کد خبر: ۲۶۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
محقق پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی کشور گفت: زنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه، شاخص مهمی در تبیین وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک جامعه محسوب می‌شوند.
دکتر نیلوفر عابدین‌زاده گفت: امروزه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی، میزان مشارکت و نقش زنان در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی و کم شدن شکاف جنسیتی در جوامع است. 
عابدین زاده ادامه داد: هرچه این نقش پررنگ تر و میزان آن بیشتر باشد، جامعه بیشتر رو به توسعه و پویایی گام برمی‌دارد و اساسا دستیابی به توسعه جز با مشارکت زنان جامعه امکان‌پذیر نیست . 
محقق پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی کشور خاطرنشان کرد: توسعه پایدار مبتنی بر سه اصل پایداری زیست محیطی، فرهنگی – اجتماعی و اقتصادی است که بر ارتقای وضعیت جوامع در این سه جنبه و استمرار آن در طی نسل های آتی تاکید دارد و باید دربرگیرنده خط مشی‌‌ها و سیاست‌هایی باشد که همه گروهها و اقشار جامعه اعم از زنان و مردان را در برگیرد . 
وی افزود: به منظور تحقق توسعه پایدار توجه به جایگاه نقش آفرین زنان در فرایند توسعه کشور و تامین مطالبات این قشر عظیم در برنامه‌های توسعه کلان کشور ضروری است. 
عابدین‌زاده با بیان اینکه در سالهای اخیر زنان با عزم راسخ در زمینه‌های گوناگون علمی، فرهنگی و مدیریتی پیشرفت کرده‌اند، اضافه کرد: با مشاهده بالا رفتن سطح تحصیلات زنان، افزایش تعداد دانشجویان دختر، افزایش فعالیت زنان در عرصه‌های علمی و پژوهشی به نظر می‌رسد در پی یافتن هویت اصلی خود برای دستیابی به هدف های توسعه هستند . 
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تصریح کرد: توسعه نیازمند انسان توسعه یافته است و انسان توسعه یافته از نهاد خانواده توسعه یافته با محوریت نقش تربیتی زنان توسعه یافته حاصل می شود. ویژگی‌های توسعه پایدار حاکی از ضرورت همه جانبه بودن نقش اجتماعی، تربیتی، فرهنگی زنان در اجتماع و خانواده، به صورت موزون و هماهنگ با ارزش‌ها و در تعامل با تحولات جهان امروزی است به طوری که یکی فدای دیگری نشود . 
عابدین زاده گفت:متأسفانه تبعیض جنسی، بسیاری از زنان را از رشد و شکوفایی استعداهایشان محروم کرده و کشور را از دستیابی به رشد و توسعه همه جانبه باز داشته است. اعمال تبعیض ناروا بر مبنای جنس و نادیده گرفتن حقوق زنان موجب پایمالی استعدادها و توانایی های زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور شده و باعث شده تا نقش زنان در فرایند توسعه به رسمیت شناخته نشود . 
وی افزود: زنان، از یک سو، در موقعیت پایین‌تری به لحاظ توزیع نامتناسب و ناموزون شاخص های سلامت و تندرستی، دسترسی به آموزش، کار و اشتغال، مسکن، مشارکت های فعال اجتماعی و مواردی از این دست قرار دارند، و از سوی دیگر، از موثرترین و تاثیرگذارترین گروه های اجتماعی در فرایند توسعه به شمار می روند. از اینرو، ضروری است تا در مسیر برنامه های توسعه پایدار بر نقش آفرینی و توانمندسازی زنان توجه ویژه ای نشان داده شود و به ابعاد مختلف نقش آنان در فرایند توسعه پرداخته شود.ضرورت توجه به نقش زنان در برنامه های توسعه و تاکید بر انجام اقدامات عملی با هدف افزایش مشارکت های اجتماعی زنان می‌تواند دستیابی به اهداف توسعه پایدار در هر جامعه ای را تضمین کند . 
محقق پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی کشور گفت:همچنین تبدیل نیازمندیهای بالقوه زنان در عرصه فعالیت ها و زندگی اجتماعی،اقتصادی و سیاسی، نیازمند ایجاد دگرگونی در نگرش اجتماعی به زنان و تحول تفکر حاکم بر نظام برنامه ریزی و سیاستگذاری کلان کشور است . 
وی خاطر نشان کرد:در این راستا به وجود آوردن برابری و مساوات بین زن و مرد مبتنی بر مشارکت هماهنگ بین آنها به نحوی که زنان بتوانند تواناییهای خود را به طور کامل را تشخیص دهند و به استعداد ها و تواناییهای خود بیشتر پی‌ببرند و دخالت آنان در فرآیند سیاستگذاری و در مراحل مختلف تصمیم گیری در زمینه های مربوط به تولید، اشتغال، فعالیت های در آمدزا، آموزش بهداشت، علم و تکنولوژی، ورزش، فرهنگ و سایر فعالیتها می‌تواند تحولات عمده‌ای در جامعه به وجود آورد. 
عابدین زاده گفت: رعایت این موارد اعتماد به نفس بیشتری را بین زنان به وجود آورده، که خود نهایتا ً به ارتقا توسعه اجتماعی – اقتصادی در جامعه منجر می‌شود. 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: