به گزارش آراس: خیراله خادمی در حاشیه بازدید از پروژه جاده پاشنه زاگرس - مسیر دزفول به سردشت- در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که مدنظر وزارت راه است و تاثیر زیادی در هدایت ترافیکی مناطق شمالی استان خوزستان دارد، همین مسیر احداثی موسوم به پاشنه زاگرس است.
وی افزود: این مسیر عملا شمال خوزستان را ازطریق دزفول، سردشت و در نهایت اندیکا و ایذه به سمت چهارمحال و بختیاری و مراکز کشور (اصفهان) هدایت میکند و برای پدافند استان خوزستان در شمال و هم به لحاظ گردشگری استان مهم است و میتواند یک مسیر بسیار مهمی برای ارتباط شمال خوزستان با اصفهان و مناطق مرکزی کشور باشد. این محور به صورت راه اصلی و طول آن نزدیک به 220 کیلومتر است.
خادمی تصریح کرد: ان پروژه یک طرح بسیار بزرگی است که قسمت اول آن از دزفول شروع شده و در قالب دو قطعه به طول 46 کیلومتر و 15 کیلومتری است که خوشبختانه قطعه اول روند اجرایی خوبی داشته و پیشرفت فیزیکی نزدیک به 40 درصد دارد که بخشی از آن هم آسفالت شده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: قطعه دوم آن نیز که نزدیک به 15 کیلومتر است چند ماه گذشته به مناقصه رفته و عملیات اجرایی آن در ورودی دزفول شروع شده است. اعتبار این دو قطعه نزدیک به 120 میلیارد تومان است و امیدواریم طی حداکثر دو سال آینده این دو قطعه را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: همزمان مطالعات مابقی مسیر یعنی محدوده استان خوزستان در شهرستان لالی، اندیکا و ایذه در حال تکمیل است و به صورت یک پروژه سرتاسری و مداوم این کار را ادامه میدهیم تا بتوانیم کل محور 220 کیلومتر را انشالله در آینده به عنوان یک محور جدید ترانزیتی در شمال خوزستان داشته باشیم.
خادمی تصریح کرد: با احداث این محور در این بخش استان (محدوه پاشنه زاگرس) یک تحولی در بحث حمل و نقلی خواهیم داشت و میتواند یک تردد جدیدی در منطقه تعریف شود که قطعا این پروژه برای پیشرفتهای اقتصادی منطقه، سرمایهگذاری در زمینه گردشگری و برای ایجاد کارخانجات مورد نیاز- که میتواند در این منطقه احداث شود- یک زیرساخت مهم است.
وی گفت: طراحی فعلی این جاده به صورت جاده اصلی با عرض 12 متر است اما امروز تصمیم گرفته شد که شرایط اجرا را طوری تنظیم کنیم که در کنار جاده فعلی که یک جاده فرعی است جاده را احداث کنیم. به همین خاطر با وجود جاده فرعی و احداث جاده جدیدی که صورت میگیرد در آینده به صورت یک بزرگراه میتوان از این محور استفاده کرد.
خادمی در خصوص اینکه کل کار پروژه جاده پاشنه زاگرس در خوزستان قرار دارد یا نه؟ عنوان کرد: ما برای اتصال به قسمت مرکزی کشور و استان اصفهان طرحهای مختلفی داریم اما این طرح که موسوم به پاشنه زاگرس به طول 220 کیلومتر است صرفا در استان خوزستان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان در خصوص آخرین وضعیت پل میانرود دزفول بیان کرد: در حال حاضر اطراف دزفول همه پروژههای زیرساخت فعال هستند و آینده خوبی برای توسعه زیرساخت شهرستان متصور است اما پل میانرود به صورت استانی احداث شده و از محل اعتبارات استان بوده است و بحثهای حقوقی با پیمانکار و مجری سابقش دارد اما اکنون تامین اعتبار شده و امیدواریم با رفع مشکلات گذشته، به همین زودی اداره کل راه و شهرسازی استان بتواند عملیات اجرایی آن را شروع کند.