دکتر خدادادی در ابتدای این مراسم با قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، جامعه جراحان و با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: به واقع شهدا عالمانی بودند که به اوج ایمان رسیدند.
وی گفت: قطعاً حوادث طبیعی و اتفاقاتی که در کشور روی می دهد، نیازمند برنامه ریزی جهت جلوگیری از آسیب های ناشی از آنها می باشد چراکه اهم این آسیب ها جانی است و آسیب های ایجاد شده با وجود وضعیت اقلیمی نامناسب کشور این شرایط را بحرانی تر می کند.
خدادادی افزود: از 48 آسیب طبیعی موجود، 41 آسیب در کشور ایران و 31 آسیب در استان خوزستان وجود دارد که اگر آسیب های انسان ساز را به آن اضافه کنیم مشکلات بسیاری برای جامعه بشری ایجاد می شود.
وی بیان داشت: زمانی که وضعیت آمادگی جامعه را بررسی می کنیم، آمادگی انسان ها 9.2 از هر 100 نفر است در حالی که ضریب خطر در جامعه ما 8 از 10 است که تشریح این وضعیت، لزوم آموزش در این خصوص در جامعه را بیان می کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه اذعان کرد: با اقدامات صورت گرفته امیدواریم که این آمادگی افزایش و همچنین خطرپذیری در جامعه کاهش یابد و اگر اینگونه شود، آسیب های ناشی از این اتفاقات در حوزه انسانی کاهش و قطعاً نیاز به مراجعه به بیمارستان نیز کمتر خواهد شد.
وی اظهار داشت: وضعیت کشور در خصوص آمادگی با بحران های پیش رو مناسب نیست که به واقع رویداد پلاسکو، تلنگری برای آمادگی بیشتر در ابتدای امر بود، یعنی پیشگیری از وقوع فاجعه و همچنین این ضرورت که در زمان رویداد، مدیریت بحران مناسب حوادث صورت گیرد.
قائم مقام رئیس دانشگاه در پایان بیان داشت: در هفمین کنگره تروما و طب رزم، علاوه بر بررسی مسائل پزشکی تروما، مسائل جانبی از جمله ابعاد و سطوح گوناگون مدیریت بحران در حوزه سلامت، اقدامات کنترلی در صدمات ناشی از بکارگیری سلاح های غیر متعارف و نقش جراحی مدرن کم تهاجمی را مورد واکاوی قرار داده و ضمن فراهم نمودن زمینه هم اندیشی و هم افزایی برای پژوهشگران، آخرین دستآوردها و تجارب داخلی و بین المللی و راهکارهای علمی و عملی موجود را معرفی می نماید.
گفتنی است این کنگره در 3 اسفندماه در تالار شهدا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و 4 و 5 اسفندماه در بیمارستان صحرایی علی ابن ابیطالب (ع) آبادان برگزار می شود.