کارشناس
تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: مصرف خرما در وعده
افطاری بر کنترل اشتها و پرخوری موثر است و موجب بازگشت توان مغزی و عضلانی
پس از ساعت ها روزه داری می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز
آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، نگین رمضانی اظهارکرد: مصرف خرما و
کشمش موجب کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری به هنگام افطار می شود.
بنابراین بهتر است روزه داران از خرما و کشمش برای آغاز افطاری خود استفاده
کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، مصرف خرما در ماه مبارک رمضان
در تنظیم قندخون بسیار موثر است. لذا توصیه می شود در وعده افطار 3 تا 5
عدد خرما مصرف شود؛ اما باید از مصرف بیش از حد خرما همچون سایر شیرینی ها
پرهیز شود.
کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز
افزود: این میوه می تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد؛ به دلیل
اینکه قند آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن
را تامین می کند، می تواند تغذیه مناسبی در وعده های سحر و افطار برای
بانوان شیرده و دختران و پسران روزه اولی در ماه رمضان باشد.
رمضانی با بیان اینکه خرما، در بازیابی توان مغزی و عضلانی فرد روزه دار
بسیار موثر است، گفت: پس از ساعت ها روزه داری، کاهش قند خون بر مغز تاثیر
می گذارد و سبب می شود فرد احساس ضعف کند بنابراین مصرف خرما در وعده افطار
این خاصیت را داراست که ظرف بیست دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزه دار
بازگرداند.
وی درباره خواص و نکات تغذیه ای خرما اظهارکرد: از
جمله خواص خرما می توان به تقویت ایمنی بدن در برابر بیماری های عفونی و
غیر عفونی و افزایش مقاومت بدن اشاره کرد. خرما میوه ای است که ویتامین های
A، B، C و E را به همراه املاح معدنی شامل فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را
برای بدن تامین می کند.
کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام
خمینی(ره) اهواز ادامه داد: همچنین خرما برای پیشگیری از افزایش فشارخون و
کم خونی تاحدی موثر است و با اثرات آنتی اکسیدانی که دارد، اسید معده را
نیز خنثی می کند. تنظیم انعقاد خون، بهبود مشکلات روده ای، کاهش اضطراب و
عصبانیت و ایجاد آرامش در دوران بارداری نیز از دیگر خواص مصرف خرما است.
رمضانی گفت: خرما به تنهایی یا با مخلوط شیر برای بهبود کیفیت خواب نیز
موثر است. هر سه عدد خرما یک واحد میوه محسوب می شود و با توجه به اینکه
روزانه باید 4 تا 5 واحد میوه و سبزی مصرف شود، می توان خرما را به عنوان
یک واحد میوه برای افراد سالم در نظر گرفت. مصرف خرمای تازه از خرمای خشک
بهتر و فواید آن بیشتر است.
وی افزود: خرما می تواند به عنوان یک
میان وعده قابل حمل و ساده مورد استفاده قرار گیرد و توصیه می شود افراد
عادت کنند خرما را به عنوان جایگزینی برای قند با چای مصرف کنند. این میوه
به میزان لازم دارای آهن، اسیدفولیک، پروتئین و چربی است که به دلیل
کربوهیدراتی که در خود دارد، مصرف سه عدد از آن به میزان 60 کیلوکالری،
انرژی لازم برای بدن را تامین می کند.