به گزارش صبحانه پرس: روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، چهارشنبه 13 مردادماه 95 به مناسبت فرا رسیدن هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، همایش "هزار روز طلایی، مهر مادر، شیر مادر"، با حضور دکتر شکراله سلمان زاده معاون بهداشت دانشگاه، سیده فرانک موسوی سرپرست ادارهکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، دکتر ناصر ضیغمی معاون فنی مرکز بهداشت استان، صبیحه ضیاغم مشاوررئیس دانشگاه درامور بانوان و خانواده و جمع کثیری از کارشناسان و بانوان شاغل در ادارات استان در سالن شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.
دکتر سلمان زاده در ابتدای این مراسم اظهار داشت: در آموزههای دینی و قرآنی و همچنین در مباحث علمی بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر تاکید بسیاری شده است.
سلمان زاده با اشاره به برگزاری هفته جهانی شیر مادر افزود: این هفته، فرصت مناسبی است که در این خصوص به مردم اطلاعرسانی لازم در زمینه ترویج تغذیه نوزادان با شیر مادر داده شود و به سازمانها و ارگانها یادآور شود که باید امنیت کامل شغلی برای مادران شیرده فراهم شود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر "تغذیه با شیر مادر کلید توسعه پایدار است"، گفت: تغذیه با شیر مادر اقدامی کلیدی برای توسعه است و در تحقق توسعه بسیار تاثیرگذار است. با این وجود علیرغم وجود قانون ترویج تغذیه با شیر مادر، متاسفانه این قانون به طور کامل و شایسته اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر ارتباط مستقیمی با اهداف توسعه پایدار دارد همچنین یکی از اهداف ترویج تغذیه با شیر مادر، حذف فقر است. تغذیه با شیر مادر میتواند به اقتصاد خانواده کمک کند و از این لحاظ در ریشهکن کردن فقر تاثیرگذار است و باعث بوجود آمدن امنیت کامل غذایی برای کودکان می شود.
معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: از دیگر اهداف ترویج تغذیه با شیر مادر، سلامتی و تندرستی است که به یقین، سلامتی فرزند و مادر را تامین میکند. در نخستین تماس نوزاد با مادر پس از زایمان، آرامشی برای مادر ایجاد میشود و شیردهی مادر برای سلامتی روان و ایجاد آرامش در نوزاد و مادر نقش مهمی دارد.
سلمان زاده گفت: نخستین قطرههای شیر مادر، در بدن نوزاد یک سیستم حفاظتی ایجاد میکند و تغذیه با شیر مادر از بهترین راهکارها برای جلوگیری از انتقال بیماریها به بدن نوزاد است زیرا که از ابتلای نوزاد به عفونتهای تنفسی، آلرژی و بیماریهای رودهای جلوگیری میکند.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: بیشترین میزان رشد مغزی انسان در دو سال نخست شکل میگیرد و به همین جهت، تغذیه با شیر مادر در رشد مغزی کودکان بسیار تاثیرگذار است. 60 درصد رشد مغز انسان در هزار روز دوران جنینی و دو سال شیرخوارگی است و 40 درصد رشد بدنی نیز در این مدت انجام میشود.
وی افزود: تغذیه با شیر مادر 20 درصد مرگ و میر کودکان زیر 5 سال را کاهش میدهد و به همین دلیل، از مهمترین اهداف ترسیمشده برای ترویج تغذیه با شیر مادر، کاهش مرگ و میر کودکان است.
رئیس مرکز بهداشت استان تصریح کرد: طبق مطالعات انجام شده، قانون ترویج تغذیه با شیر مادر به خوبی در کشور اجرا نمیشود. 96 درصد مادران شاغل از مرخصی زایمان استفاده میکنند ولی 4 درصد دیگر از مرخصی استفاده نمیکنند که باید در این خصوص تدبیری اندیشید زیرا مادرانی که از مرخصی زایمان استفاده نمیکنند نگران آن هستند که کار خود را از دست دهند.