با ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان،وزارت ورزش و جوانان به جمع دیگر وزارتخانه های دولت پیوست. اما به باور بسیاری از کارشناسان مسائل جوانان،رسیدگی به امور جوانان در این وزراتخانه تحت الشعاع قرار گرفته است.
داستان جوانان در اداره کل ورزش و جوانان استان تراژدی غم انگیز است. اداره کل ورزش و به اصطلاح جوانان استان خوزستان این روزها به لطف میزبانی مکرر مسابقات ورزشی در رشته های متنوع در این فصل از سال که هوای مطبوعی در استان حاکم است مسئله جوانان را در حد برگزاری جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آن هم با ارائه مباحث و دستورالعمل های فانتزی و کلیشه ای در حد نازلی پایین آورده است.
در آخرین جلسه ستاد امور جوانان استان خوزستان شاهد انتقادات شدیداللحن استاندار خوزستان و معاون سیاسی و اجتماعی استاندار بدلیل عدم حضور اعضای ستاد ساماندهی امور جوانان و ارائه مباحث و مسائل کلیشه ای ، غیرکاربردی و فانتزی از سوی اعضا و عدم برنامه ریزی مدون و تدوین استراتژی مناسب جهت رسیدگی به امور جوانان از سوی اداره کل ورزش و امورجوانان استان خوزستان بودیم.
به نظر می رسد مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان به میزبانی مسابقات کشوری در چند رشته پرهیاهو در استان بسنده کرده است. اثری از اقدامات زیربنایی و زیرساختی در امر جوانان و بهادادن به مشکلات و دغدغه های آنان در اداره کل کمتر دیده می شود.
گفته می شود معاونت جوانان این اداره کل که از بانوان فعال و خوش فکر استان می باشد نیز از اختیارات کافی و وافی جهت ایجاد تحول در این حوزه برخوددار نیست. علیرغم تاکیدات استاندار خوزستان بر لزوم توجه جدی به خلاقیت ها ، نواوری ها و رسیدگی به امور جوانان ، هیچ کورسوی امیدی در حوزه جوانان در این اداره کل دیده نمی شود.
براستی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان در اموراتی از قبیل ازدواج ، اشتغال، امید به آینده، نشاط و شادابی ، اعتماد به نفس و خودباوری ، ایجاد روحیه مسئولیت پذیری ، رسیدگی به معضل آسیب های اجتماعی و ده ها و صدها مسائل مبتلا به جوانان تاکنون چه دستاوردی داشته است؟ در آینده در این خصوص چه برنامه ریزی مدونی تدوین کرده است؟ سوالاتی است که باید مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان در این خصوص پاسخگو باشد.
براستی نظارت این اداره کل بر فعالیتهای مراکز مشاوره دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان استان خوزستان چه کیفیتی دارد؟ اهم برنامههای اداره کل ورزش و جوانان خوزستان برای ارتقاء شاخص ازدواج ، کاهش طلاق ، کاهش خودکشی و اعتیاد و ... در میان جوانان استان چیست ؟
چرا به ظرفیت های مغفول مانده جوانان در شهرهای کم برخوددار استان توجه خاصی نمی شود؟ چرا در حوزه جوانان با نخبگان آنان هم اندیشی نمی شود؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که با برنامه ریزی های مدون و توجه ویژه به امور جوانان امید را برای جوانان استان ایجاد کنیم؟
البته بر این باور هستیم که حوزه جوانان یک حوزه مشارکتی و همافزایی است و یک دستگاه خاص نباید بهعنوان تنها متولی انجام تکالیف و وظایف حوزه جوانان قلمداد باشد؛اما سوالی که در این میان مطرح می شود این است که اداره کل ورزش و جوانان به عنوان نهادی که یکی از وظایف ذاتی اش رسیدگی به امور جوانان است در این زمینه چه اقدامات موثری انجام داده است؟ اگر اقدامات موثر و مهمی در این زمینه صورت گرفته است چرا در این خصوص اطلاع رسانی نمی شو؟
چرا بسیاری از مدیران و مسئولان دستگاه اجرای عضو ستادساماندهی جوانان استان خوزستان در جلسات آن حضور ندارند. مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان در این خصوص چه تدابیری اندیشیده است که ستاد امورجوانان استان با حضور همه اعضای موثر آن تشکیل شود. صرف برگزاری جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان برای خالی نبوده عریضه که دردی از آلام جوانان استان را دوا نمی کند.
انتظار دکتر شریعتی استاندار خوزستان از ستاد ساماندهی امور جوانان همجنانکه در آخرین اظهار نظر خود در این ستاد عنوان کرد نوآوری و خلق فرصت های جدید از این ستاد برای جوانان است اما در کمال تعجب شاهد هستیم که نه تنها چنین اتفاقی تاکنون در این ستاد نیفتاده بلکه یک سری اقدامات تکراری و روتین به عنوان برنامه در این ستاد ارائه میشود. مدیر کل ورزش و جوانان استان خوزستان به عنوان دبیر این ستاد در این زمینه چه پاسخی دارد؟زمانی که سایر مدیران استانی در این ستاد حضور ندارند، نمیتوان انتظار داشت که معجزهای رخ دهد و تحولی را شاهد بود.
مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان باید بداند موضوع جوانان صرفاً مقوله میزبانی مسابقات ورزشی در استان نیست و گستره آن به تمام اقشار جامعه تعمیم داده میشود که در صورت عدم توجه به ابن امر، مشکلات گریبانگیر تمام خانوادهها خواهند شد.
استان خوزستان استان جوانی است که جوانان آن یک برش جمعیتی زیادی را شامل میشوند، اگر راهحلی برای مشکلات این برش جمعیتی اندیشیده نشود، مشکلآفرین شده و منجر به گسترش آسیبهای اجتماعی خواهد شد.باید زمینه حضور جوانان در عرصههای مختلف فراهم شود و از نزدیک به سخنان، درددلها، خواستهها و ایدههای آنان گوش فرا داد.
به خوبی مبرهن است که مهمترین سرمایه هر کشوری سرمایه انسانی آن است و سرآمد این سرمایه نیز جوانان هستند؛ جوانانی که به عنوان مقاومترین و اصلیترین سرمایه انسانی و نیروهای اجتماعی میتواند در خلق فرصتها و تحول نقش کلیدی را بر عهده بگیرند. بسترسازی در راستای این امر نیازمند ساماندهی به امور جوانان است، اموری که صرفاً توصیهای نبوده و با پند و اندرز حل نمیشود، چراکه اموری حاکمیتی، وظیفه ملی و امور توسعهای است که نیازمند نگاه بلند مدت، برنامهریزی و سرمایگذاری است.