کد خبر: ۴۶۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۲۷ تير ۱۳۹۵
صبحانه پرس: کبد دومین بزرگ‌ترین اندام بدن است و با شکستن چربی‌ها، نقش مهمی در سم‌زدایی از خون است. یکی از دیگر از فعالیت‌های مهم کبد این است که وقتی میزان نرمال گلوکز پایین می‌آید، قندی را که به‌طور طبیعی در بدن فرد ذخیره شده‌است
به گزارش گروه رسانه ای آراس : کبد دومین بزرگ‌ترین اندام بدن است و با شکستن چربی‌ها، نقش مهمی در سم‌زدایی از خون است. یکی از دیگر از فعالیت‌های مهم کبد این است که وقتی میزان نرمال گلوکز پایین می‌آید، قندی را که به‌طور طبیعی در بدن فرد ذخیره شده‌است به قند قابل استفاده تغییر می‌دهد. مهم است که از کبدتان مراقبت کنید و آن را سالم نگه دارید و مراقب بیماری‌های کبد از قبیل بیماری کبد چرب باشید.

بیماری کبد چرب چیست؟
کبد چرب یا استئاتوز، یک اصطلاح گسترده است که انباشت چربی در کبد را توصیف می‌کند. داشتن چربی در کبد نرمال است، اما اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد باشد، در این صورت به آن بیماری کبد چرب گفته می‌شود.

کبد چرب خیلی شایع است و ۱۰ تا ۲۰ درصد امریکایی‌ها چربی زیادی در کبدشان دارند. بیشتر موارد کبد چرب در سنین بین ۵۰ تا ۶۰ تشخیص داده می‌شود.

بیماری کبد چرب ۲ نوع اصلی دارد:
بیماری کبد چرب غیرالکلی
بیماری کبد چرب غیرالکلی زمانی رخ می‌دهد که کبد شما برای شکستن چربی‌ها دچار مشکل است، و این مشکل سبب شده‌است چربی در بافت کبدتان انباشته شود.

علت بیماری کبد چرب غیرالکلی روشن نیست و اغلب پنداشته می‌شود که وراثت در وقوع آن نقش دارد. طیف گسترده‌ی بیماری‌ها و مشکلات مربوط به بیماری کبد چرب غیرالکلی به قدری متنوع است که مشخص کردن یک علت برای آن دشوار است. این بیماری اغلب آدم‌هایی را مبتلا می‌کند که اضافه وزن دارند و/ یا در دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ سالگی‌شان هستند.

بیماری کبد الکلی
نام این نوع بیماری کبد کاملا گویای علت آن است. گفته می‌شود این بیماری ناشی از مصرف بیش از حد الکل یا شراب‌خواری است. گفته می‌شود وراثت نیز در وقوع و شدت این بیماری نفش دارد.

علایم بیماری کبد چرب
علائم بیماری کبد چرب معمولا بسیار جزیی و ریز است اما شامل این موارد است:

    خستگی
    کاهش وزن یا اشتهای کم
    درد در طرف راست بالای شکم
    احساس ضعف کلی
    حالت تهوع
    دشواری تمرکز یا گیجی
    یرقان (زردی پوست)

چگونگی پیشگیری از بیماری کبد چرب
تغییرات سبک زندگی
    وزن کم کنید. اگر اضافه وزن دارید، میزان کالری مصرفی‌تان را در هر روز کاهش دهید و فعالیت جسمانی‌تان را افزایش دهید تا وزن کم کنید.

    یک رژیم غذایی سالم انتخاب کنید. یک رژیم غذایی سالم در پیش بگیرید که سرشار از میوه، سبزیجات، و غلات کامل است.

    ورزش کنید و فعال‌تر باشید. هدف‌تان این باشد که بیشتر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

    دیابت‌تان را کنترل کنید. به دستورات پزشک‌تان عمل کنید تا دیابت‌تان را کنترل کنید. داروهایتان را مطابق دستور مصرف کنید و قند خون‌تان را به دقت بررسی کنید.

    کلسترول‌تان را پایین بیاورید. یک رژیم غذایی سالم، ورزش و مصرف دارو می‌تواند به حفظ کلسترول و تری گلیسیرید در سطحی سالم کمک کند.

    از کبدتان محافظت کنید. از چیزهایی که استرس‌ اضافی به کبدتان تحمیل می‌کند اجتناب کنید. مثلا، الکل ننوشید. دستور مصرف روی تمام داروها و داروهای بدون نسخه را رعایت کنید و از عادات رایج دیگر، که می‌تواند به کبدتان آسیب بزند، خودداری کنید.

درمان‌های خانگی
بسیاری از آدم‌ها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی یا درمان آن، به درمان‌های دارویی روی می‌آورند. اما ممکن است برای یک فرد روشی بهتر و طبیعی‌تر با استفاده از برخی درمان‌های خانگی موثر وجود داشته‌باشد. در ادامه چند انتخاب آمده‌است که تاثیر آنها مشاهده شده‌است.

عصاره‌ی گل خار و آمله (انگور فرنگی هندی)
پژوهش‌ها حاکی از آن است که این ۲ مکمل طبیعی به تقویت عملکرد سالم کبد کمک می‌کنند. مدت‌ها است که آمله یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود و اکنون نشانه‌های مثبتی از بهبود عملکرد کبد در آن مشاهده شده‌است. گل خار گلی است که گفته می‌شود حاوی مقدار زیادی فلاونوئید به نام سیلیمارین است. گفته می‌شود سیلیمارین برای عملکرد کبد نیز مفید است.

سبزیجاتی مصرف کنید که کبد را تقویت می‌کند
این سبزیجات حاوی مقدار زیادی ماده‌ی معدنی گوگرد است که گفته می‌شود مفید است و کبد را در فرآیند سم‌زدایی تقویت می‌کند.

به‌ویژه سیر، پیاز، و سبزیجات چلیپایی از قبیل کلم بروکلی، کلم و گل کلم برای کبد مفید است.

شیرین بیان
بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی اغلب دارای نشانه‌های وجود میزان مضری از آنزیم‌های ترانس در کبد هستند (که با عنوان AST و ALT نیز شناخته می‌شوند). بر اساس پژوهشی که در ۲۰۱۲ در کلینیک دستگاه گوارش و کبد قزوین در بخش مرکزی ایران انجام شد، شیرین بیان کمک می‌کند این آنزیم‌ها به میزان نرمال برگردند.

شرکت‌کنندگان این پژوهش به مدت ۲ ماه روزانه یک کپسول حاوی ۲ گرم عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان دریافت می‌کردند.

تقویت‌کننده‌های طبیعی صفرا
صفرای موجود در کبد به امولوسیون چربی‌هایی که فرد خورده‌است کمک می‌کند تا به این طریق به فرآیند هضم کمک کند. در این‌جا چند تقویت‌کننده‌ی طبیعی صفرا آمده‌است:

    کنگر فرنگی
    قاصدک
    چای سبز
    آب لیمو

قهوه
در یک پژوهش مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی که نوشیدن قهوه را گزارش کرده‌بودند، نسبت به کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند یا کم می‌نوشیدند، آسیب کبدی کم‌تری داشتند. روشن نیست که چگونه ممکن است قهوه روی آسیب کبدی تاثیر بگذارد یا برای پیشگیری یا درمان بیماری کبد چرب چه میزان قهوه باید بنوشید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: