آراس:
رقابتی که همواره یک سال بعد از المپیک در 2 گروه مردان و زنان برگزار میشود و به جامجهانی کوچک یا جام بینقارهای هم معروف است. این رویداد بعد از المپیک، قهرمانی جهان، جامجهانی و لیگ جهانی، پنجمین تورنمنت معتبر والیبال در جهان محسوب میشود که با حضور قهرمانان 5 قاره جهان و تیم ژاپن به عنوان میزبان برگزار میشود.
هفتمین دوره والیبال جام قهرمانان بزرگ جهان سال 2017 در گروه زنان از 14 تا 19شهریورماه برگزار میشود. در گروه مردان اما امسال تیمهای ژاپن(میزبان)، ایران(آسیا)، فرانسه(اروپا)، برزیل(آمریکایجنوبی)، آمریکا (نورسیکا) و ایتالیا(سهمیه فدراسیون جهانی) از 21 تا 26 شهریورماه به مصاف یکدیگر میروند.
سومین حضور ایران در رقابتهای ژاپن
شاگردان ایگور کولاکوویچ درحالی سومین حضور خود در جام قهرمانان بزرگ جهان را تجربه میکنند که در 2 دوره قبلی رقابتها(2009 و 2013) به ترتیب موفق به کسب رتبههای پنجم و چهارم شدند. تیم ایران در سال 2009 با هدایت زندهیاد حسین معدنی یک برد برابر مصر به دست آورد و در 4 مسابقه برابر برزیل، لهستان، کوبا و ژاپن مغلوب شد. در سال2013 تیم ایران با هدایت خولیو ولاسکو 2 شکست برابر برزیل و روسیه تجربه کرد، اما در 3 مسابقه برابر تیمهای ایتالیا، آمریکا و ژاپن به پیروزی رسید.
امسال اما بلندقامتان ایران به سرکردگی کولاکوویچ راهی ژاپن میشوند تا بار دیگر در یکی از معتبرترین تورنمنتهای والیبال دنیا محک بخورند. تیم ملی والیبال ایران درحالی فردا راهی ژاپن خواهد شد که در اولین دیدار خود(21شهریور) در این رقابتها باید به مصاف مردان سرزمین چکمه برود. این درحالی است که تجربه ثابت کرده جدال ایران و ایتالیا مثل همیشه میتواند جذاب و تماشایی باشد. آمریکا، برزیل، ژاپن و فرانسه دیگر رقبای ایران در این دوره از رقابتها هستند.
بلندقامتان ایران درحالی در این دوره از رقابتها به دنبال رتبهای بهتر از چهارمی و پنجمی هستند که با تصمیم FIVB، برای این دوره از رقابتها جایزه نقدی 635 هزار دلاری در نظر گرفته شده که به اینترتیب بین 6 تیم شرکتکننده تقسیم میشود: تیم اول:250 هزار دلار، تیم دوم: 125هزار دلار، تیم سوم:100هزار دلار، تیم چهارم:70 هزار دلار، تیم پنجم:50 هزار دلار، تیم ششم:40 هزار دلار.
برزیل در صدر مدالآوران
تیم ملی والیبال مردان برزیل همانند بسیاری از رقابتهای والیبال در سطح جهان، در این رقابتها هم پرافتخارترین است. برزیل در 6 دوره قبلی جام قهرمانان بزرگ جهان 4 طلا و 2 نقره به دست آورده. این بدینمعناست که برزیل همیشه بر روی سکوی این رقابتها رفته. کوبا که در هفتمین دوره غیبت دارد، با 4 مدال(یک طلا، یک نقره و 2 برنز) در رتبه دوم افتخارآفرینان قرار دارد و ایتالیا با یک طلا و 2 برنز در رتبه سوم است.
تیمهای هلند، روسیه و آمریکا نیز با یک مدال نقره در رتبه چهارم این داده آماری قرار دارند. ژاپن بهرغم حضور در 6 دوره به عنوان میزبان به همراه صربستان(یوگسلاوی) تنها یک برنز در پرونده کاری خود دارد.
نظارت هولو بر رقابتهای ژاپن
هفتمین دوره جام قهرمانان بزرگ قارهها جدای از جایزه دلاری وسوسهکنندهاش، از یک منظر دیگر هم جذاب است. FIVB که همواره به دنبال استفاده از تکنولوژیهای جدید در رقابتهای معتبر این رشته ورزشی است، با همکاری ژاپن در رقابتهای جام قهرمانان بزرگ جهان از سرویس رسانهای «هولو» استفاده خواهد کرد که امکان پخش زنده از طریق تلفن، کامپیوتر، تلویزیون و تلفنهای هوشمند را دارد.
این سرویس ویژه آمریکایی که ژاپن تنها خریدار آن است، به گونهای طراحی شده که میتواند عملکرد بازیکنان را از 4 جهت و چند روش برای مخاطبان خود به نمایش بگذارد و تماشاگران امکان انتخاب هر یک از این روشها را برای نمایش دارند.
«چشم بینالملل» نام نخستین توانایی و امکان این سیستم است که به چهارچشم هولو نیز مشهور است. در این روش مخاطبان علاوه بر تصویر مسابقات، توانایی شنیدن صدای محیط سالن را به صورت زنده دارند.
در دومین روش که «چشم خود» نامیده میشود، مخاطب میتواند یک بازیکن را بر اساس نظرسنجیها و یا تمایل خود انتخاب کند و به نوعی مسابقه را از دید این بازیکن ببیند. «چشم تور» سومین روش پخش زنده مسابقات است که از دوربینهای فشرده روی تور استفاده میشود.
در این روش علاوه بر اینکه تماشاگران مسابقه 2 تیم را از روی تور دنبال میکنند، امکان شنیدن صدای بازیکنان درکنار تور مسابقه را نیز فراهم میکند. بدین ترتیب جدال لفظی بازیکنان تیمها با یکدیگر در هنگام مسابقه برای مخاطبان و فدراسیون جهانی والیبال در این روش قابل رصد خواهد بود.
در چهارمین روش که به «چشم تاکتیکی» معروف است، مخاطبان با دوربینهای کار گذاشته شده در دوطرف زمین، مسابقه را تماشا میکنند و به نوعی توانایی مشاهده و رصد تاکتیک تیمهای شرکتکننده را دارند.
برنامه
21 شهریور: ایتالیا- ایران؛ ساعت11:10
22 شهریور: آمریکا- ایران؛ ساعت11:10
24شهریور: برزیل- ایران؛ ساعت 8:10
25 شهریور: ژاپن – ایران؛ ساعت 14:45
26 شهریور: فرانسه- ایران؛ ساعت 10:10