کد خبر: ۴۷۷۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۴
صنعت فولاد یکی از پیشران‌های اقتصادی کشور است که تأمین پایدار انرژی برای آن، نقش کلیدی در حفظ تولید، اشتغال، و توسعه اقتصادی دارد.
به گزارش محمدعلی پورزندی؛ در سال‌های اخیر، محدودیت‌های انرژی به چالش اصلی این صنعت تبدیل شده و بسیاری از شرکت‌های فولادی برای دستیابی به منابع پایدار برق، رقابت فشرده‌ای را آغاز کرده‌اند. در این میان، فولاد خوزستان با تملک نیروگاه سیکل ترکیبی سبزوار، گام راهبردی بزرگی در مسیر تأمین انرژی، تثبیت جایگاه خود در بازار و تضمین آینده شرکت برداشته است.

برنامه‌ریزی برای خودکفایی در تأمین انرژی در فولاد خوزستان سابقه‌ای طولانی دارد. این شرکت در اواخر دهه ۸۰ تلاش کرد با ایجاد یک شرکت نیروگاهی، اقدام به احداث نیروگاه اختصاصی کند. اما در آن زمان، سیاست‌های وزارت نیرو و استانداری خوزستان بر مبنای تأمین برق از شبکه سراسری بود و به دلیل مازاد تولید برق، مشوق‌هایی برای مصرف بیشتر اعمال می‌شد. اما با تغییر شرایط و افزایش تقاضای انرژی، نیاز به احداث نیروگاه اختصاصی به یک ضرورت تبدیل شد.از سال ۱۴۰۰، مدیریت جدید فولاد خوزستان این موضوع را به‌صورت جدی در دستور کار قرار داد و برنامه‌ای جامع برای تأمین پایدار انرژی تدوین کرد.

اقدامات فولاد خوزستان برای تأمین برق

احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۲۰ مگاواتی در مجاورت شرکت، به‌عنوان نخستین گام جدی در مسیر خودکفایی انرژی.

در خصوص عدم راه اندازی نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی باید گفت بدلیل وجود یک lc بلاتکلیف میان فولاد خوزستان،  فولاد اکسین و بانک صادرات(مربوط به زمان تاسیس فولاد اکسین) که فقط ارزش اصل آن حدود دویست و پنجاه میلیون یورو بوده، امکان ضمانت فولاد خوزستان جهت احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی نزد بانک سلب شده است. (در سال۸۴ در حالی پروژه تولید ورق عریض به شرکتی مستقل تحت نام فولاد اکسین، تبدیل شد که تعهدات ارزی مربوط به خرید تجهیزات کارخانه به شخصیت حقوقی جدید انتقال داده نشد و تعهدات مذکور پس از سالها هنوز هم به عنوان یک کلاف سردرگم مالی باقی مانده است!) ضمن آنکه فولاد خوزستان برای آنکه خط تولید اکسین که وجه الضمان این lc است تعطیل نشود، گزینه ی جایگزین یعنی استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در قالب مشارکت را پیگیری نمود که علیرغم توافقات انجام شده تاکنون این صندوق نیز به تعهدات خود عمل نکرده است.
از این رو شرکت، خرید برق از یک شرکت خصوصی در غرب کرخه را دستور کار قرار داد که همه ظرفیت آن برقرار نبود و مابقی را نیز وزارت نیرو اجازه خرید توسط شرکت را بدلیل کمبود برق نداد و اعلام کرد نیروگاه فقط باید به تامین برق شبکه سراسری کمک کند.
بهمین دلیل فولاد خوزستان گزینه های دیگر برای تامین برق را دنبال کرده تا بازار رقابتی فولاد کشور و جهان را از دست ندهد.
سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی شامل نیروگاه‌های ۶۰۰ مگاواتی که در سه فاز ۲۰۰ مگاواتی طراحی شده است.
خرید برق از نیروگاه‌های خصوصی برای کاهش وابستگی به شبکه سراسری و مدیریت نوسانات برق.
تملک نیروگاه سیکل ترکیبی سبزوار با ظرفیت نهایی ۵۴۰ مگاوات، به‌عنوان مهم‌ترین اقدام برای تأمین پایدار انرژی.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: