استاندار استان خوزستان در این نشست خبری بیان کرد: خوزستان، استانی استراتژیک با بیشترین تولید نفت است و در روز 2 میلیون و 670 هزار بشکه از این استان نفت استخراج می شود. 30 درصد آب های شیرین کشور در خوزستان جریان دارد، جلگه خوزستان و به تعبیر مقام معظم رهبری دشت های عجیب این استان امنیت غذایی را برای کشور به ارمغان آورده است.
شریعتی با معرفی بنادر بزرگ این استان افزود: بندر امام، بندر خرمشهر، بند آبادان و بندر اروند کنار از جمله بنادر بزرگ استان خوزستان به شمار می روند که دارای استفاده های محلی، منطقه ای و بین المللی هستند.
وی همچنین با بیان اینکه استان خوزستان بعد از استان تهران در اقتصاد و تولید ناخالص ملی کشور نقش دارد گفت: بزرگ ترین سدهای کشور با ظرفیت 22 میلیارد متر مکعب در استان خوزستان قرار دارند.
این مقام مسئول در رابطه با افزایش بیکاری در استان خوزستان با وجود ظرفیت های عظیم این استان برای اشتغال گفت: نرخ بیکاری در استان خوزستان مانند بیشتر استان های کشور دو رقمی است اما نرخ بیکاری در استان ما از متوسط کشور هم بالاتر و حدود 14.2 دهم درصد است.
استاندار استان خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تقویت حضور بخش خصوصی در استان گفت: ما از دو سال قبل روند صدور مجوز برای سرمایه گذاری را آنلاین و الکترونیکی کردیم و از این طریق فضای کسب و کار را بهبود بخشیدیم. پروسه صدور مجوز برای سرمایه گذاری دو تا سه ماه است و سعی می کنیم این پروسه را به زیر یک ماه کاهش دهیم.
وی همچنین با اشاره به وضعیت شاخص های رفاه مردم خوزستان بیان کرد: رفاه یک موضوع ملی و وابسته به برنامه ریزی های ملی است. ما در این راستا ورود عراقی ها را بدون ویزا در منطقه آزاد اروند و همچنین صادرات را از مرزهای شلمچه و جذابه و بنادر به کشورهای همسایه تسهیل کردیم که اشتغال خیلی خوبی در استان ایجاد شد و درصد مشاغل تولیدی رشد زیادی پیدا کرد.
شریعتی در رابطه با اینکه گفته شده بیشترین میزان قاچاق در بنادر استان خوزستان انجام می شود، تصریح کرد: چنین مطلبی صحت ندارد.
استاندار خوزستان در رابطه با بودجه های تخصیص داده شده به این استان گفت: در سال 96 و 97 ما بیشترین بودجه را گرفتیم و این، به خاطر اجرای پروژه های ملی در این استان است. عمده پروژه ها و سرمایه گذاری ها در استان خوزستان، ملی بوده و منفعت آن برای کل کشور است اما عوارض آن برای خود استان است ضمن اینکه این بودجه را صرف زیرساختها مانند تأمین آب، فاضلاب، گاز و راهسازی می کنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای چهل ساله استان خوزستان در حوزه اقتصادی تشریح کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی خوزستان قبل از انقلاب یک و نیم میلیون تن بود اما هم اکنون ظرفیت اسمی به 26 میلیون تن و در عمل به 19 میلیون و 700 هزار تن رسیده است.
شریعتی اضافه کرد: میزان دسترسی مردم شهرها و روستاهای استان به آب شرب سالم و بهداشتی به 85 درصد رسیده و کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران نشان از رشد قابل توجه و توسعه قابل ملاحظه در این زمینه است.
وی همچنین به دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی استان در این چهل سال اشاره کرد و گفت: نوسازی، تجهیز و هوشمندسازی مدارس با هماهنگی منطقه آزاد اروند، بهبود فضای آموزشی و تجهیز مدارس به وسایل گرمایشی و سرمایشی تنها بخشی از دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی استان خوزستان است.
استاندار خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای تحقق عدالت آموزشی بیان داشت: هم اکنون در حال اجرای "طرح بازگرداندن کودکان کار و بازماندگان از تحصیل به مدرسه" هستیم. ما با هزینه های استانداری، در سال تحصیلی 1396 حدود 1100 دانش آموز و امسال 2300 دانش آموزان بازمانده از تحصیل را به کلاس های درس بازگرداندیم.
شریعتی همچنین به اجرای "طرح بورس تحصیلی" اشاره کرد و افزود: از مرداد ماه امسال قرار شد حداقل 3 هزار نفر از دانش آموزان مستعد را که از نظر مالی شرایط خوبی ندارند شناسایی و آنها را بورس کنیم که هزینه هزار دانش آموزان با استانداری و بقیه با دعوت از خیرین پرداخت می شود.
وی افزود: راه اندازی تحصیل مجازی برای آن دسته از دخترانی که در روستا اجازه تحصیل ندارند از دیگر فعالیت های ما در استان خوزستان است تا مطالب درسی را به این افراد آموزش دهیم.