آراس؛ علیاصغر احمدی ،در مصاحبه با برنامه «بدون خطخوردگی» ، در سخنان خود با اشاره به اهمیت انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و نقشی که آنها ایفا میکنند، اظهار کرد: با کمی اغماض میتوان گفت شوراها به مانند مجالس محلی عمل میکنند گرچه باید یک بازنگری در حدود اختیارات آنها انجام شود.
وی با بیان اینکه به وسیله شوراهای اسلامی شهر و روستا مردم به نوعی در تصمیمگیری امور شهری و محلی خود دخالت میکنند، افزود: ثبتنام این انتخابات بر اساس قانون فعلی از 30 اسفندماه آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم کسانی که در این انتخابات قصد کاندیدا شدن دارند به موضوع عملکرد شوراها و نقششان در امور مربوط به زندگی مردم توجه کافی داشته باشند،افزود: در 29 اردیبهشت 96 دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین انتخابات شهروروستا و همچنین در چهار حوزه انتخابیه انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی بر اساس توافق بین وزارت کشور، شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها صورت گرفته، برگزار خواهد شد.
احمدی با بیان اینکه هر کدام از این انتخابات قوانین مخصوص به خود را دارند، ادامه داد: از روز 22 فروردین 96 نیز شاهد آغاز ثبتنام نامزدهای دهمین انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود.
وی با اشاره به طرحی که مجلس در ارتباط با انتخابات شوراها تصویب کرده است ، افزود: اگر این طرح در شورای نگهبان تصویب شود و به ما ابلاغ شود در آن زمان، زمان ثبتنام کاندیداها تغییر خواهد کرد و ما زمانبندی جدید را اعلام میکنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین با بیان اینکه در قانون مربوط به شوراها ،قانونگذار تأکید کرده کسانی که در این انتخابات ثبتنام میکنند باید عدم سوء پیشینه خود را اعلام کنند، گفت: این عدم سوء پیشینه که از مراجع قانونی گرفته میشود سه ماه اعتبار دارد و ما از کسانی که قصد دارند در این انتخابات ثبتنام کنند میخواهیم که هرچه زودتر نسبت به اخذ این موضوع اقدام کرده تا زمان ثبتنام با مشکل روبرو نشوند.
احمدی همچنین با بیان اینکه زمان ثبتنام را کاندیداهای این انتخابات باید از ستاد انتخابات کشور پیگیر شوند، اظهار کرد: همانطور که گفتم در حال حاضر زمان ثبتنام 30 اسفندماه اعلام شده ولی در صورتی که قانون جدید ابلاغ شود ما تغییر زمانبندی را برای ثبتنام را اعلام خواهیم کرد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود در مورد برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم برای انتخابات اتی 65 هزار شعبه اخذ رأی داشته باشیم، ادامه داد: با در نظر گرفتن برگزاری دو انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری بدون در نظر گرفتن انتخابات میاندورهای مجلس 130 هزار صندوق خواهیم داشت و تجهیزاتی که ما در حال حاضر به لحاظ صندوق الکترونیکی در اختیار داریم به هیچ وجه کفاف این حجم را نمیدهد. گرچه تلاش میکنیم سایر فرآیندهای انتخابات را در تعامل با هیأت مرکزی شورای نگهبان و هیأت نظارت مجلس به روش الکترونیکی انجام دهیم.