مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز با بیان اینکه آرایشگاهای زنانه جزء اماکن عمومی بسیار پر اهمیت می باشند از کشف و معدوم سازی بیش از 700 قلم لوازم آرایشی تاریخ گذشته همچون انواع رنگ ، کرم و .. توسط بازرسان بهداشت محیط مرکزخدمات جامع سلامت شمار 13 در بازرسی های انجام شده در محدوده کیانپارس خبر داد .
شریفی بیان داشت: يکي از اماکني که ميتواند مکان مناسبي براي انتقال بيماري باشد، آرايشگاههاي مردانه و زنانه است، آرايشگاه به عنوان يک مکان عمومي ميتواند بيماريهاي ايدز، هپاتيت C و B ، عفونتهاي ميکروبي، ويروسي، قارچي، باکتريايي و بيماريهاي پوستي، اگزما، زگيل، تراخم، کزاز، کچلي، شپش و ساير حساسيتهاي پوستي را در صورت رعايت نکردن اصول بهداشتي و استفاده از وسايل آلوده ديگران، انتقال دهد .
شریفی با طرح این سوال که مصرف لوازم آرایش تاریخ گذشته وقتی هنوز خوباند و رنگ و غلظتشان تغییر نکرده است، چه اشکالی دارد؟ اظهارداشت: میکروبهایی در لوازم آرایش تاریخ گذشته رشد میکنند که میتوانند سلامت پوست و ظاهر بانوان را تهدید کنند معمولا در لوازم آرایش موادی به نام نگهدارنده افزوده میشود که از فاسد شدن این محصولات و رشد میکروبها در آن پیشگیری میکند. پس از گذشت تاریخ مصرف اکثر لوازم و مواد آرایشی، این مواد نگهدارنده بیاثر میشوند و میکروبها میتوانند درون این محصولات رشد کنند .
وی در ادامه افزود: اکثر بانوان تاریخ مصرف غذاهای درون یخچال را کنترل میکنند و اجناس تاریخ مصرف گذشته را دور میریزند ولی این کار را در مورد کرمها و لوسیونهایی که روی پوستشان میمالند، انجام نمیدهند.
زیبایی تاریخ ندارد ولی محصولاتی که به سلامت و زیبایی شما کمک میکنند تاریخ مصرف دارند..تمامی لوازم آرایشی و بهداشتی یک دوره زمانی مشخص برای مصرف پس از باز شدن درشان دارند. شما باید زمان باز کردن در این محصولات را به خاطر بسپارید و پس از گذشت آن چند ماه آنها را دور بریزید. لوازم آرایش، عطرها و کرمهای پوستی که تاریخ مصرفشان سپری شده باشد و همچنان استفاده شوند، احتمال بروز التهاب و عفونت را در شما افزایش میدهند.