امرالله مردانی اظهار کرد: انواع هپاتیت، شامل هپاتیتهای A ،B ،C و E است؛ یکی از شایعترین علل بروز سرطان کبد در کشورهای خاورمیانه ابتلا به ویروس هپاتیت B و C است که خوشبختانه هر دو قابل درمان و پیشگیری هستند.
وی با بیان اینکه ایران متعهد به حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ شده است، افزود: فقدان رویه واحد و واحدهای معین برای مراجعه و دریافت خدمات، هپاتیت B و C را در ردیف یکی از معضلات بهداشتی درمانی اولویتدار در کشور تعیین کرده است بنابراین دستورالعمل طرح ادغام هپاتیت در واحدهای بهداشتی به منظور ارائه خدمات پاسیو و اکتیو هپاتیت B و C در نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه تهیه شد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: از امروز برنامه کشوری طرح ادغام حذف و کنترل هپاتیتهای ویروسی شامل غربالگری گروههای هدف که بیماران با علائم مشکوک به هپاتیت به ویژه مبتلایان به زردی، گروههای پرخطر اعتیاد تزریقی و مواد محرک، افراد با رفتارهای پرخطر جنسی، کودکان کار و خیابان، مبتلایان به هپاتیت B و C و خانواده آنها، بیماران تالاسمی و هموفیلی دیالیزی و افراد در معرض مواجهه شغلی اجرا میشود.
مردانی گفت: پس از شناسایی افراد توسط کارشناسان بهداشت، موارد رپید مثبت هپاتیت C به مرکز مشاوره هپاتیت واقع در بیمارستان ابوذر اهواز برای دریافت مشاوره و درمان رایگان ارجاع میشوند.
منبع؛ ایسنا