به گزارش آراس:عبدالمهدی بخشنده روز چهارشنبه در نشست بررسی ، برآورد و پرداخت خسارت سیل به بهره برداران بخش کشاورزی خوزستان در اهواز افزود: با وجود از بین رفتن این میزان گندم ، امسال نیز به لطف الهی و بارندگی مناسب و تلاش کشاورزان ، نیازی به واردات گندم نیست و تولید گندم بیش از مصرف آن در کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه 50درصد حجم خسارات وارده سیلاب اخیر به بخش کشاورزی کشور ، متعلق به خوزستان بوده از مدیران جهاد کشاورزی خواست با دقت نه با سخت گیری ، میزان خسارات وارده به بخش کشاورزی را اعلام کنند تا طبق مصوبه هیات دولت غرامت به کشاورزان خوزستانی پرداخت شود.
به گفته وی میزان پرداخت غرامت به کشاورزان گندم کار خوزستان ، در هر هکتار 65میلیون ریال است ولی در صورتی که اثبات شود مرزعه در سال های گذشته عملکرد مطلوب داشته این میزان غرامت تا 30درصد افزایش می یابد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهادکشاورزی حجم و سقف پرداختی غرامت به کشاورزان سیل زده از سوی دولت را بی سابقه خواند و افزود: این در حالی است که حداکثر سقف پرداختی صندوق بیمه کشاورزی به هر هکتار گندم 26میلیون ریال است.
وی با بیان اینکه حدود 160هزار هکتار از مزارع گندم خوزستان در جریان سیلاب اخیر از بین رفت بر آماده سازی زمین های کشاورزی آسیب دیده که برخی آنها هنوز دچار آبگرفتگی هستند، برای کشت تابستانه و پاییزه با عزمی جهادی تاکید کرد.
** در کنار کشاورزان آسیب دیده خوزستان هستیم
بخشنده با تاکید بر اینکه در چنین شرایط سختی نباید کشاورزان تلاشگر را تنها گذاشت گفت: مجموعه جهادکشاورزی از وزیر تا رده های پایین مدیریتی در کنار کشاورزان آسیب دیده از سیلاب بوده و با وجود منابع و اعتبارات محدود دولتی ، تا بازگشت اوضاع عادی ، پیگیر مشکلات کشاورزان خوزستانی هستیم.
وی به نقش خوزستان به عنوان مدافع اصلی امنیت غذایی کشور با تولید سالانه 16میلیون تن محصول بیان کرد: باید زندگی و معیشت کشاورزان خوزستانی هرچه زودتر به وضعیت عادی برگردد تا خدشه ای به نقش محوری خوزستان در امنیت غذایی کشور وارد نشود.
معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: متعهد هستیم در کنار کشاورزان ، مزارع آسیب دیده را بازسازی و آماده کنیم و امید به آینده را به کشاورزان برگردانیم.
** دشمن به دنبال به خطر انداختن امنیت غذایی کشور است
بخشنده با اشاره به فشارهای دولت آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران برای به خطر افتادن امنیت غذایی کشور بیان کرد: آمریکا به دروغ مدعی است که دارو و غذا از شمول تحریم ها خارج هستند ،در حالی که اعمال تحریم های بانکی، دشمنی و دروغ گویی دولت آمریکا را ثابت می کند.
وی گفت: با وجود فشارهای آمریکا ، کالاهای ضروری و اساسی کشور را با ارز 42هزار ریالی وارد می کنیم.
** لغو محدودیت کشت تابستانه و پاییزه در خوزستان
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهادکشاورزی با اشاره با مطلوب بودن ذخایر آبی پشت سدها گفت: محدودیت کشت تابستانه و پاییزه بر اساس آنچه استاندار خوزستان مطرح کرده لغو شده ولی تاسیسات و کانال های سازمان آب و برق خوزستان نیز باید پاسخگوی نیاز آبی کشاورزان باشد.
وی به خواست عمومی کشاورزان خوزستانی برای کشت برنج اشاره کرد و افزود:کشت برنج غیر از استان های گیلان و مازندران ممنوع است ولی با توجه به اختیارات استاندار ، وی می توان در این زمینه تصمیم گیری کند.
استاندار خوزستان چندی پیش گفته بود محدودیت و ممنوعیت کشت تابستانه و پاییزه با توجه به حجم عظیم ذخایر آبی خوزستان رفع شده است.
به گزارش آراس در این نشست مدیران کل دستگاه های اجرایی وابسته به وزارت جهادکشاورزی در خوزستان و مدیران شهرستانی استان ، مشکلات و چالش های 'پسا سیل' در خوزستان به ویژه ضرورت نوسازی زمین های آسیب دیده ، حمل محصولات چغندر قند و گندم و پرداخت غرامت به کشاورزان پس از پایان ارزیابی خسارات مطرح شد.
در جریان سیلاب فروردین خوزستان که با طغیان رودخانه های کارون ، دز و کرخه و افزایش خروجی سدهای بالادست شکل گرفت مناطق پایین دست و حاشیه ای این رودخانه ها در معرض خطرات جدی ناشی از سیل قرار گرفتند.
خسارات بخش کشاورزی خوزستان حدود 82هزار ریال برآورد شده است.