صبحانه پرس-سرویس اقتصادی- کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خرداد ماه سال جاری طی مصوبهای، با کاهش تعرفه زنجیره خدمات دیتا موافقت کرد. کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خرداد ماه سال جاری طی مصوبهای درباره خدمات اینترنت ثابت از طریق فناوری ADSL، با کاهش تعرفه این بخش موافقت کرد.
تعرفههای پهنای باند اینترنت بینالملل شرکت ارتباطات زیرساخت جهت تعیین جایگاه این شرکت در حوزه عمدهفروشی پهنای باند و واگذاری خردهفروشی خدمات به سایر شرکتها، توسط دولت بازنگری شد.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خرداد ماه سال جاری طی مصوبهای، با کاهش تعرفه زنجیره خدمات دیتا موافقت کرد.
عمیدیان -دبیر کمیسیون تنظیم مقررات- درباره این کاهش نرخها گفته بود: براساس مصوبه کمیسیون، تعرفه پهنای باند بینالملل بین 16 تا 40 درصد و با میانگین 30 درصدی کاهش یافته است.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه پهنای باند اینترنت بینالملل زیرساخت را با توجه به بند 4 مصوبه شماره 3 جلسه شماره 200 مورخ 93/7/20 و با هدف کاهش تعرفههای عمده فروشی و تعدیل تعرفهها براساس قیمت عادله روز مورد بازنگری قرار داد و آن را به شرح زیر تصویب کرد:
"1. تعرفه پهنای باند اینترنت برای سرعت 100Mbps و بالاتر شامل سه بخش است که هزینههای آن مطابق با جدول زیر مشخص میشود:
*منظور از ستاره در خانههای جدول فوق به معنی یک بار از مشتری دریافت میشود، است.
2. تعرفه پهنای باند اینترنت براساس ظرفیت مورد نظر مشتری بوده و بر مبنای گراف مصرف پورت سوئیچ دسترسی زیرساخت و با میانگین پنج دقیقهای و بیشترین پیک ماهانه محاسبه و به صورت ماهانه دریافت میشود.
3. تحویل اینترنت از شرکت ارتباطات زیرساخت به دارندگان پروانه صرفا در نقاط دروازه بینالملل (POP) آن شرکت که در حال حاضر حداقل 4 نقطه (POP) است، انجام میشود.
4. ملاک تعیین سطح تعرفه، ظرفیت فروخته شده به صورت تجمیع ترافیک هر مشتری و صرفا در یک دروازه بینالملل (POP) بوده و محاسبات بر این اساس انجام خواهد شد.
5. استفاده از تعرفه هر سطح منوط به رسیدن به نود درصد (90%) ظرفیت آن سطح در هر ماه است، در غیر این صورت تعرفه سطح پایینتر محاسبه میشود.
6. بهرهمندی از تعرفههای این مصوبه مستلزم عقد قرارداد جدید بوده و کلیه شرکتها موظف هستند ظرف مدت 3 ماه از تاریخ ابلاغ مصوبه نسبت به تعیین تکلیف بدهیهای قبلی با شرکت ارتباطات زیرساخت و عقد قرارداد جدید اقدام کنند.
7. در صورت تأمین تجهیزات حاکمیتی تأیید شده توسط مشتری، شرکت ارتباطات زیرساخت باید در تعرفه ماهانه جدول فوق تا سقف پنج درصد (5%) تخفیف اعمال کند.
8. ارائه خدمت موضوع این مصوبه (پهنای باند اینترنت) از سوی دارندگان پروانه مجاز به دیگر دارندگان پروانه مجاز (خدمات B2B)، برای سرعتهای بالای 100Mbps براساس تعرفههای تعیین شده در جدول فوق و برای سرعتهای پایینتر از 100Mbps براساس جدول ماده 1 مصوبه شماره 3 جلسه 200 مورخ 93/7/20 کمیسیون مذکور امکانپذیر است."
جدول ماده 1 مصوبه شماره 3 جلسه 200 مورخ 93/7/20 به شرح زیر است:
با جدا شدن ترافیک داخلی از خارجی/
حداقل قیمت یک خط ADSL به ۷۵۰۰ تومان رسید/حجمی شدن اینترنت نامحدود
با تصمیمگیریهای اخیر وزارت ارتباطات درباره کاهش تعرفههای دیتا، حداقل نرخ ماهیانه برای یک خط اینترنت ۱۲۸Kbps با ترافیک دو گیگا بایت به ۷۵۰۰ تومان رسید.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در خرداد ماه سال جاری طی مصوبهای درباره خدمات اینترنت ثابت از طریق فناوری ADSL، با کاهش تعرفه این بخش موافقت کرد.
طبق اظهارات قبلی رئیس رگولاتوری در راستای این مصوبه با مصرف بیش از 2 گیگا بایت به صورت ماهانه، حداقل 16 درصد تعرفه کاهش مییابد که در بعضی موارد به 30 درصد هم میرسد.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیشنهاد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادویی را درباره تعرفه خدمات اینترنت پرسرعت از طریق فناوری ADSL و اینترنت مبتنی بر فناوری WiFi به صورت برون ساختمانی را که براساس قیمت عادله روز تهیه و تدوین شده، بررسی و به شرح زیر تصویب و جایگزین مصوبه شماره 1 جلسه شماره 152 مورخ 91/8/14، بندهای 9، 12 و 13 مصوبه جلسه شماره 181 مورخ 92/11/13، مصوبه شماره 2 جلسه شماره 223 مورخ 94/7/16 و مصوبه شماره 2 جلسه شماره 215 مورخ 94/3/3 و بند 1 مصوبه شماره 3 جلسه شماره 191 مورخ 93/3/29 کمیسیون کرد:
1. تعرفه خدمات دسترسی به اینترنت (WiFi و ADSL) به صورت غیر حجمی به شرح زیر تعیین میشود:
تبصره1: در صورت نیاز مشترک به استفاده بیشتر از سقف حجم ماهانه ترافیک بینالملل، بسته حجم مورد نظر بر مبنای تعرفه سطح چهارم از جدول بند 3 محاسبه خواهد شد.
تبصره2: در صورت اتمام یکی از حجمهای ترافیک بینالملل یا ترافیک داخلی خریداری شده توسط مشترک، ارائه کننده خدمت موظف به ادامه ارائه خدمت برای حجم ترافیک باقیمانده تا پایان دوره، به مشترک است.
تبصره3: در صورتیکه ارائه کننده خدمت امکان تفکیک ترافیک داخلی از ترافیک بینالملل را نداشته باشد حداکثر تا تاریخ 1395/11/1 موظف است این امکان را در راستای الزامات حاکم بر شبکه ملی اطلاعات فراهم کند و تا آن زمان موظف است برای رعایت حقوق مشترکان به میزان حداقل یک سوم سقف حجم ترافیک داخلی جدول فوق به سقف حجم ترافیک بینالملل اضافه کند.
2. در صورت ارائه خدمات به صورت حجمی، ارائه کننده خدمت میتواند به صورت ثابت ماهانه حداکثر مبالغی به عنوان هزینه برقراری و نگهداری ماهانه مطابق با جدول زیر را از مشترکان خود دریافت کند، در این صورت علاوه بر این مبلغ، هزینه 2 گیگابایت اینترنت به عنوان حداقل مصرف، مطابق سطح 1 از جدول بند 3 از مشترک دریافت میشود.
3. سقف تعرفه حجم ترافیک مازاد بر حداقل مصرف بند 2 به صورت پلکانی و مطابق با جدول زیر است:
تبصره1: برای کسری از گیگابایت، تعرفه به صورت خطی محاسبه میشود.
4. تعرفههای تعیین شده برای حجم ترافیک دریافتی است و با توجه به ماهیت نامتقارن خدمات ADSL، ارائه کننده خدمات موظف است در محاسبه ترافیک مشترکان برای مجموع دریافت و ارسال، به میزان 25 درصد حجم ترافیک اضافی برای مشترکان لحاظ کند.
5. ارائه کننده خدمات موظف به انجام تعهدات تا پایان قرارداد، براساس قراردادهای موجود خود با مشترکان است. تغییر قراردادهای موجود مشترکان براساس تعرفههای جدید اجباری نبوده و تنها در صورت تمایل مشترکان، ارائه کننده خدمات میتواند قراردادهای موجود را بروزرسانی کند. در صورت اتمام حجم خریداری شده و عدم اقدام مشترک برای خرید حجم اضافی، ارائه کننده خدمت باید اتصال مشترک را تا پایان زمان قرارداد حفظ کند، مگر اینکه در قرارداد به نحو دیگری با مشترک به توافق رسیده باشد.
6. هزینه مودم به عهده مشترک است و ارائه کننده خدمت مجاز به فروش اجباری مودم به مشترکان نیست و در صورت استفاده مشترک از مودمهای استاندارد، ارائه کننده خدمت ملزم به ارائه خدمات به مشترکان است.
7. ارائه کننده خدمات باید در بستههای تعرفهای خود نرخ بیت (سرعت) و مدت زمان ارائه خدمات را به صورت شفاف به متقاضیان ارائه و در قرارداد مشترکان لحاظ کند.
8. در صورت درخواست مشترک برای راهاندازی تجهیزات انتهایی (مودم) از سوی ارائه کننده خدمت، هزینه آن به مشترک است که در این صورت سقف تعرفه راهاندازی خدمت، 150,000 ریال بوده و در صورت درخواست مشترک، ارائه کننده خدمات موظف به نصب و راهاندازی تجهیزات انتهایی مشترکان خواهد بود.
9. ارائه کننده خدمت موظف است تعرفه خدمات را به نحو مناسب و به طور شفاف و رایگان به مشترکان اطلاعرسانی کند.
10. ارائه کننده خدمت میتواند با رعایت چارچوبهای تعیین شده در موافقتنامه پروانه، مقررات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و سایر مقررات مربوطه، خدمات را در قالب طرحهای تشویقی به مشترکان ارائه کند.
11. تعرفه دایر کردن (رانژه) خطوط مشترکان حداکثر مبلغ 70,000 ریال و تعرفه تخلیه خطوط حداکثر مبلغ 50,000 ریال است. شرکت مخابرات ایران موظف است براساس مقررات ارائه امکانات پایهای نسبت به دایر کردن یا تخلیه خطوط مشترکان اقدام کند.
تبصره: در صورتیکه ارائه کننده خدمات، مبالغ دایری و تخلیه خطوط را به شرکت مخابرات ایران پرداخت کند، میتواند حداکثر مبلغ 120,000 ریال برای هزینههای دایری و تخلیه فقط یک بار در هنگام راهاندازی اتصال از مشترکان خود دریافت کند.
12. ارائه کننده خدمات مجاز به دریافت هیچ مبلغ دیگری از مشترکان، به غیر از مبالغ مندرج در این مصوبه و مبالغی که حسب قوانین کشور لازمالتادیه است، نیست.
13. ارائه کنندگان خدمات موظف به راهاندازی سامانه اندازهگیری سرعت و کیفیت خط در شبکه خود و نیز شبکه اینترنت با امکان رهگیری سوابق اندازهگیری مشتریان در بازههای زمانی سه ماهه و ایجاد دسترسی برخط برای سازمان هستند.
14. در صورت درخواست مشترکان، ارائه کننده خدمات موظف به ارائه همه گزینهها و سطوح تعرفهای این مصوبه است.
15. به منظور حفظ شرایط رقابتی، کف همه مبالغ تعرفههای این مصوبه به میزان 60 درصد سقف تعیین میشود.
16. کلیه ارائه کنندگان خدمات اینترنت با هماهنگی سازمان مجاز به ارائه خدمات اینترنت مبتنی بر فناوری WiFi به صورت برون ساختمانی هستند.
تبصره: در صورت ارائه خدمات اینترنت مبتنی بر فناوری وایفای به صورت برون ساختمانی، هزینه تجهیزات لازم از جمله آنتن و مودم بر عهده مشترک و مستقل از هزینه خدمت است.
17. این مصوبه از اول مرداد (95/5/1) لازمالاجرا خواهد بود.