به گزارش آراس: مطالعات قبلی آزمایشگاهی نشان داده بود که استاتین ها در مقابله با سلول های سرطانی فعال هستند، اما در هنگام انجام این آزمایش بر روی بیماران انسانی مبتلا به سرطان، نتیجه بی تاثیر بود.
دکتر آلن ریچاردسون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کیلی انگلستان، در باره این تضاد در نتیجه مطالعه قبلی می گوید: «ما معتقدیم به پاسخ این تناقض دست یافته ایم؛ برای موثر بودن استاتین ها برای درمان سرطان، باید از استاتین های درست، با دوز مصرفی مناسب و فاصله زمانی درست استفاده شود، رژیم غذایی باید تحت کنترل باشد تا منابع گرانیل گرانیول آن که می تواند موجب محدودیت تاثیر استاتین ها بر سلول های سرطانی شود کاهش یابند.»
محققان این دانشگاه دریافته اند که یک استاتین خاص موسوم به pitavastatin بسیار برای هدف قرار دادن سلول های سرطان تخمدان مناسب است چراکه با ایجاد یک متابولیک مناسب به طور مداوم مانع از رشد تومور می شود.
به گفته ریچاردسون، «ما دریافتیم در صورت وجود گرانیل گرانیول در رژیم غذایی، تاثیرات pitavastatin در مهار تومور در موش ها محدود شد. استاتین ها با پیشگیری از تولید گرانیل گرانیول توسط سلول های سرطانی، بر سرطان تاثیر می گذارند.»
وی در ادامه می افزاید: «گرانیل گرانیول در انواع مواد غذایی از جمله روغن گل آفتابگردان و تا حدودی در برخی برنج ها یافت می شود از اینرو ما باید در آزمایشات بعدی به دقت گرانیل گرانیول رژیم غذایی را محدود کنیم.»