این راستا تحویل نشده است.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری فروش اموال تملیکی گفت: در مورد ورود کالاهای متروکه به بورس کالا بیان داشت: مشتاقیم کالاهای متروکه وارد بورس کالا شود و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای امضا شده و سه قلم کالا نیز در بورس عرضه شد، اما به دلیل اعاده شدن آن علیرغم عرضه در بورس کالا آن را اعاده کردیم. 

دلیری در مورد اموال مازاد بانک‌ها نیز عنوان کرد: حکمی پیشنهاد شد که دارایی مازاد بانک‌ها از طریق سازمان عرضه شود، متأسفانه در این رابطه مقاومت صورت گرفت و در دولت نیز مقاومت شد به دنبال آن هستیم، تا این کار صورت بگیرد. 

این مقام مسئول با بیان اینکه انبارهای اطراف تهران باید شناسنامه‌دار شوند و مشخص باشد که چه کالاهایی در آ‌نها دپو می‌شود، تصریح کرد: باید شرایط به گونه‌ای پیش برود که کالاهای قاچاق در مبادی ورودی پیگیری شده و این عمل مؤثرتر است.

وی در پاسخ به این سؤال فارس که شنیده شده شبانه بخشی از کالاهای قاچاق و متروکه از انبارهای سازمان اموال تملیکی خارج می‌شود، تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد، واویلا است و جزو موارد نادر بوده برای انبارها سیستم نظارتی و مانتیورینگ را راه‌اندازی کردیم و انبار تهران به عنوان بزرگترین انبار جزو پایلوت دوربین‌های حفاظتی و امنیتی است. این موضوع برای ما مأنوس نیست و اگر گزارشی وجود داشته باشد به شدت با آن برخورد می‌کنیم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: