به گزارش آراس به نقل از مهر، دکتر نیما سپهری در حاشیه برگزاری شانزدهمین کنگره مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی و همچنین رونمایی از دو قلم داروی ضد سرطان، اظهارداشت: محصولات شرکت دارویی ما از سال ۹۴ واردا بازار دارویی کشور شده و از سال ۹۶ نیز تولید داروهای خوراکی ضد سرطان را آغاز کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه در این شرکت دارویی بر روی فرمولاسیون داروها کار می شود، افزود: خط تولید داروهای تزریقی ما در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
سپهری با بیان این مطلب که داروهای آنکلوژی در دسته داروهای پرخطر قرار دارد، ادامه داد: تولید این قبیل داروها نیازمند سیستم های بسته ایزولاتوری هستند که در دنیا، شرکت های معدودی از این تکنولوژی استفاده می کنند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت دارویی ما در آینده حرف های زیادی در دنیا در زمینه تولید داروهای ضد سرطان خواهد داشت، افزود: یکی از داروهایی که امروز رونمایی شد و در زمینه یک نوع سرطان خون و به منظور پیوند مغز و استخوان استفاده می شود، یک سوم برند اصلی قیمت دارد. ضمن اینکه ناخالصی داروی تولیدی ما از برند اصلی نیز کمتر است.
سپهری با بیان این مطلب که در حال حاضر ۲۹ قلم داروی ضد سرطان در شرکت دارویی نانو الوند تولید و در بازار دارویی کشور عرضه می شود، اظهارداشت: این داروها برای انوع سرطان های ریه، خون، پروستات، سینه، معده و... کاربرد دارد.
مدیرعامل این شرکت دارویی با عنوان این مطلب که ما بر روی فرمولاسیون داروها کار می کنیم و ماده اولیه داروهای تولید ما ساخت ما نیست، گفت: تقریبا تمامی ۲۹ قلم به جز سه قلم، تحت پوشش بیمه هستند.
وی با اشاره به تولید داروی ضد نوع خاصی از سرطان خون که امروز رونمایی شد، افزود: قیمت هر ویال داروی برند اصلی که از فرانسه می آید، ۲۸.۵ میلیون تومان است که برای ۴ ویال آن بیمار می بایست ۱۱۳ میلیون تومان پول بدهد و بیمه هم نیست. اما، قیمت داروی تولیدی ما ۹.۲ میلیون تومان است که هزینه مصرف ۴ ویال آن برای بیمار، ۳۶.۸ میلیون تومان می شود که ۷۶ میلیون تومان کمتر از قیمت برند اصلی است.
سپهری با تاکید بر اینکه این دارو جزو داروهای «اورفان» بوده و شاید تعداد خیلی اندکی بیمار در کشور به این دارو نیاز داشته باشند، گفت: وقتی این دارو مشابه تولید داخل نداشت، شاید تعداد بیمارانی که از این دارو استفاده می کردند به ۱۰ نفر هم نمی رسید.
وی با عنوان این مطلب که شرکت دارویی ما یک شرکت در زمینه تولید داروهای «های تک» به شمار می رود و در آغاز راه هستیم، افزود: تاکنون ۱.۵میلیون یورو دارو به کشور سوریه صادر کرده ایم.
سپهری در ادامه خواستار محدود شدن واردات داروهای مشابه تولید داخل شد و گفت: ما نمی گوییم ممنوع شود، زیرا این حق بیمار است که داروی خودش را انتخاب کند. اما، می گوییم برای حمایت از شرکت های دارویی داخلی، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو می بایست واردات مشابه تولید داخل را محدود کنند.
وی افزود: بعضا دیده می شود که داروهای ژنریک مشابه خارجی که بی کیفیت هستند، وارد کشور می شود. در صورتی، وزارت بهداشت می بایست از شرکت های تولید کننده داروهای های تک در داخل حمایت کند.
سپهری با عنوان این مطلب که آنقدر که لازم است از ما حمایت نمی شود، ادامه داد: سازمان غذا و دارو باید به شرکت هایی مثل ما بسته های تشویقی بدهد، اما می بینیم همچنان تلاش می شود برای واردات داروهایی که بعضا کیفیت لازم را ندارند.