کد خبر: ۱۹۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
سایت المانیتور مطرح کرد:
منتقدان برجام در طول دو سال گذشته در سطح خسته‌کننده‌ای انتقاد از برجام را مطرح کرده‌اند و به نظر می‌رسد که آنان قادر به طرح استدلال‌های جدید و جذاب نیستند.
آراس : همان‌طور که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳ میلادی سیاست خارجی موضوع مهمی بود اکنون نیز روحانی در انتخابات در این زمینه کارنامه خوبی دارد. 

به گزارش آراس ؛ سایت «المانیتور» با اشاره به این‌که سیاست خارجی به طور سنتی موضوعی است که در انتخابات ریاست جمهوری ایران در مقایسه با مسائل داخلی در اولویت دوم بوده است اشاره می‌کند که از زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳ میلادی به این سو سیاست خارجی به موضوعی محوری تبدیل شده است. 

این سایت می‌نویسد: «چهار سال پیش حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران وعده داد که با کلید نمادین خود گره مشکلات و چالش‌های عمدتا اقتصادی ایران را باز خواهد کرد. در جریان انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی روحانی استدلال کرد که بسیاری از مشکلات کشور ریشه‌شان در سیاست خارجی است و سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد ایران و رونق اقتصادی باشد. او همچنین اشاره کرد که همزمان با چرخش سانتریفیوژها چرخ اقتصاد مردم نیز باید بچرخد. در نتیجه، دستور کار روحانی بر روی حل و فصل مسئله هسته‌ای و کاهش تنش با همسایگان عرب ایران متمرکز شده بود. در نتیجه،‌ تلاش‌های دولت روحانی در سال ۲۰۱۵ میلادی برجام میان ایران و شش قدرت جهانی حاصل شد. برجام حاصل کاهش اهداف و خواسته‌های حداکثری هر دو طرف بود. برای مثال، ایران توقف غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات فردو و نظارت بازرسان از تاسیسات هسته‌ای را پذیرفت و در مقابل پرونده هسته‌ای ایران از شورای امنیت خارج شد، تحریم‌های هسته‌ای برداشته شد و ایران توانست مسیر پیوستن به اقتصاد جهانی را طی کند. متتقدان روحانی اما برجام را نشانه‌ای از تسلیم ایران و عقب‌نشینی از حقوق مسلم خود قلمداد کردند. به نظر آنان  قدرت‌های جهانی به تعهدات خود در قبال ایران پایبند نبوده‌اند». 

این سایت می‌افزآید: «اکنون ایران با ترامپ و رکس تیلرسون رییس جمهوری و وزیر امور خارجه جدید امریکا مواجه است که نگرش خصمانه‌تری در قبال ایران دارند». 

المانیتور در ادامه اشاره می‌کند که منتقدان روحانی استدلال می‌کنند سیاست او در قبال منطقه به اندازه کافی انقلابی نیست اما در مقابل دولت نیز می‌گوید این تندروها بودند که با حمله به سفارت عربستان سعودی وضعیت را بدتر کردند. 

المانیتور اشاره می کند که علیرغم انتقادات چهار دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد روحانی دست بالا را دارد: 

نخست آن که روحانی در سیاست خارجی هدف روشنی دارد در حالی که مخالفانش صرفا شعار می‌دهند. 

نکته دوم آن که بخشی از کاستی‌ها در سیاست خارجی فراتر از وعده‌های داده‌شده روحانی بوده‌اند. انتخاب ترامپ و سیاست‌های تهاجمی عربستان سعودی به دلیل مواضع دولت ایران نبوده‌اند و روحانی می‌تواند تکرار کند که توان مقابله با تهدیدات را دارد. 

سوم آن‌که منتقدان برجام در طول دو سال گذشته در سطح خسته‌کننده‌ای انتقاد از برجام را مطرح کرده‌اند و به نظر می‌رسد که آنان قادر به طرح استدلال‌های جدید و جذاب نیستند.

چهارم آن‌که شخصیت روحانی و قابلیت‌های او در سخنگوی تاثیرگذار است. جملات کلیدی او مانند سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد باشد یا برجام باعث خلاص شدن ما از وضعیت گذشته شد مخاطبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد این قابلیت به او در انتخابات کمک خواهد کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: