به گزارش آراس: علیرضا یزدانی روز چهارشنبه در نشست بررسی حمل محصول چغندر قندر در سرسرای اداری جهادکشاورزی خوزستان افزود: هم اکنون حدود 800هزار تن چغندر قند خوزستان برداشت شده یا در حال برداشت است ولی هزینه های سنگین حمل و نقل مانع از انتقال سریع این محصول به کارخانه های قند کشور شده است.
وی با بیان اینکه در صورت فراوری این محصول راهبردی حدود 90هزار تن شکر تولید می شود افزود: با هماهنگی های صورت گرفته با مجموعه شرکت های حمل و نقل و راهداری امیدواریم هرچه زودتر ، چغندر قند خوزستان که سرمایه ملی است به کارخانه های قند اصفهان ، کرمانشاه ، قزوین ، دزفول و اسلام آباد انتقال یابد.
مجری طرح چغندرقند و نیشکر وزارت جهادکشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه تداخل حمل گندم و کلزا به سیلوها و جا به جایی کالاهای اساسی از بنادر کشور ،سبب ایجاد اختلال در حمل چغندر قند شده است افزود: چنانچه این امکان فراهم شود که با هماهنگی های بین بخشی و انعقاد قرارداد ، 500دستگاه کامیون از مجموع سه هزار دستگاهی که در بنادر کشور در حال انتقال کالاهای اساسی و دامی هستند برای انتقال چغندر قند به کار گرفته شود مشکل حمل این محصول به میزان زیادی حل می شود.
وی در این نشست که مسئولان شرکت های حمل و نقل ، پایانه حمل و نقل، کارخانجات تولید کننده قند و شکر و راهداری بر حمایت از کامیون داران و تامین بخشی از نیازهای آنان با هدف کاهش هزینه های حمل چغندر قند تاکید کرد.
هم اکنون هزینه هر تن چغندر قند به کارخانه های قند خارج از استان بین 1/5تا 1.7 میلیون ریال است که با توجه به قیمت تضمینی هر کیلوگرم چغندر قند با عیار 16درصد که سه هزار و 742 ریال است حدود نیمی از ارزش چغندر قند به کرایه حمل اختصاص می یابد که باید از جیب کشاورز چغندر کار پرداخت شود.
وی گفت:از همه راهکارها و تلاش ها برای جلوگیری از زیان چغندرکاران و کاهش قیمت کرایه حمل این محصول کشاورزی استفاده می کنیم.
مجری طرح چغندرقند و نیشکر وزارت جهادکشاورزی افزود: پارسال کارخانجات قند و شکر برای همکاری و کمک به کشاورزان، بخشی از کرایه حمل و نقل را برعهده گرفتند که انتظار می رود امسال نیز در حمایت از کشاورزان این اقدام را انجام دهند.
مجری طرح چغندرقند و نیشکر کشور افزود: در سال زراعی جاری 15 هزار هکتار زیرکشت چغندر قند پاییزه است که حدود 11 هزار هکتار آن با تولید 800 هزار تن چغندر فقط مربوط به استان خوزستان (دزفول، اندیمشک و شوش) می شود و بقیه سطح زیرکشت مربوط به استان های گلستان، فارس، کرمانشاه و اصفهان است.
به گزارش آراس با شروع فصل برداشت چغندر قند در استان خوزستان، چغندرکاران برای حمل و نقل این محصول به کارخانجات دچار مشکل افزایش قیمت شده اند به طوری که کامیون داران نرخ های خود را بابت حمل هر تن چغندر قند دو تا سه برابر افزایش داده اند که موجب نگرانی و ضرر تولید کنندگان شده است.
در این نشست نمایندگان کشاورزان چغندر کار نگرانی خود از احتمال گندیده شدن محصول چغندر قند در صورت تعلل و تاخیر در حمل این محصول بیان کردند.
کارخانه قند شوش تنها کارخانه قند در خوزستان است که ظرفیت جذب چغندر قند محدودی دارد و به ناچار این محصول باید به کارخانه های قند خارج از استان انتقال یابد.
در این نشست اعلام شد تا سال 1404 سطح زیر کشت چغندر قند در خوزستان باید از 11هزار و 119هکتار فعلی به 80هزار هکتار با تولید 6.5میلیون تن برسد.
برآوردهای سازمان جهادکشاورزی خوزستان نشان می دهد برای جذب محصول چغندر قنداستان ، باید هشت کارخانه جدید قند در خوزستان ساخته شود.
منبع:ایرنا