بازتاب نامزدی روحانی برای شرکت در رقابت انتخابات ریاستجمهوری
علیرغم آنکه روحانی پایبند و وفادار به نظام دینی ایران بوده است اما از سوی تندروها در داخل آن کشور به دلیل بهبود روابط با غرب، فراهم کردن فضا برای آزادی بیان بیشتر و کاهش قوانین سختگیرانه مورد حمله قرار گرفته است/مردم برای جلوگیری از پیروزی یک چهره تندرو در انتخابات به روحانی رای میدهند.
ثبتنام دکتر حسن روحانی برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی، بازتاب گستردهای در رسانههای مختلف جهانی داشته است.
روزنامه امریکایی «نیویورکتایمز» در گزارشی اشاره میکند که حسن روحانی رییسجمهوری ایران که به انزوای دیپلماتیک و اقتصادی ایران با حصول توافق هستهای با قدرتهای بزرگ پایان داد و این موضوع نقطه عطفی در تاریخ ایران بود، روز جمعه برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی ثبتنام کرد؛ به این امید که بار دیگر بتواند رای اعتماد رایدهندگان ایرانی را در انتخابات ۱۹ مه به نفع خود جلب کند.
این روزنامه میافزاید: «علیرغم آنکه روحانی پایبند و وفادار به نظام دینی ایران بوده است اما از سوی تندروها در داخل آن کشور به دلیل بهبود روابط با غرب، فراهم کردن فضا برای آزادی بیان بیشتر و کاهش قوانین سختگیرانه مورد حمله قرار گرفته است. روحانی در روز ثبتنام گفت که برای ایران و اسلام، برای آزادی و ثبات بیشتر در کشور حضور یافته است.»
نیویوزکتایمز اما اشاره میکند که با این وجود، تحلیلگران سیاسی بر این نظر هستند که رایدهندگان ایرانی علیرغم برخی مشکلات اقتصادی هنوز هم به او رای خواهند داد. سعید لیلاز تحلیلگر سیاسی میگوید که مردم برای جلوگیری از پیروزی یک چهره تندرو در انتخابات به روحانی رای میدهند. او معتقد است که روحانی هنوز هم بسیار محبوب است و در موقعیتی بسیار قوی قرار دارد.»
این روزنامه در ادامه با اشاره به پیشینه روحانی مینویسد: «در خانوادهای مذهبی در سال ۱۹۴۸ میلادی متولد شد. او نقش فعالی در مبارزه علیه رژیم شاه داشت. پس از انقلاب او چندین منصب حساس را در جمهوری اسلامی ایران داشته است؛ از جمله ریاست شورای عالی امنیت ملی. او همچنین عضو مجمع تشخیص مصلحت ظام و مجلس خبرگان، دو نهاد مشورتی با نفوذ در ساختار قدرت سیاسی در ایران بوده است».
شبکه خبری «الجزیره» نیز با انتشار گزارشی از انتخابات پیشرو به عنوان همهپرسی درباره توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی یاد میکند.
این شبکه خبری مینویسد: «منتقدان توافق هستهای میگویند که منافع اقتصادی ناشی از تحریمها در زندگی شهروندان ایرانی احساس نشده است. این اهرمی در دست محافظهکاران در انتخابات پیشرو علیه روحانی است. ابراهیم رئیسی نامزد محافظهکاران نیز دیروز ثبتنام کرد. با وجود مذاکرات صورتگرفته، تندروها قادر به قرارگیری پشت سر یک نامزد واحد نشدهاند».