آراس - شکوفه پایدار
نشست بررسی عملکرد دولت یازدهم و انتخابات پیش رو با حضور مجید فراهانی دبیرکل حزب ندای ایرانیان به میزبانی شاخه جوانان حزب ندای ایرانیان شعبه خوزستان برگزار شد.
مجيد فراهاني دبيركل حزب نداي ايرانيان در این نشست با اشاره به فرارسیدن موسم انتخابات رياست جمهوري گفت: در این دوخصوص دو مبحث وجود دارد. يكي از اين مباحث تحليلي است كه ما از عملكرد دولت روحاني داريم و دومین مبحث نقش بازيگران اصلي عرصه انتخابات و نقشه سياسي كنشگران انتخاباتي است كه نتيجه انتخابات را به خود معطوف مي كند.
فراهانی ادامه داد: دولت آقاي روحاني در شرايطي پيروز شد كه مورد وفاق اصلاح طلبان و اعتدال گرايان در كشور قرار گرفت، راي روحاني راي تغيير نسبت به روند گذشته بود. در آن زمان بيشترين هجمه ها و انتقادات نسبت به دولت نهم و دهم بود و آقاي روحاني به عنوان سنبل تغيير وارد انتخابات شد و با برنامه هايي كه ارائه داد مورد اقبال مردم قرار گرفت و در دور اول پیروز انتخابات شد.
درخشان ترین نمره روحانی در عرصه سیاست خارجی می باشد
دبیرکل حزب ندای ایرانیان به معضل اصلي دولت روحاني اشاره کرد و گفت: این معضل تحريم هاي جانفرساي حاکم در کشور بود. به همين دليل حجم اصلي فعاليت روحاني بر ساماندهي شرايط شکل گرفته بود. بزرگترين پيروزي دولت تدبیر و امید را در پروژه برجام و سياست خارجي آقاي روحاني مي بينيم و روحانی در اين زمينه افتخارآميز عمل كرده است. اگرچه سند برجام سندي نيست كه همه ايده آل ها را داشته باشد. اما در نهايت توانسته بسياري از تحریم ها و محدودیت های مالی و تعامل با کشورها را حل و فصل کند.
فراهانی درخشان ترین نمره روحانی را در عرصه سیاست خارجی عنوان کرد و گفت: در عرصه اقتصادي كه بخش عمده آن به اوضاع سياست خارجي برمي گردد مشكلات جدي وجود دارد. يكي از نقدهايي كه به دولت آقاي روحاني وارد است عدم ساماندهي امور اقتصادي جامعه است.
اگرچه رشد اقتصادي وجود داشته است و موفق شدیم در شاخص فلاكت كه جمع تورم و ركود است رشد داشته باشيم و از ده كشور آخر ليست خارج شویم و به نوعي رشد اقتصادي را از حالت منفي به رشد ٥ درصدي برساند. اما در بحث ركود همچنان بسياري از پروژه ها راكد است و مهم ترين وجه آن بحران های اقتصادي استان ها و منطقه اي است، اوضاع اقتصادي استان ها نسبت به مركز بسيار وخیم تر است.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان به چند وجهی بودن مسائل سياسي اشاره کرد و در این رابطه گفت: يكي از این موارد فعاليت احزاب، گروه ها و تشكل هاي سياسي است كه شاهد رشد آن بوديم، فضاي امنيتي كه در دولت نهم و دهم برقرار بود برطرف شد و شور و نشاط سياسي و اجتماعي بر کشور حاكم شد. اما در عرصه مديريت هاي سياسي( فرمانداري ها و استانداري ها) انتقاداتي به دولت روحاني وارد است و هنوز بسياري از مديران استاني خصوصا در بعد سياسي از مديران دولت گذشته هستند.جمع بندي ما اين است كه در مجموع آقاي روحاني نمره قبولي مي گيرد و مردود به حساب نمي آيد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: دولت روحاني وارث دو دولت فاشيستي نهم و دهم بوده است، شرايطي بر كشور حاكم شده بود كه اگرچه آقاي روحاني اصلاح طلب نبوده است و برنامه هاي اصلاح طلبانه هم ارائه نكرده بود اما عملكرد نسبتا اصلاح طلبانه و تحول طلب خواهانه از خود بر جاي گذاشت.
جمنا مهم ترین رقیب انتخاباتی روحانی است
فراهانی در خصوص كنشگران سياسي در عرصه انتخابات به دو جريان اصلاح طلبان و اصولگرايان و اشخاصي كه به عنوان كانديدا مطرح مي شوند اشاره کرد و گفت: اصول گرايان رقيبان اصلي روحاني محسوب مي شوند. اين افراد به سه دسته تقسيم مي شوند كه شاکله تفکر هر سه دسته بر این موضوع استوار است که عملكرد روحاني را فاجعه بار می دانند و تمام تلاش آن ها بر اين است كه در انتخابات آینده آقاي روحاني راي لازم را نياورد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه دسته اول اصول گرايان تحت عنوان جبهه نيروهاي مردمي انقلاب (جمنا) شناخته می شود افزود: این جبهه تقريبا همه گروه هاي اصولگرا به غير از جبهه پايداري را در برمی گیرد. جمنا تشكيلات وسيعي است كه به صورت جبهه اي حركت كرده و هفته گذشته هم اولين اجلاس خود را در تهران با حضور نزديك به سه هزار نفر از نيروهاي اصول گرا تشكيل داده اند و انتخابات داخلی را برگزار كردند.
تقريبا همه احزاب و گروهاي اصولگرا با اين جبهه بزرگ مردمي بيعت كردند، جمنا افرادي را به عنوان كانديدا مطرح كرد و از همان ابتدا هدف خود را مبنی بر عدم تكرار روحاني اعلام کردند. آن ها بازيگر اصلي عرصه انتخابات هستند و نماينده واحد اصولگرايان از اين ليست بيرون خواهد آمد.
فراهاني جريان دوم اصولگرايان را جبهه پايداري به رياست آقاي مصباح عنوان كرد و توضیح داد: اين جريان مستقل از جمنا فعاليت مي كند و كانديداي آن ها احتمالا شخصيتی مانند سعيد جليلي خواهد بود.
احمدی نژادی ها هم می آیند
وی همچنین طيف سوم اصولگرايان را احمدي نژادي ها نامید و بیان کرد: احمدي نژاد به جمنا نپيوست و از ميان اين طيف در حاضر حميد بقايي كانديدا شده است، كانديداي اصلي اين طيف در اصل شخص احمدي نژاد می باشد.نظر سنجي ها نشان مي دهد كه مهم ترين رقيب روحاني اگر احمدي نژاد رد صلاحيت نمي شد كسي مانند او مي باشد كه هنوز پايگاه اجتماعي خوبی دارد .
فراهانی به اعلامیه هفته گذشته احمدي نژاد اشاره کرد كه حاضر نيست سرمايه اجتماعي خود را به كسي غير از خودش واريز كند و اگر اصولگرايان در انتخابات شكست بخورند شكست احمدي نژاد محسوب نمي شود. اين سه دسته بازيگر همچنان در عرصه وجود دارند و مي توانند چالش هايي براي روحاني ايجاد كنند.
اصلاح طلبان با محوریت رییس دولت اصلاحات به میدان می آیند
وی به دسته دوم بازيگران عرصه سیاسی که اصلاح طلبان هستند اشاره کرد گفت: اصلاح طلبان دو تشكل در مجموعه محوري دارند، مجموعه شوراي عالي اصلاح طلبان و شوراي سياست گذاري اصلاح طلبان كه به پیشنهاد سیدمحمد خاتمي تشكيل شد. شوراي عالي طي مصوبه اي كليه امور انتخاباتي خود را به شوراي سياست گذاري واگذار كرد.در حال حاضر شوراي سياست گذاري اصلاح طلبان منشا اثر براي انتخابات مي باشد. این شورا فعاليت هاي متعددي را هم در شوراي شهر و هم رياست جمهوري انجام مي دهد.
کاندیداهای مستقل هم در عرصه حضور می یابند
فراهانی افزود: دسته دیگر بازیگران نيروهاي نسبتا مستقلی هستند كه اعلام كانديداتوري مي كنند. هرچه به ايام انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم نزديك تر مي شويم تعداد افراد اين ليست ها افزايش پیدا می کند. اگر سازو كاري براي مديريت اين نيروها وجود نداشته باشد مي تواند پاشنه آشيلي براي اصلاح طلبان باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب روحاني را اصلي ترين بازيگر جريان انتخابات دانست و توضیح داد: ايشان رئيس جمهور مستقر است و امكاناتي را دارد كه ديگران ندارند. در نظر سنجي ها آراء ايشان قابل توجه می باشد.تجربه نشان داده كه در دور اول مردم به اميد تغيير راي مي دهند و دور دوم از ترس تغيير راي خواهند داد.
اصلی ترین چالش دولت روحانی چاره اندیشی برای شرایط جدید بین الملل است
فراهانی چند چالش اصلي كه روحاني بايد براي آن ها چاره انديشي كند را برشمرد و گفت: مسئله اول تغييراتي است كه در فضاي بين الملل به وجود آمده است، آمدن ترامپ و تغيير كلي در سياست هاي غرب و آمريكا شرايطي را براي جمهوري اسلامي ايجاد كرده كه نمونه آن را در اجلاس هفته گذشته مونيخ شاهد بودیم.
در اين اجلاس مثلث تركيه، اسرائيل و عربستان عليه جمهوري اسلامي موضع گرفته اند. اين مثلث به دليل روي كار آمدن ترامپ شكل گرفته است. رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا نگاه مثبتي به ايران ندارد و از اين جهت چالش هايي را براي روحاني ايجاد خواهد كرد. روحاني كه با اوباما در شرايط صلح و مذاكره موفق عمل كرده است بايد توجه كند كه همان فرمول را در شرايط كنوني نمي تواند پيش ببرد. روحاني بايد نشان دهد براي شرايط جديد بين الملل برنامه مجزايي دارد.
فقر تئوریک چالش دوم روحانی
فراهانی با بیان اینکه يكي از چالش های اصلی روحاني در دور دوم فقر تئوريك می باشد افزود: روحاني بر اساس چه برنامه اي براي راي دهندگان ايجاد انگیزه برای تکرار رای خواهد کرد؟ يكي از چالش هاي اساسي كه روحاني با آن روبه رو مي باشد اين است كه خيل وسيع راي دهندگان به چه صورت بسيج خواهد شد؟ اين مسئله نياز به برنامه و چشم انداز روشن دارد و روحاني بايد براي آن چاره اي بيانديشد.
احتمال هرگونه حوادث پیش بینی نشده در فرآیند انتخابات وجود دارد
دبیرکل حزب ندای ایرانیان چالش دوم روحاني را احتمال نرسيدن او به خان آخر انتخابات دانست و تصریح کرد: از الان تا شب انتخابات چالش ها و حوادث مختلفي ممكن است به وجود آيد كه ممکن است بر اساس اين چالش ها و حوادث نهايتا شب انتخابات روحاني به عنوان كانديدا مطرح نشود. سيب سياست نشان داده است تا روز انتخابات صد تا چرخ خواهد خورد.
این عضو عالی شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان در این باره اضافه کرد: چه كسي تصور مي كرد شخصيتی مانند آيت الله هاشمي رفسنجاني با آن همه سوابق در انتخابات رياست جمهوري گذشته رد صلاحيت شود، يا احمدي نژاد مكانيزم ها و عملكردش در شهرداري تهران در نهايت رئيس جمهور شود. در چنين شرايطي از يك نيروي سياسي انتظار مي رود كه همه جوانب را در نظر گيرد، هم روحاني و هم اصلاح طلبان و اعتدال گرايان براي دقيقه نود انتخابات برنامه هاي خود رامشخص كنند.
آلترناتیو های روحانی مشخص شوند
وی افزود: روحاني در عرصه ثبت نام انتخاباتي بايد با تعدادي از ژنرال ها در عرصه هاي مختلف ثبت نام كند. ژنرال هايي كه امكان تاييد صلاحيت آن ها هم باشد، در عرصه مناظرات انتخاباتي روحاني باید در كنار ژنرال هاي تاييد صلاحيت شده تيم اصلاح طلبان و اعتدالگرايان شركت كند و اين تيم در جهت تثبيت گفتمان روحاني حركت كند و در نهايت دست ما خالي از كانديدا نباشد.
فراهانی گفت: ما به عنوان حزب نداي ايرانيان از روحاني حمايت خواهيم كرد، اما به عنوان يك مجموعه اصلاح طلب نمي توانيم دغدغه خودمان را و احتمال اينكه در شب انتخابات چه اتفاقاتي خواهد افتاد را پنهان كنيم.
در ادامه برگزاري مراسم جلسه پرسش و پاسخ آغاز شد
فراهاني به شوراي سياست گذاري اصلاح طلبان و پيش بيني اين شورا در خصوص انتخابات آينده و نگراني آن ها براي رد صلاحيت روحاني اشاره كرد و گفت: شوراي سياست گزاري اين دغدغه ها را به روحاني منتقل كرده است و احتمال اينكه روحاني به مرحله آخر انتخابات نرسد مطرح شده است، بنده معتقد هستم كه احتمال رد صلاحيت روحاني بسيار كم است.
رسانه ملی بلندگوی اپوزیسیون شده است
فراهانی با انتقاد از عملکرد رسانه ملی بیان کرد: اينكه روحاني رسانه ندارد از همان ابتدا در دستور كار مخالفان روحاني بوده است و جاي تاسف دارد كه رسانه ملي كه منافع ملي را بايد نسبت به مسائل جناحي ارجح بداند رسانه بلندگوي اپوزیسيون شده است و مقابل دولت مستقر از هر نوع تبليغاتي براي سياه نمايي استفاده مي كنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص ركود تورمي دولت توضیح داد: در دوران احمدي نژاد ما در بين ٥ كشور آخر شاخص فلاكت بوديم، در دولت احمدي نژاد ما رشد منفي را تجربه كرديم و اين در حالي بود كه برنامه چشم انداز ٢٠ ساله در افق سال ١٤٠٤ كه به وسيله رهبري ترسيم شده بود اعلام شد که قرار است در افق ١٤٠٤ كشور اول خاورميانه در ميان ١٩ كشور باشيم.
وی ادامه داد: براي رسيدن به چنين هدفي ما بايد سالانه حدود ٨ درصد وشد اقتصادي را داشته باشيم. در دولت احمدي نژاد نه تنها رشد مثبت نداشتيم بلكه رشد منفي را تجربه كرديم و عملا بر اساس امكان رسيدن به سند چشم انداز ٢٠ ساله كشور امكان پذير نيست.
اصلاح طلبان برای رابطه خود با رهبری فکر جامعی باید داشته باشند
فراهانی درباره نقش تاثیرگذار آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات گذشته و فقدان ایشان در انتخابات سال 96 اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط آسیب زا فقدان آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان چهره تاریخی هماهنگ کننده می باشد. یکی از مهم ترین مسائل عدم وجود هاشمی بحث فقدان نیروی تعامل کننده با رهبری است، در حال حاضر کسی وجود ندارد که دلسوزانه مسائل را به رهبری منتقل کند و برای این فقدان باید چاره ای اساسی اندیشید. اصلاح طلبان برای رابطه خود با رهبری فکر جامعی باید داشته باشند.
فراهانی اذعان داشت: چهره کاریزمای هاشمی می توانست تشدد را به وحدت تبدیل کند. امروز با نبود هاشمی خطر عدم انسجام و وحدت بیش از هر زمان دیگری اصلاح طلبان را تهدید می کند.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان به طیف قدرتمند نمایندگان فراکسیون امید مجلس اشاره کرد و تاکید کرد: این نمایندگان می توانند منسجم عمل کنند و نشان داده اند که در بزنگاه اثر گذار هستند.
فراهانی بیان داشت: علیرغم پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری و مجلس دهم ، خطر تحریم نانوشته انتخابات بدلیل انباشت مطالبات مردم و عدم پاسخگویی به آن در دوره کنونی وجود دارد. همچنانکه در انتخابات شورای شهر دوم در اوج محبوبیت دوران اصلاح طلبان شاهد پیروزی آبادگران در تهران شدیم که از آن شورا احمدی نژاد شهردار و سپس رئیس جمهور شد.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: مردم احساس می کنند که پس رای به کاندیداهای اصلاح طلب در قالب لیست امید تغییری خاصی رخ نداده است بنابراین ممکن است در انتخابات شوراهای شهر بی تفاوت باشند و بار دیگر اصولگرایان رای غالب در این پارلمان شهری را بدست آورند که باید برای این مساله نیز چاره اندیشی کرد.