به گزارش صبحانه پرس: اینجا کشوری بسیار زیبا است که از دید جامعه ی بین الملل بهترین مناطق طبیعی را دارد، مخصوصا شمال آن و منطقه ی کشمیر که به دلیل کوهستان های سر به فلک کشیده، رودخانه های پاکیزه، دریاچه های درخشان و حیات وحش غنی بسیار مورد توجه است.از مناطق معروف و کاملا منحصر به فرد پاکستان دره ی نیلوم ( Neelum Valley ) و سوات ( Swat Valley ) و هونزا ( Hunza valley ) هستند که بسیار مورد توجه توریستان واقع شده اند.
در این مطلب ۱۰ مورد از بهترین مناطق طبیعی پاکستان را معرفی می کند، جاهایی که در دنیا بی نظیر هستند.
۱ ) دره ی نیلوم
می خواهیم به دره ای بپردازیم که ۱۴۴ کیلومتر است و از شمال تا شمال غربی کشمیر را فرا گرفته ، دره ی نیلوم ( Neelam Valley ) دقیقا در مظفرآباد ( Muzaffarabad ) پایتخت منطقه آزاد کشمیر واقع شده است.در نیلوم رودخانه ای با منظره ای بسیار چشم نواز ، دیدی پانورمایی و همه جانبه و صدایی دل انگیز وجود دارد ، در اطراف رودخانه تپه های کوچک و سرسبز وجود دارد و به جنگل هایی با درختان انبوه منتهی می شود، دره ی نیلوم رویایی ست که به واقعیت مبدل شده.
دره ی نیلوم به دلیل گیاهان سرسبز و شاداب، چشمه ها ، رودخانه ،دریاچه و تپه های درهم و برهمش همیشه مورد توجه گردشگران طبیعت بوده است، از دیگر مکان های کشمیر می توان به اتموکام ( Athmuqam ) ، کوتان جاگران ( Kutton Jagran )، کارن ( Karen )، راتی گالی ( Ratti Galli )، بابون ( Baboon )، نوری تاپ ( Noori top )،شاردا ( Sharda ) ، دانشگاه قدیمی شاردا ( Sharda University )، کل ( Kel )، سورگان ( Surgon )، حالمت ( Halmet )، تائوبات ( Taobut ) و … اشاره کرد.
آدرس : آسیا، پاکستان، کشمیر، دره ی نیلوم.
۲ ) دره هونزا
هونزا ( Hunza ) دره ای است در میان کوهستان و گلگت-بلتستان ( Gilgit–Baltistan ) که در زمان های قدیم خودش یک سرزمین پادشاهی مستقل بوده است قرار دارد. دره ی هونزا از شمال تا غرب کوهستان در مسیر رود هونزا امتداد پیدا کرده است.این دره ی زیبا در ارتفاعات کوه های بلند است و ۲۵۰۰ متر از سطح دریا بالاتر می باشد، این منطقه آن قدر وسیع است که به سه منطقه ی هونزای شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم شده.
دره ی هونزا از بهترین مناطق طبیعی پاکستان است که درونش دیدنی های بسیاری را جای داده است ، از جمله ی مکان های دیدنی این ناحیه می توان به کمپ راکاپوشی ( Rakaposhi )، کمپ دیران ( Diran )، یخچال طبیعی هوپر ( Hoper Glacier )، راه خونجراب ( Khunjrab Pass )، دریاچه ی عطاآباد ( Atta Abad ) و دره ی ناگار اشاره کرد.
آدرس: آسیا، پاکستان، هونزا، دره ی هونزا.
۳ ) دره ی سوات
این دره کمی فرق دارد. دره ی سوات ( Swat ) در استانی به نام خیبر پختونخا ( Khyber Pakhtunkhwa ) قرار گرفته است که بیشتر به عنوان ناحیه ای اداری، تجاری مشهور شده است، سوات از سرچشمه ی رودخانه شروع می شود و تا منطقه ی هندوکش ادامه دارد.
به دره ی سوات سوئیس کوچک هم می گویند و به دلیل مناطق زیبای مختلف این ناحیه مثل دره و دریاچه ی محودانت ( Mahodand )، دره و جنگل طبیعی اوشو ( Ushu )، ملام جبه ( Malam Jabba ) منطقه ی اسکی بازی، مادیان ( Madyan )، بونیر ( Bonir )، در ( Der ) و … به این نام شهرت یافته است.
آدرس: آسیا، پاکستان، دره ی سوات.
۴ ) دره کالاش
دره ی کالاش ( Kalash ) هم یکی از پر بازدیدترین مناطق طبیعی کشور پاکستان است و سالانه توریستان زیادی را به خود جذب می کند، دره ی کالاش در منطقه ی چیتال ( Chitral ) پاکستان قرار گرفته است.
در این دره روستایی زیبا وجود دارد ، روستایی تاریخی و شگرف ؛ البته در تاریخ این روستا اختلافات زیادی است اما در واقع کالاش تمدنی کهن دارد که از یونان باستان به جای مانده ، مردم این منطقه به این تمدن کلاش ( Kelash ) می گویند.ساکنان این روستا مردمانی با آداب و رسوم و فرهنگ باستانی و قدیمی هستند و زندگی شگفت انگیزی دارند و نوعی خاص زندگی می کنند ، آن ها مردمانی شاد هستند اما همه ی خانه هایشان را با رنگ های تیره و مایل به سیاه می سازند ، آنان جشنواره های زیادی دارند که در فصل های مختلف برگذار می شوند و نظر گردشگران را جلب می کنند، روستای کالاش روی تپه ی زیبایی قرار گرفته که زیبایی خود روستا از دیدنی های این منطقه است.
علاوه بر تپه های زیبا و روستای کهن کالاش از دیگر دیدنی های این ناحیه رودخانه های فراوانش است که در جای جای آنجریان دارند.
آدرس: آسیا، پاکستان، خیبرپختونگا، کلاش.
۵ ) دره کاقان
دره ی کاقان ( Kaghan ) از شمال تا شرق منطقه ی مانسهره ( Mansehra ) پاکستان را در برگرفته، این دره نه تنها گردشگران داخلی بلکه پذیرای تعداد زیادی توریست خارجی هم هست که برای فتح قله های هیمالیا به این نواحی می آیند.اغلب جاذبه ی کاقان را در شکوه و جلال زیبایی هایش می دانند که نمی شود چشم از آن برداشت، در این ناحیه دیدنی های دیگری از جمله شورگان ( Shogran )، جارد ( Jared )، ناران ( Naran )، دریاچه ی سیف الملوک ( Lake Saiful Muluk )، دریاچه ی دودیپات ( Dudipat Sar )، دریاچه و مسیر لولو ( Lulu Sar ) وجود دارد و گردش و تفریحات مختلفی می توانید در کاقان انجام دهید.
آدرس: آسیا، پاکستان، خیبر، کاقان.
۶ ) تپه های موری
تپه های موری ( Murree ) منطقه ای ییلاقی است که باید در تابستان به آن رفت تا از زیبایی هایش لذت تمام را ببریم، البته اگر به دنبال برف و سرما هستید و می خواهید تجربه ای دیدنی و شگفت انگیز از بارش برف کسب کنید ، می توانید در فصل زمستان هم به موری بروید.
این تپه ها در قدیم منطقه ی گردش و تفریح اشراف بریتانیایی ها بوده است اما در حال حاضر مردم از همه جای پاکستان به موری می آیند تا تابستانی دل انگیز در هوایی خنک داشته باشند، در حال حاضر اوربان ( Bhurban ) و موری نو ( Patriata ) از برترین مناطق ییلاقی پاکستان هستند و در موری هم منطقه ای به نام گالیات ( Galliat ) وجود دارد که به دلیل سرسبزی و مناظر عالی از نقاط پرطرفدار کل آسیا محسوب می شود.
بازدیدکنندگان بیشتر در دونگا گالی ( Dunga Gali ) پیک نیک برپا می کنند اما موسکپور ( Muskpuri Hill )، ناتیا گالی ( Nathia Gali )، باراگالی ( Bara Gali ) و جاده ی مال هم از مکان هایی هستند که می توان در آن ها پیک نیک کرد.
آدرس: پاکستان ، موری.
۷ ) شاندور
منطقه ی شاندور بین راه چیترال ( Chitral ) و گلگت ( Gilgit ) قرار گرفته است، این ناحیه بلندترین منطقه روی کره زمین است که به صورت یقه دار شکل گرفته است یعنی در منطقه ای کوچک از ارتفاع ناچیزی تا ارتفاع بسیار بالای ۳۷۳۸ متری دریا کشیده شده است.هر تابستان در شاندور در آغوش طبیعت جشنواره ای به نام چوگان با مسابقات هیجان انگیز برگذار می شود که بهانه ای برای جمع شدن توریستان می شود، اما در تابستان این ناحیه ساکت و خلوت است و آمدن با آن کار هرکسی نیست و نوعی ماجراجویی است.
مکان دقیق برگذاری جشنواره ی چوگان ۱۶۸ کیلومتری شهر چترال است که باید از آنجا با شاسی بلند و جیپ ها برای دیدن چوگان رفت و این راه در زمستان به دلیل بارش شدید برف بسته می شود.
آدرس: آسیا، پاکستان، چیتال، شاندور.
۸ ) روستای ریوالاکوت
زیباترین جاذبه های گردشگری پاکستان
ریوالاکوت ( Rawalakot ) روستایی در منطقه ی آزاد کشمیر است و جزو منطقه ی پونچ ( Poonch ) محسوب می شود. این روستا با تپه های سرسبز احاطه شده است و از راوالپیندی و اسلام آباد هشتاد کیلومتر فاصله دارد.
راوالپیندی یک ییلاق کاملا تابستانه است و هرچه به زمستان نزدیک تر می شود سرد و سرد تر خواهد شد، در این منطقه تفریحات زمستانی و تابستانی هردو وجود دارند و مکان های بانجوسا، تولیپیر ، رودخانه ی پونچ ، تاتاپانی ، دریاچه ی بانجوسکا ، سودناگالی هم بسیار دیدنی هستند.
آدرس: آسیا، پاکستان، ریوالاکوت.
۹ ) زیارت
زیارت مکانی بسیار زیبا و سرسبز در قلب بلوچستان ( Balochistan ) کشور پاکستان است ، زیارت مکانی محبوب برای تعطیلات آخر هفته است از نقاط مختلف بلوچستان، کاراچی و کویته برای تغییر آب و هوا به زیارت می آیند، در قدیم هم این مکان استراحت گاهی برای اروپائیان بوده است.در زیارت چشمه های آب زلال و تپه های سرسبز و زیبا منظره چشم نوازی را به وجود آوره است، اگر به کویته سفر می کنید بدانید تا به زیارت سر نزنید سفرتان کامل نمی شود.
زیباترین جاذبه های گردشگری پاکستان
از شگفتی های منطقه ی زیارت این است که ناحیه ای به نام سیبی در آن قرار گرفته که همیشه سرد و مملو از برف است و زمستان های پر برفی دارد.
آدرس: آسیا، پاکستان، بلوچستان، زیارت.
۱۰ ) دره ی جلوم
دره ی جلوم ( Jhelum ) منطقه ای است که همیشه نزد توریستان داخلی و خارجی محبوب بوده در میان این دره رودخانه ی مواجی در جریان است که میان کوه های زیبای این ناحیه از شرق تا غرب کشیده شده است.البته اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم منطقه ی جلوم یک دره ی زیبا و منحصر به فرد به نام لپا ( Leepa Valley ) دارد که اغلب گردشگران به دیدار آن می روند، در اطراف این دره خانه های چوبی محلیان و مزارع سرسبز برنجشان بسیار دیدنی و خیره کننده است.
در فصل تابستان جلوم پر می شود از درختان گردو، سیب و گیلاس و نباید فراموش کنیم که عسل این منطقه هم پرطرفدار و عالی است، اگر به دره ی جلوم رفتید می توانید از دیگر نواحی دیدنی آن مثل پرچاناسی ، چیکار ، چیناری ، لیپا ، چاکوتی ، چاری دوپاتا ، سقوط چکوتی چم و دریاچه ی زیلزال هم دیدن کنید.
آدرس: آسیا، پاکستان، کشمیر، دره جلوم.