کد خبر: ۱۵۴۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۲۹ دی ۱۳۹۵
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره اینکه تخریب و تصرف جنگل‌ها ۳۸ درصد کاهش یافته است گفت: بعد اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی مصرف ۵ میلیون مترمکعبی سوخت بوته‌ای ۳۰ درصد افزایش‌یافته و به ۵ میلیون مترمکعب رسیده است.


به گزارش آراس: به نقل از تسنیم ششمین نشست سازمان‌های غیردولتی محیط‌زیست و منابع طبیعی کشور صبح امروز در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد.


خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی در این مراسم اظهار داشت: وضعیت سرانه تولید شش تن گازهای گلخانه‌ای در جهان و نامناسب تر از آن   9.2 تن در ایران نگران کننده است.

وی افزود: جامع نگری و مشارکت مردم در کنار فرهنگ‌سازی برای منابع طبیعی در فعالیت‌هایی ما و جود دارد و  همان‌طور که در دین ما نیز اشاره شده است باید به مسائل اجتماعی جامعه خود نیز توجه کنیم.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: توجه به حفظ جنگل در امور مختلف ازجمله جاده کشیدن، رعایت حفظ منابع طبیعی از طریق  حفر تونل و زیر گذر در جنگل‌ها باید موردتوجه قرار گیرد.

تخریب و تصرف جنگل‌ها  38 درصد کاهش یافته است

وی گفت: در یک سال گذشته بر اساس فعالیت‌های انجام‌شده، فرهنگ حفظ منابع طبیعی و جنگل افزایش‌یافته است و متعاقب آن تخریب و تصرف جنگل‌ها در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 38 درصد کاهش‌یافته است.

جلالی افزود: برخی فعالیت‌ها مانند کت زنی (کندن پوست درختان برای خشک شدن و بعد  قطع آن) کم شده  و  بوته زنی 19 درصد در این مدت کاهش یافته است که این آمار درواقع آثار فعالیت‌های اجتماعی در این فرهنگ‌سازی‌ها است که دارد خود را نشان می‌دهد.

فقر، بوته کنی برای تأمین سوخت را افزایش داده است

وی با اشاره به جریمه شدن جریمه بوته کن‌ها افزود: برای رفع نیاز این افراد در حاشیه جنگل جریمه تعیین‌شده اما آیا این کار درست است؟  ما توانسته‌ایم  نیاز گاز و انرژی آنها را تأمین کنیم تا انتظار نکندن بوته داشته باشیم.

و ی با اشاره به افزایش بوته کنی بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت: بعد اجرای این طرح و افزایش قیمت حامل‌های انرژی مصرف 5 میلیون مترمکعب سوخت بوته‌ای 30 درصد افزایش‌یافته  و به 5 میلیون مترمکعب رسیده است.

جلالی با اشاره به دلایل این افزایش بوته کنی در کشور گفت: برخی افراد در جامعه مشکل معیشت دارند و باید وضعیت معیشت آنها را درست کرد.  همان‌طور که فقر همسایه کفر است، فقر همسایه تخریت (منابع طبیعی)  نیز هست و خود تخریب نیز دوباره فقر را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: برای داشتن توسعه پایدار در کشور باید به همه موضوعات باهم توجه کنیم و  به مسائل بیکاری و نیازهای مالی افراد بیشتر توجه و در راستای توانمندسازی آنها قدم برداشته شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: از سال 80 تا با امروز یک میلیون هکتار از تالاب‌های کشور خشکیده و اکنون به محل ایجاد گردوغبار تبدیل‌شده است. در واقع در سدسازی و برخی امور  مدیریت لازم انجام‌نشده است و جامع‌نگری نداشته‌ایم.

مصوبات برنامه ششم توسعه در حوزه های جنگل مرتع و آبخیزداری

وی با ابراز رضایت از مصوبات برنامه ششم توسعه در حوزه های جنگل، مرتع و آبخیزداری و اعلام اینکه تعداد آن در مقایسه با برنامه پنج دو برابر شده است گفت: 815 هزار هکتار توسعه و غنی‌سازی جنگل‌ها،  10 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری، یک میلیون و دویست هزار هکتار بیابان‌زدایی،  تهیه نقشه کاداستر برای کلیه عرصه‌های منابع طبیعی، ارتقا و "پوشش صد درصدی منابع طبیعی"، احیایی رویشگاه‌های  مرتعی در سطح 10 میلیون هکتار و  100 هزار کشت گیاهان دارویی و اجرای طرح جامع پیشگیری و اطفاء حریق و توقف بهره بردارای از جنگل‌ها شمال کشور ازجمله این مصوبات است.   

امسال 15 قرار داد بهره‌برداری از جنگل  متوقف می‌شود

وی گفت: لایحه دولت برای ممنوعیت بهره‌برداری از جنگل‌ها کشور با آنچه در صحن مجلس به تصویب رسید تغییراتی داشت اما  با قاطعیت می گویم این امر مشکلی برای استراحت جنگل‌ها  ایجاد نمی‌کنند.

جلالی گفت: توقف و  بهره بردای از جنگل‌ها دو ماه است با دستور وزیر جهاد کشاورزی شروع‌شده است و  در این راستا امسال 15 قرارداد طرح‌های جنگلداری (بهره‌برداری از جنگل) در وسعت حدود 145 هزار هکتار  متوقف می‌شود.

وی اضافه کرد: در مصوبه مجلس آمده است در سه سال باید همه قرار دادهای بهره‌برداری را ساماندهی کنیم تا  از ابتدای سال چهارم  این مصوبه به‌صورت کامل  اجرا شود. وزیر جهاد کشاورزی به‌طوری جدی دنبال اجرای این طرح است  که پاسخ مثبتی به نیاز جامعه و منویات مقام معظم رهبری است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: